Bungeejumpen in Nieuw-Zeeland

Kawarau Bridge, Queenstown, Nieuw-Zeeland
Kawarau Bridge, Queenstown, Nieuw-Zeeland

Heb je geen hoogtevrees en wil je de ultieme adrenalinekick mee maken? Dan is bungeejumpen in Nieuw-Zeeland echt iets voor jou! Met enkel een touw om je benen maak je een sprong van tientallen meters naar beneden. Net als je denkt tegen de grond te knallen, word je door het touw opnieuw de lucht in getrokken. Voor, tijdens en na de sprong kun je, naast de kick, genieten van een schitterend uitzicht. Deze adrenalinekick is alleen voor de echte waaghalzen met een sterke maag.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

AJ Hacket Bungy

In Queenstown is het allemaal begonnen en daarom kun je hier nog steeds een sprong maken van 45 meter. In Queenstown is de omgeving echt schitterend, dus vergeet zeker niet te kijken. Wanneer je een iets wildere sprong wilt maken van 47 meter kun je terecht bij The Ledge. Ook hier moet je zeker genieten van het mooie uitzicht. Nog niet hoog genoeg? Bij Skipper's Canyon Bridge kun je een sprong maken van 72 meter hoog. Het spectaculaire daarvan is dat je boven de Shotover River de Grand Canyon springt. Het is bij Skipper's Canyon Bridge mogelijk om een nachtsprong te maken tijdens de Full Moon Bungy.

Voor de echte waaghalzen is er nog de Pipeline Bungy van 102 meter hoog. De tocht op zich is al spannend, want je kunt er alleen maar komen met een 4WD. Toch springt één jump er boven uit en dat is de Nevis Highwire. Je wordt 380 meter vervoert in een gondel en komt dan aan bij het jump platvorm. Dit platvorm heeft een hoogte van maar liefst 134 meter! Met een snelheid van 128 km per uur maak je een vrije val mee van 8,4 seconden. Pipeline Bungy staat bekend als een van de hoogte bungee jumps ter wereld, dus ben jij zo stoer?

Taupo Bungy

Bij het Lake Taupo spring je vanaf een platvorm de diepte in. Je ziet onder je de prachtige vulkanische Waikato River Valley en de Waikato River die de sprong onvergetelijk zullen maken. Doordat het platvorm 100 mensen kan houden, kun je de andere waaghalzen ook zien springen. Van te voren kies je of je een solo of tandemsprong wilt maken. Daarnaast is het mogelijk om het water aan te raken als je op een bepaalde manier springt. Om het thuisfront ervan te overtuigen dat je echt geen bangerik bent, word je sprong vastgelegd met een live videoregistratie. Vraag gratis een offerte aan

Christchurch Bungee Rocket

Bij deze vorm van bungeejumpen zit je vast in een Bungee Rocket en word je vanuit de grond naar boven geschoten. Je schiet met 160 km per uur richting de hemel. Even lijkt het alsof je zweeft, maar je wordt gelijk weer naar beneden getrokken. Je tolt veel op en neer, doordat de Bungee Rocket rond is. De Bungee Rocket ligt langs de kust van Christchurch, dus wanneer je niet wilt springen kun je nog altijd kijken naar deze waaghalzen.

Auckland Sky Tower

Vanaf de Auckland Sky Tower kun je een sprong maken van maar liefst 318 meter hoog. De jump die je maakt is de hoogste sprong die ook maar ergens ter wereld gemaakt kan worden. Het is niet de standaard jump die wordt gemaakt, want je hebt namelijk een flying pak aan. Je wordt naar boven gebracht en springt als Superman naar beneden. Je gaat gemiddeld 75 km per uur en binnen 18 seconden ben je weer met beide benen op de grond.

Auckland Harbour Bridge

Bij deze jump spring je van de Harbour Bridge af met een hoogte van 40 meter. Toch is het een hele bijzondere ervaring. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe ver jij het water in wilt gaan. Met alleen je vingertoppen het water aanraken is mogelijk, maar je kunt zelfs tot je schouders het water in gelaten worden. Wanneer je echt een waaghals bent, laat je jezelf helemaal onderdompelen. Wanneer je naar beneden springt kun je genieten van een extreem mooi uitzicht over de stad. Mocht je dit nou gemist hebben kun je nog altijd kijken als je naar boven gehesen word. Heb je de sprong “overleefd”, dan krijg je een T-shirt ter herinnering. Weetje: 12 personen zijn hun mobiel kwijt geworden tijdens de jump, omdat zij ondertussen probeerde te bellen.

Mokai Gravity Canyon

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn vele bungeejumpen die er jaarlijks gemaakt worden. Bij Mokai Gravity Canyon in Taihape staat de hoogste bungeejump van het Noordereiland. Je valt er 80 meter naar beneden in slechts 5 seconden.

Iets wat nog meer adrenaline geef dan bungeejumpen? Dan is het World's Most extreme Flying Fox iets voor jou! Je zit hier vast aan een koord en vliegt met 160 km per uur over het water heen. Wanneer je als een gek horizontaal en verticaal te keer wilt gaan kun je besluiten om de sprong te maken in het donker.

Dit overleefd? Dan hebben ze in Nieuw-Zeeland nog een leuke verrassing.. De Swing Bridge swingt 200 man, met een sterke maag, tegelijk door de Mokoi Canyon heen. Alleen de echte waaghalzen zullen een poging wagen!

Mocht je niet zo'n held zijn, dan kun je nog altijd een kopje koffie of thee drinken in het Gravity Café. Vanuit hier heb je een goed uitzicht op alle jumpers die stijf staan van de zenuwen. Ook is het mogelijk om te genieten van het uitzicht of een heerlijke wandeling te maken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen