Narvik

Winters beeld van Narvik, Noorwegen
Winters beeld van Narvik, Noorwegen

Narvik ligt in het noorden van Noorwegen. Het is de hoofdstad van het ijzer, wat via het spoor verder werd getransporteerd. Ook al heeft de stad zelf niet veel bezienswaardigheden, de omgeving is echt prachtig. Bij helder weer kun je ’s avonds zelfs genieten van de middernachtzon. De stad ontleend haar naam aan een boerderij ("Narduigh", 1567) die lang geleden op dit grondgebied heeft gestaan.

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Narvik
Plaatsen in de buurt van Narvik (Noorwegen) :
 • Hammerfest (346 km)
 • Trondheim (641 km)
 • Alesund (841 km)
 • Lillehammer (877 km)
 • Hamar (901 km)
 • Oslo (1000 km)
 • Bergen (1063 km)
 • Fredrikstad (1073 km)
 • Stavanger (1196 km)
 • Kristiansand (1235 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Narvik

  Kabelbaan (Narvik)

  Kabelbaan
  Kabelbaan
  Kaart met locatie Kabelbaan

  Met de kabelbaan van Narvik word je binnen enkele minuten naar het Fagernesfjellet, een berg van 650 meter hoog, gebracht. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de fjord en de omliggende bergen.

  Wrakduiken (Narvik)

  Wrakduiken
  Wrakduiken
  Kaart met locatie Wrakduiken

  Narvik, gelegen aan de warme Golfstroom in de Atlantische Oceaan, is een prima plaats om te (wrak)duiken en zou eigenlijk uitgeroepen moeten worden tot de hoofdstad van wrakduiken in Noorwegen. Sinds 1940 liggen er rondom Narvik veel Duitse, Engelse en Noorse schepen op de zeebodem. In het meer Hartvikvannet ligt ook een wrak van een Duits gevechtsvliegtuig. Voor de actievelingen is Narvik sowieso een interessante plaats, je kunt er naast (wrak)duiken ook heel goed skiën.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Noorwegen bekijken.

  Vervoer

  Tussen Lulea, Kiruna en Narvik rijden dagelijks treinen. Narvik is, na het Russische Moermansk, de meest noordelijk gelegen stad met een spoorwegstation. Narvik heeft een luchthaven waar enkele passagiersvliegtuigen per dag vertrekken. En bussen rijden er ook, vanuit het noorden en zuiden verzorgen Noorse buslijnen verbindingen met andere plaatsen in de omgeving. Narvik is een havenplaats voor de beroemde Hurtigruten, een meer dan honderd jaar oude Noorse veer- en transportdienst die erg populair is bij toeristen.

  Geschiedenis

  In de omgeving zijn rotstekeningen gevonden van ongeveer 3000 jaar oud maar de echte geschiedenis begint pas z'n 100 jaar geleden toen Narvik in 1902 stadsrechten kreeg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Narvik bekend geworden door 'de slag om Narvik'. Hier was het waar de geallieerden de enige overwinning binnenhaalden in 3 jaar.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Narvik