Trondheim

Gekleurde huizen in Trondheim, Noorwegen
Gekleurde huizen in Trondheim, Noorwegen

Trondheim is gelegen aan de Trondheimfjord in het midden van Noorwegen. Het is de 3e stad van het land. Het is een industrie- en universiteitsstad. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand.

Heb je weinig kennis van Noorwegen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Trondheim
Plaatsen in de buurt van Trondheim:

Ervaringen

J k devries op 24 oktober 2012 plaats: Trondheim, reisperiode: juli 2012

leuke stad met mooie kerk,leuk overdekt winkelcetrum,gezellige straten en ook de paalwoningen.gezellige kiosken aan de straten en natuurlijk het standbeeld van de schaatser van vroeger:Jalmar Andersen.

 • Algemeen 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
Geertje Voorwinden op 13 maart 2015 plaats: Trondheim, reisperiode: maart 2007

Noorwegen is echt niet afschuwelijk ofzo, dat niet maar er is niks te zien en al dat. We gingen 2 weken op vakantie naar noorwegen en we dachten echt van YES, maar toen we in noorwegen reden bij Trondheim dachten we echt van: Wat hebben we gedaan... Mijn aanrader is om niet te gaan!! De inwoners gedragen zich niet tegen je er zijn opzich wel goede restaurants en leuke bezienswaardigheden, maar dat is alles

 • Algemeen 4
 • Uitgaan 2
 • Cultuur 7
 • Restaurants 5
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 3
 • Ligging 5

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trondheim

Nidaroskathedraal (Trondheim)

Nidaroskathedraal
Nidaroskathedraal

Het bekendste bouwwerk in Trondheim is de Nidaroskathedraal in het oude historische centrum van Trondheim. De grote kathedraal, gebouwd vanaf 1070, is het belangrijkste gotische monument in Noorwegen.

Stiftsgarden (Trondheim)

Stiftsgarden
Stiftsgarden

De koninklijke residentie Stiftsgarden is een imposant houten herenhuis. Het werd gebouwd in 1770 en was een particulier initiatief wat vanaf 1800 dienst doet als koninklijke residentie. Het is een van de belangrijkste gebouwen in de Noorse architectuurgeschiedenis, gebouwd in de overgangsperiode tussen de Rococo en Classicisme. (foto: Jette_C._Petersen)

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Noorwegen bekijken.

Vervoer

Op 35 km ten noorden van de stad bevindt zich een luchthaven. Trondheim is een aanlegplaats voor de schepen van de Hurtigruten op de route van Bergen naar Kirkenes, en voor veel cruiseschepen. Sinds 1994 is er ook een snelle bootverbinding met Kristiansand, de dichtstbijzijnde kuststad ten zuiden van Trondheim.

Geschiedenis

De eerste bewoners van het gebied rondom Trondheim waren de Vikingen. Maar de stad zelf is ontstaan toen koning Olav Tryggvason in 997 opdracht gaf om een stad te stichten aan de monding van de Nidelva. In de 17e eeuw werden grote delen van de stad verwoest door oorlog en brand. Pas in de 19e eeuw kon Trondheim zich geleidelijk herstellen.

Weer

Trondheim heeft een overwegend zeeklimaat, waarbij het door zijn ligging beschut wordt tegen de ergste winden.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Trondheim? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Trondheim, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Noorwegen? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Trondheim