Nieuw seizoen Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

Geschreven op 14 februari 2017 door Anique

Gennadiy en Floortje op het eiland Wrangel
Gennadiy en Floortje op het eiland Wrangel

Op zondag 19 februari gaat er weer een nieuw seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld van start. De Gouden Televizier-Ring winnares is vanaf nu weer iedere zondag te zien op NPO1, waar ze je in de afleveringen weer meeneemt naar de verste uithoeken van de wereld.

Wrangel in Russisch Siberië

In de eerste aflevering doet ze de naam van het programma al gelijk eer aan. Maar liefst 8 dagen moet ze reizen om de Russische Gennadiy Fedorov te bezoeken op het eiland Wrangel. Dit eiland ligt op een van meest afgelegen plekken van Russisch Siberië. Gennadiy heeft in zijn tijd dat hij hier woont nog nooit bezoek gehad. Dit is ook niet zo gek, gezien het feit dat het een van de meest geïsoleerde uithoeken van de Noordelijke IJszee is waar nauwelijks mensen wonen. Er heerst dan ook een extreem poolklimaat, wat het leven er niet gemakkelijk maakt. Toch besloot Gennadiy voor een leven op dit eiland te kiezen om er als ranger te kunnen gaan werken. Het eiland heeft op diverse mensen een grote aantrekkingskracht vanwege de dieren die hier leven. Zo vind je hier de grootste populatie ijsberen ter wereld, maar ook sneeuwuilen en muskusossen. Floortje reist naar het eiland toe en kijkt hoe het leven er hier aan toegaat.

Floortje op het eiland Wrangel
Floortje op het eiland Wrangel


Dit is de eerste aflevering van een hele reeks met nieuwe afleveringen. Zo bezoekt Floortje onder andere het Haut Niger National Park in Guinee, Ban Nai Soi in Thailand, Qoyhaique in Chili, Maatsuykereiland in Australië en Nomuka op Tonga. Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is om 21.25 uur te zien op NPO1. In de onderstaande video krijg je vast een indruk van het eiland Wrangel.26 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,3

Gerelateerde artikelen