Tekong

Tekong in Singapore
Tekong in Singapore

Tekong (Pulau Tekong) is met bijna 25 km² het op één na grootste eiland van de republiek Singapore, na het eiland Singapore zelf. Het eiland wordt voornamelijk gebruikt als basis en trainingskamp voor het nationale leger. Het eiland is geheel door mensenhanden gemaakt. Van het oorspronkelijke regenwoud is weinig overgebleven: het landschap is voor het belangrijkste deel bebouwd, nog maar 23% bestaat uit bos en natuurreservaten. Tekong betekent 'een obstakel' en heeft deze naam gekregen omdat het eiland de monding van de Sungai Joho blokkeert.

Heb je weinig kennis van Singapore? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tekong
Plaatsen in de buurt van Tekong (Singapore) :
 • Ubin (11 km)
 • Singapore (26 km)
 • Sentosa (31 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tekong

  Militaire basis (Tekong)

  Militaire basis
  Militaire basis
  Kaart met locatie Militaire basis

  Omdat dit eiland voornamelijk in gebruik is door het nationale leger zijn er vrijwel geen interessante bezienswaardigheden. Het eiland wordt gebruikt als basis en trainingskamp voor het leger van Singapore.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Singapore bekijken.

  Vervoer

  Er gaat een lokale veerdienst naar het grootste eiland Singapore en daar ligt de luchthaven Changi Airport op een half uurtje rijden van het centrum. In de stad Singapore rijden meer dan 15.000 taxi`s rond, het is dus meestal geen probleem om een taxi aan te houden. Maar voor de zekerheid kun je altijd een taxi reserveren. De bus is de goedkoopste manier om rond te reizen in Singapore. Hiervoor kun je het beste een ez-link-kaart aanschaffen, die kun je op de luchthaven kopen of in het MRT-station in Orchard.

  Geschiedenis

  De geschiedenis van Singapore gaat in ieder geval terug tot de 14e eeuw. In die tijd stond het onder de naam Temasek bekend als een haven en versterkte stad. Het was een onderdeel van het Sri Vijaya rijk. De Maleisische historische geschriften beschrijven de oude plaats. Recent archeologisch onderzoek toont aan dat het oude Singapore een handelscentrum van enig belang was.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Tekong