Top 5 bezienswaardigheden Zuidereiland

Landschap Zuidereiland
Landschap Zuidereiland

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee grote en een aantal kleine eilanden. De grote eilanden zijn het Noordereiland en het Zuidereiland. Het Zuidereiland heeft een oppervlakte van zo'n 150.700 km². Op het eiland zijn geen actieve vulkanen te vinden, die op het Noordereiland wel te vinden zijn. Wil jij het Zuidereiland bezoeken? Het is handig om vooraf een lijst te maken met dingen die je wilt zien. Wij helpen je hierbij door een overzicht te geven van de top 5 bezienswaardigheden van het Zuidereiland.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park is het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland, maar er komen altijd veel toeristen op af. Er zijn prachtige stranden, dichtbegroeide bossen, watervallen, grotten en kloven te vinden die omgeven zijn door de heldere zee. De meeste mensen maken een wandeling door het park. Zo is de Abel Tasman Coastal Track de bekendste route. Deze route is 51 kilometer lang en duurt ongeveer 2 a 3 dagen. De tocht is vrij makkelijk te maken. Een iets moeilijkere route is de Inland Track. Deze duurt 3 a 4 dagen en is wat minder begaanbaar dan de Coastal Track, maar je ziet nog meer van het park en de natuur. Je komt bijvoorbeeld langs de schitterende watervallen van Nelson.

Abel Tasman National Park
Abel Tasman National Park

2. Marlborough Sounds

Marlborough Sounds is een maritiem park. Het is een soort doolhof van beboste bergen omringd door de schitterende zee en prachtige eilanden. Het gebied heeft een oppervlakte van zo'n 960 km² waar je vele wandelpaden, stranden en historische plaatsjes vindt. Daarnaast is de natuur prachtig met veel verschillende diersoorten. Zo kun je met de watertaxi naar de diverse eilanden varen en tijdens de tocht dolfijnen en walvissen spotten. Er zijn ook diverse parken in het gebied te vinden met de mooiste wandelroutes. Wil je iets meer actie? Dan kun je een kajak huren.

Marlborough Sounds
Marlborough Sounds
Vraag gratis een offerte aan

3. Queenstown

Als je van avontuur en extreme sporten houdt ben je bij Queenstown aan het goede adres. Het bergachtige landschap met rivieren en meren hebben ervoor gezorgd dat mensen er steeds meer extreme sporten gingen verzinnen. In de zomer kun je goed raften, paragliden en met een jet-boat over het water scheuren. Daarnaast kun je bungeejumpen van de Kawarau Bridge of skidiven uit een vliegtuig. Ook zijn er avontuurlijke wandeltochten te maken door verschillende bossen en parken. In de winter kun je goed skiën en langlaufen op het Zuidereiland. Queenstown is dus de perfecte plek voor waaghalzen.

Queenstown, Zuidereiland
Queenstown, Zuidereiland

4. Tranzalpine treinreis

De Tranzalpine reis is een van de mooiste treinreizen ter wereld. Bij deze rit van ruim 4 uur reis je van Christchurch naar Greymouth (of andersom) en kom je langs de mooiste landschappen. Je rijdt eerst de vruchtbare Canterbury Plains voorbij en je komt langs de Waimakariri en Bealey Valleys. Daarna ga je via de Otira Tunnel naar de Southern Alps in Arthur's Pass National Park. Vervolgens rijd je langs de vallei van Ortira en de Taramakau en Grey rivieren. Greymouth is het eindpunt van de schitterende rit. Vanaf hier kun je verder de natuur in of je neemt de trein weer terug naar Christchurch.

Tranzalpine treinreis
Tranzalpine treinreis

5. Larnach Castle

Op het schiereiland Otago vind je het enige kasteel van Nieuw-Zeeland: Larnach Castle. Het kasteel heeft geen rijke geschiedenis met verhalen over ridders en jonkvrouwen. Nieuw-Zeeland wilde gewoon een eigen kasteel en de rijke bankier en politicus William Larnach besloot er een voor zijn vrouw te laten bouwen in 1871. Het kasteel is helemaal in de Schotse stijl gebouwd en bestaat uit marmer, Venetiaans glas en houtsnijwerk. Om het kasteel heen is een tuin te zien van zo'n 2 km². Als je door Larnach Castle loopt zie je antieke meubels en indrukwekkende plafondschilderijen. Het is aan te raden om de toren te beklimmen. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over de omgeving.

Larnach Castle, Otago
Larnach Castle, Otago

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,6

Gerelateerde artikelen