Celje

Uitzicht op de stad Celje - SloveniŽ
Uitzicht op de stad Celje - SloveniŽ

Celje ligt in het midden van Slovenië33travel/">, langs rivier de Savinja. De stad is mooi gelegen aan de voet van een heuvel- en berggebied. Celje is is de op twee na grootste stad van Slovenië. De stad kent niet heel veel inwoners, want het getal ligt nu op 40.000. Desondanks is de stad zeker de moeite waard om te bezoeken mede door de rijke Keltische en Romeinse historie. Doordat Celje niet een bijzonder grote stad is en de bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen is het goed mogelijk om de stad in één dag te verkennen. In de stad vind je allerlei prachtige gebouwen en kerken. Hierbij kun je denken aan de St. Daniëlskerk, de Watertoren, de Verdedigingstoren, een regionaal museum, een deel van een oude middeleeuwse muur en niet te missen een paar fantastische pleinen.

Heb je weinig kennis van SloveniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Celje
Plaatsen in de buurt van Celje (SloveniŽ) :
 • Maribor (46 km)
 • Ljubljana (62 km)
 • Kranj (71 km)
 • Murska Sobota (83 km)
 • Koper (142 km)
 • Izola (146 km)
 • Portoroz (152 km)
 • a:8.0000

  Ervaringen

  op 15 juli 2018 plaats: Celje, reisperiode: juli 2018

  Enorm leuke plaats wel erg rustig

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 1
  • Cultuur 10
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 10
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Celje

  Abdijkerk van St. DaniŽl (Celje)

  In de stad Celje ligt ook de abdijkerk van St. Daniël. Deze kerk is gebouwd in de 14e eeuw en is erg mooi om te bezichtigen. Binnenin deze kerk vind je prachtige fresco's uit de 15e eeuw. Daarnaast heeft de kerk een heel speciaal ornament: een houten piëta. Een piëta is de gebruikte term voor een uitbeelding of afbeelding van Christus met engelen of Maria.

  Museum voor Contemporaine Geschiedenis (Celje)

  In een neoklassiek gebouw uit 1830 vind je tegenwoordig het Museum voor Contemporaine Geschiedenis. Het museum staat in de stad Celje en herbergt vele spullen uit begin 20e eeuw tot ver na de Tweede Wereldoorlog. In hetzelfde gebouw is ook het Kindermuseum te vinden, dit museum heeft een collectie bestaande uit oude kinderwagens en antiek speelgoed.

  Stari Grad (Celje)

  Stari Grad
  Stari Grad
  Kaart met locatie Stari Grad

  De torens van het kasteel Stari Grad steken boven de stad Celje uit. Dit kasteel werd gebouwd in de tweede helft van de 12e eeuw en ligt op een rots. Stari Grad is gebouwd op bevel van de Karintische Graven van Vovberg. Het kasteel is deels vervallen, maar aan de ruïnes is te zien wat voor groots kasteel dit ooit was. Een bezoekje is dan ook zeker een aanrader.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van SloveniŽ bekijken.

  Vervoer

  De oude stad is goed lopend te verkennen. De stad is ook goed bereikbaar.

  Geschiedenis

  Al sinds de ijzertijd wonen er mensen in deze regio. Noricum bevond zich er al voor onze jaartelling en was misschien wel de belangrijkste nederzetting v/h Keltische koninkrijk. De nederzetting Celeia werd onderdeel van het Romeinse Rijk en groeide uit tot de meest belangrijke stad in de omgeving. Toen de romeinse beschaving verdween, verdween ook de stad Celeia. Pas in de 12 eeuw werd op de plaats van het oude Celeia een nieuwe plaats gesticht. Dit groeide in korte tijd uit tot een invloedrijke marktplaats.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Celje