Reisadvies: Is Nieuw-Zeeland een veilig vakantieland?

Reisadvies Nieuw-Zeeland
Reisadvies Nieuw-Zeeland

Staat een reis naar Nieuw-Zeeland ook op jouw bucketlist? Bij het plannen van jouw reis naar Nieuw-Zeeland is het goed om op de hoogte te zijn van het reisadvies voor Nieuw-Zeeland. Kent Nieuw-Zeeland onveilige gebieden? Zijn er veiligheidsrisico's? Moet je als reiziger rekening houden met bepaalde zaken? Wij geven je het antwoord op deze vragen in onderstaand artikel.

Nieuw-Zeeland ligt in de Grote Oceaan en bestaat uit twee grote eilanden en nog wat kleinere eilanden. Het land kenmerkt zich mede door het veelzijdige landschap. Van besneeuwde gletsjers tot tropische stranden en van indrukwekkende regenwouden tot schitterende meren. Naast de prachtige natuur die het land te bieden heeft, kent Nieuw-Zeeland ook diverse bruisende steden. Nieuw-Zeeland staat bij velen op de bucketlist, maar hoe veilig is Nieuw-Zeeland? Daar kunnen we kort en krachtig over zijn: Nieuw-Zeeland is een veilig vakantieland. Het reisadvies voor Nieuw-Zeeland is positief zonder bijzondere veiligheidsrisico's.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Nieuw-Zeeland

Het reisadvies voor Nieuw-Zeeland is groen. Reizen naar Nieuw-Zeeland is veilig. De veiligheidssituatie in Nieuw-Zeeland is stabiel en de veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Reisadvies Nieuw-Zeeland

Onveilige gebieden in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland kent geen onveilige gebieden. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een veilig vakantieland en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. In Nieuw-Zeeland kan criminaliteit voorkomen. Dit gebeurt vooral in de vorm van diefstal, roofovervallen en zakkenrollen. Vermijd afgelegen plekken en let goed op je spullen. Ook de hoofdstad Wellington en de populaire steden Auckland en Christchurch zijn veilig. 

Lake Tekapo in Nieuw-Zeeland
Lake Tekapo in Nieuw-Zeeland

Houd hier ook rekening mee:

  • Je paspoort moet voor Nieuw-Zeeland nog minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst. 
  • Naast een geldig paspoort heb je voor Nieuw-Zeeland ook een visum nodig.
  • In grote delen van Nieuw-Zeeland is het mobiele bereik een probleem en in nationale parken is er helemaal geen bereik doordat hier geen zendmasten zijn.
  • Nieuw-Zeeland ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. In heel Nieuw-Zeeland is er kans op aardbevingen, aardverschuivingen en tsnunami's.
  • In de periode van november tot mei kunnen tropische stormen voorkomen in de Stille Oceaan. Deze kunnen zorgen voor zware regenval, stormvloeden en overstromingen in Nieuw-Zeeland. Delen van Nieuw-Zeeland kunnen ook getroffen worden door uitlopers van orkanen.
  • Nieuw-Zeeland kent een aantal actieve vulkanen. Vulkaanuitbarstingen zijn mogelijk en deze kunnen ook plotseling zijn.
  • LHBTIQ+'s wordt in het algemeen geaccepteerd in Nieuw-Zeeland.
  • Het bezitten, verhandelen of gebruiken van drugs is verboden en dus strafbaar in Nieuw-Zeeland. Hier staan over het algemeen zwaardere straffen op dan in Nederland.

Link

Voor het actuele reisadvies voor Nieuw-Zeeland kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen