De leukste steden van Nieuw-Zeeland

Queenstown
Queenstown

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Nieuw-Zeeland staat bekend als een prachtig archipel vol indrukwekkende natuur. Het land heeft miljoenen jaren geïsoleerd gelegen van de rest van de wereld met een interessante omgeving tot gevolg. Toch hoef je niet perse een liefhebber van natuur te zijn om te genieten van Nieuw-Zeeland. Het land heeft een aantal mooie en interessante steden waar prima voor meerdere dagen vermaak te vinden is. Van alle steden zijn dit de leukste.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Christchurch

Christchurch is de op een na grootste stad van het land en veruit de grootste van het Zuidereiland. Wat Christchurch bijzonder maakt zijn haar parken. Bijna een derde van de stad bestaat uit parken, plantsoenen en recreatieterreinen. Het Hagley Park is van al deze parken met haar 180 hectare veruit de grootste. Naast genieten van de rust biedt dit park ook de mogelijkheid om concerten bij te wonen, te golfen en vindt er jaarlijks de Ellerslie bloemenshow plaats. Naast de fijne parken en de beroemde Christchurch Botanic Garden huisvest de stad ook veel prachtige architectuur. Christchurch wordt weleens 'de meest Engelse stad buiten Engeland' genoemd en niet zonder reden. Veel van de gebouwen zijn gebouwd in de neogotische stijl en geven de stad haar Europese sfeer. Helaas hebben meerdere aardbevingen in 2010 en 2011 grote delen van de stad beschadigd of zelfs verwoest. De Nieuw-Zeelanders zijn druk bezig de stad weer in volle glorie te herstellen om er weer een geweldige stad van te maken. 

De kathedraal van Christchurch is helaas volledig verwoest.
De kathedraal van Christchurch is helaas volledig verwoest.

Auckland

Veruit de grootste stad van Nieuw-Zeeland is Auckland op het Noordereiland. Auckland is met haar populatie van 1,4 miljoen de grootste van het land maar met haar bijna 1.100 vierkante kilometer oppervlakte behoort het qua omvang tot de absolute wereldtop. De stad is zo enorm uitgestrekt, een auto is echt een vereiste om Auckland in volle glorie te aanschouwen. Deze enorme afmetingen bieden wel veel moois, zo zijn er veel goede restaurants en wijnbars te vinden. Musea en mooie winkels, Auckland heeft het allemaal. Van alles wat er in deze stenen jungle te zien is kan de Auckland Sky Tower als letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de stad gezien worden. Deze 328 meter hoge toren is het hoogste gebouw van het zuidelijke halfrond en biedt een prachtig uitzicht over deze immense stad.

De skyline van Auckland
De skyline van Auckland

Vraag gratis een offerte aan

Queenstown

Queenstown, op het Zuidereiland, is maar een klein stadje. Voor Nederlandse begrippen kan Queenstown zelfs het predicaat dorp verdienen. Toch verdient het stadje een plekje in dit rijtje vanwege de ongekende mogelijkheden die het stadje biedt. De stad staat wereldwijd bekend als een paradijs voor avontuur. Bungeejumping, skydiving, jetskiën en zorbing - in een grote doorzichtige plastic bal van een heuvel af rollen - kan perfect gedaan worden terwijl genoten wordt van het prachtige uitzicht rondom Queenstown. Eenmaal uitgeput van al deze unieke sporten kan er uitstekend gegeten worden in het kleine zuidelijke stadje. Queenstown heeft immers enkele van de beste restaurants van Nieuw-Zeeland.

Zorbing
Zorbing

Rotorua

Dit is een stad van gemiddelde grootte dat op een zeer bijzondere locatie ligt. De vijftigduizend mensen van Rotorua leven namelijk in een zeer actief geothermisch gebied. Dankzij de vulkanische activiteit rondom de stad stinkt het wel altijd vreselijk naar rotte eieren. Ondanks deze stank heeft Rotorua meerdere malen de titel 'Mooiste stad van Nieuw-Zeeland' in de wacht gesleept. Dit omdat naast het geothermische natuurpracht veel gebouwen zijn gebouwd in neotudor stijl. De stad is ontstaan als kuuroord en dergelijke wellnesscentra zijn nog steeds overal te vinden in de Rotorua. Het is dus heerlijk ontspannen na het aanschouwen van al het mooie natuurgeweld.

Het Rotorua museum in een voormalig badhuis
Het Rotorua museum in een voormalig badhuis

Wellington

Is goed weer een vereiste voor een specifieke bestemming? Dan kun je Wellington beter links laten liggen. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland staat bekend om haar slechte, winderige weer. Toch is het jammer als dit een belemmering vormt want Wellington is een enorm leuke stad om te bezoeken. De regeringsgebouwen zijn, zoals vaker met regeringsgebouwen, indrukwekkende staaltjes architectuur. Het centrum van de stad is een tweede trekpleister van de stad. Hier vind je een mix van allerlei gebouwen in verschillende architectonische stijlen. Deze leuke gebouwen huisvesten op hun beurt weer een variëteit aan boetiekjes, koffiehuizen, musea en cafés. combineer dit met de compacte omvang van dit centrum en je begrijpt wat Wellington de 'coolste kleine hoofdstad ter wereld' maakt. Alles is op loopafstand en overal hangt een prettige, gemoedelijke sfeer.

Wellington
Wellington

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen