Hammerfest

Hammerfest ligt in het noorden van Noorwegen
Hammerfest ligt in het noorden van Noorwegen

Hammerfest ligt in de provincie Finnmark in het noorden van Noorwegen, vlakbij de Noordkaap. Finnmark is onderdeel van het grotere Lapland, een gebied dat zich uitstrekt over het noorden van Zweden, Finland en Noorwegen. Er wonen ongeveer 10.000 mensen in deze stad. Van Hammerfest wordt gezegd dat het de meest noordelijke stad van de wereld is. Ondanks dat de stad binnen de Noordpoolcirkel ligt heeft het een ijsvrije haven, dat komt door de Noordelijke Golfstroom. Zomers is het zo'n 20 graden en in de winter slechts rond het vriespunt. De stad is een stopplaats van Hurtigruten, een meer dan honderd jaar oude Noorse veer- en transportdienst die erg populair is bij toeristen. In de regio bevinden zich ook naar schatting zo'n 100.000 rendieren.

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Hammerfest
Plaatsen in de buurt van Hammerfest:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Hammerfest

Gammelveien (Hammerfest)

Gammelveien
Gammelveien

Gammelveien (betekenis is oude manier) is een wandelpad rond de berg Salen. Het was de enige weg naar de stad in vroegere dagen en vandaag de dag een prima pad om de omgeving van Hammerfest te verkennen. De start is in de straat Gammelveien in het centrum van de stad. De route gaat verder richting Storsvingen, vanwaar je uitzicht hebt op de eilanden en in de richting van de Barentszzee. Het gaat verder via de Jansvannskogen tot aan het uitzichtpunt Salen. Een zigzagpad leidt je terug naar het centrum. Je kunt de wandeling onder begeleiding doen, meer informatie hierover vind je bij de VVV in het centrum van de stad.

Gamvik Gjestegård (Hammerfest)

Gamvik Gjestegård
Gamvik Gjestegård

Met een speedboot kun je vanaf Hammerfest naar Gamvik Gjestegård in Akkarfjord. Dit is een schapenboederderij die sinds 2006 gerund wordt door de Belgische familie Smis. Het is een prima uitvalsbasis voor het maken van wandelingen in de overweldigende natuur. Je kunt er ook blijven overnachten als je dat wilt.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Noorwegen bekijken.

Vervoer

Luchthaven Hammerfest werd geopend op 30 juli 1974 en is de derde regionale luchthaven van Noorwegen. In de stad zelf is een busdienst van Boreal Transport.

Geschiedenis

Al sinds de 9e eeuw wordt de omgeving bewoond. In 1789 kreeg Hammerfest stadsrechten van Christiaan VII van Denemarken omdat het een belangrijke vishaven had en jachtgrond bezat. Hammerfest was een stad van strategisch belang vanwege de handel en werd tijdens de Napoleontische Oorlogen aangevallen door het Verenigd Koninkrijk. Mede vanwege de donkere winterperiodes kreeg Hammerfest in 1891 als eerste stad in Europa elektrische straatverlichting. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad met de grond gelijk gemaakt en nog steeds worden er landmijnen en munitie gevonden.

Heb je interesse in een reis naar Hammerfest? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Hammerfest, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Noorwegen? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

1Bekijk onze reizen naar Hammerfest