Hammerfest

Hammerfest ligt in het noorden van Noorwegen
Hammerfest ligt in het noorden van Noorwegen

Hammerfest ligt in de provincie Finnmark in het noorden van Noorwegen, vlakbij de Noordkaap. Finnmark is onderdeel van het grotere Lapland, een gebied dat zich uitstrekt over het noorden van Zweden, Finland en Noorwegen. Er wonen ongeveer 10.000 mensen in deze stad. Van Hammerfest wordt gezegd dat het de meest noordelijke stad van de wereld is. Ondanks dat de stad binnen de Noordpoolcirkel ligt heeft het een ijsvrije haven, dat komt door de Noordelijke Golfstroom. Zomers is het zo'n 20 graden en in de winter slechts rond het vriespunt. De stad is een stopplaats van Hurtigruten, een meer dan honderd jaar oude Noorse veer- en transportdienst die erg populair is bij toeristen. In de regio bevinden zich ook naar schatting zo'n 100.000 rendieren.

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Hammerfest
Plaatsen in de buurt van Hammerfest (Noorwegen) :
 • Narvik (346 km)
 • Trondheim (985 km)
 • Alesund (1187 km)
 • Lillehammer (1214 km)
 • Hamar (1234 km)
 • Oslo (1331 km)
 • Fredrikstad (1401 km)
 • Bergen (1409 km)
 • Stavanger (1540 km)
 • Kristiansand (1572 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Hammerfest

  Gammelveien (Hammerfest)

  Gammelveien
  Gammelveien
  Kaart met locatie Gammelveien

  Gammelveien (betekenis is oude manier) is een wandelpad rond de berg Salen. Het was de enige weg naar de stad in vroegere dagen en vandaag de dag een prima pad om de omgeving van Hammerfest te verkennen. De start is in de straat Gammelveien in het centrum van de stad. De route gaat verder richting Storsvingen, vanwaar je uitzicht hebt op de eilanden en in de richting van de Barentszzee. Het gaat verder via de Jansvannskogen tot aan het uitzichtpunt Salen. Een zigzagpad leidt je terug naar het centrum. Je kunt de wandeling onder begeleiding doen, meer informatie hierover vind je bij de VVV in het centrum van de stad.

  Gamvik Gjestegård (Hammerfest)

  Gamvik Gjestegård
  Gamvik Gjestegård
  Kaart met locatie Gamvik Gjestegård

  Met een speedboot kun je vanaf Hammerfest naar Gamvik Gjestegård in Akkarfjord. Dit is een schapenboederderij die sinds 2006 gerund wordt door de Belgische familie Smis. Het is een prima uitvalsbasis voor het maken van wandelingen in de overweldigende natuur. Je kunt er ook blijven overnachten als je dat wilt.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Noorwegen bekijken.

  Vervoer

  Luchthaven Hammerfest werd geopend op 30 juli 1974 en is de derde regionale luchthaven van Noorwegen. In de stad zelf is een busdienst van Boreal Transport.

  Geschiedenis

  Al sinds de 9e eeuw wordt de omgeving bewoond. In 1789 kreeg Hammerfest stadsrechten van Christiaan VII van Denemarken omdat het een belangrijke vishaven had en jachtgrond bezat. Hammerfest was een stad van strategisch belang vanwege de handel en werd tijdens de Napoleontische Oorlogen aangevallen door het Verenigd Koninkrijk. Mede vanwege de donkere winterperiodes kreeg Hammerfest in 1891 als eerste stad in Europa elektrische straatverlichting. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad met de grond gelijk gemaakt en nog steeds worden er landmijnen en munitie gevonden.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Hammerfest