Mooiste plekken Nieuw-Zeeland

Milford Sound in Fjordland National Park
Milford Sound in Fjordland National Park

Wat is Nieuw-Zeeland toch een schitterend land, er valt zoveel te ontdekken. Zie jij jezelf al lopen op de indrukwekkende 12 kilometer lange Franz Josefgletsjer? Of bekijk een kleurrijk vulkanisch meer in het Wai-O-Tapu Thermal Wonderland reservaat. Daarnaast kun je een bezoek aan de filmset Hobbiton van de Lord of the Rings en Hobbit films niet overslaan. Er is echter nog veel meer te zien in Nieuw-Zeeland. Dat lees je in dit artikel over de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Waiotapu

In het gebied Waiotapu op 27 kilometer afstand van Rotura vind je spectaculaire en kleurrijke vulkanische meren, zoals het oranje meer Champagne Pool en het gele meer Artist’s Palette. Deze meren hebben hun kleur te danken aan de warmte die komt uit ondergrondse warmtebronnen. Verder zijn ze onderdeel van het reservaat ‘Wai-O-Tapu Thermal Wonderland’. In dit reservaat kun je nog veel meer mooie natuurverschijnselen zien zoals geisers en kolkende modderpoelen.

Het vulkanische meer Champagne Pool heeft een oranje kleur
Het vulkanische meer Champagne Pool heeft een oranje kleur

Inferno Crater Lake

Inferno Crater Lake is een vulkanisch geisermeer met een fel blauwe kleur. Het ligt in de vallei Waimangu Volcanic Rift Valley en is de grootste geiser ter wereld. Je kunt de geiser zelf helaas niet zien, want deze bevindt zich onder het water op de bodem van het meer. Niet getreurd, want de spectaculaire warmte dampen die van het meer afkomen zijn een indrukwekkend aanzicht die dit gemis helemaal goed maken.

Het fel blauwe vulkanische meer Inferno Crater Lake
Het fel blauwe vulkanische meer Inferno Crater Lake
Vraag gratis een offerte aan

Franz Josefgletsjer

De 12 kilometer lange gletsjer Franz Josefgletsjer spot je in het Nationaal Park Westland, daarnaast is de gletsjer ook onderdeel van de Te Wahipounamu. Ook dit park staat vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tot 2010 groeide Franz Josefgletsjer erg hard, maar daarna begon hij snel met krimpen door de opwarming van de aarde. De indrukwekkende gletsjer kun je goed bereiken met een georganiseerde wandelexcursie, die gaat tot op de gletsjer zelf. Je kunt dus letterlijk op de gletsjer staan. Niet zo actief? Dan kun je de Franz Josefgletsjer vanuit de lucht bekijken via een helikoptervlucht.

De indrukwekkende Franz Josefgletsjer
De indrukwekkende Franz Josefgletsjer

Marokopa Falls

Marokopa Falls is een van de mooiste watervallen in Nieuw-Zeeland. Het water van de Marokopa Rivier stroomt hier over de rotsen maar liefst 35 meter naar beneden. Je kunt de Marokapa Falls gemakkelijk te voet bereiken als je in het Tawarau Forest bent. Het is zeker een aanrader om de prachtige waterval te bezichtigen.

De mooie Marokopa Falls die 35 meter naar beneden stromen
De mooie Marokopa Falls die 35 meter naar beneden stromen

Cathedral Cove

Een van de vele schitterende reservaten van Nieuw-Zeeland is het Te Whanganui-A-Hei Marine Reserve dat ligt in Coromandel Peninsula. Hier vind je de Cathedral Cove, als je in deze grot staat heb je een prachtig uitzicht over de blauwe zee en het zandstrand van het reservaat. Wist je daarnaast dat de rots een van de locaties is waar gefilmd is voor de film The Chronicles of Narnia? Cathedral Cove werd namelijk gebruikt als tunnel die de toegang vormde tot de sprookjesachtige wereld van Narnia.

De Cathedral Cove met een prachtig uitzicht over de blauwe zee
De Cathedral Cove met een prachtig uitzicht over de blauwe zee

Mount Cook

Mount Cook is een 3.724 meter hoger berg die reikt tot ver in de wolken. De berg is vernoemd naar de ontdekker van Nieuw-Zeeland, James Cook. Verder is Mount Cook gelegen in het Nationaal Park Aoraki. De berg heeft drie toppen, een lage, een middelhoge en een hoge top. De eerste die het gelukt waren om de berg helemaal te beklimmen in het jaar 1984 waren de Nieuw-Zeelanders Tom Fufe, George Graham en James (Jack) Clarke. Wil je net zoals hen de top bereiken? Dit kun je doen met een gids of ga als echte waaghals solo.

De berg Mount Cook is 3.724 meter hoog
De berg Mount Cook is 3.724 meter hoog

Milford Sound

In het Fiordland National Park ligt het bekendste fjord van Nieuw-Zeeland: Milford Sound. Het fjord heeft een lengte van 16 kilometer en ligt aan open zee. Wat verder kenmerkend is aan Milford Sound, zijn de steile en hoge rotsen die rondom het fjord gelegen zijn. Deze zijn maar liefst 1.200 meter hoog. Verder spot je er zeeleeuwen en kun je een kijkje nemen in het onderwater observatorium. Verder zijn er verschillende cruises die op het fjord varen, maar als je Milford Sound wilt bezoeken, neem dan wel je regenjas mee. Het regent er namelijk 182 dagen per jaar, met een gemiddelde neerslag van 6.813 millimeter. Daarmee is Milford Sound de natste plek in Nieuw-Zeeland.

De fjord Milford Sound gelegen aan een open zee
De fjord Milford Sound gelegen aan een open zee

Bay of Islands

De 16 kilometer brede baai Bay of Islands ligt op 60 kilometer afstand ten noorden van de stad Whangarei. Hier kun je heerlijk ontspannen op de mooie stranden. Daarnaast zijn er veel grotten en stadjes die je kunt bezoeken. Ook kun je er tal van (water)activiteiten ondernemen. Ga zeilen, vissen en duiken of wandel door de prachtige groene landschappen van de eilanden.

Ontsnap aan de dagelijkse sleur op de een van de stranden van de Bay of Islands
Ontsnap aan de dagelijkse sleur op de een van de stranden van de Bay of Islands

Hobbiton

Wat je op reis in Nieuw-Zeeland niet kunt overslaan is natuurlijk Hobbiton. De filmset van de Lord of the Rings en The Hobbit films. Hobbiton was het dorpje waar de hoofdpersoon Frodo leefde met zijn mede Hobbits. Je vindt de filmset op 8 kilometer ten westen van Hinuera in Waikato. Neem een tour door het dorp en bekijk zelf de hobbithuisjes verscholen in de grasheuvels, met de bekende ronde deuren en omgeven door kleurrijke bloemen.

Een van de bekende Hobbithuisjes
Een van de bekende Hobbithuisjes

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,3

Gerelateerde artikelen