Koper

Plein in de havenstad Koper
Plein in de havenstad Koper

Koper is één van de drie havensteden van Slovenië. Ten oosten van Koper liggen de plaatsen Izola en Piran. Koper ligt ongeveer 11 km ten zuiden van de Italiaanse stad Triëst. Door de Grieken werd de stad Aegida genoemd en door de Romeinen Capris/Caprea/Capre/Caprista. In de middeleeuwen werd Koper een administratief centrum van Istrië. Koper kreeg toen de naam Caput Histriae. Slovenië heeft een kuststrook van ongeveer 50 km. Deze kuststrook ligt in Istrië, aan de Golf van Triëst. De baai waarin Koper ligt heet de Baai van Koper.

Heb je weinig kennis van SloveniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Koper
Plaatsen in de buurt van Koper (SloveniŽ) :
 • Izola (5 km)
 • Portoroz (11 km)
 • Ljubljana (82 km)
 • Kranj (91 km)
 • Celje (142 km)
 • Maribor (186 km)
 • Murska Sobota (225 km)
 • Ervaringen

  op 20 augustus 2016 plaats: Koper, reisperiode: augustus 2016

  Er word hard gewerkt in deze stad om oud en nieuw samen te voeg tot leefbare gastvrije stad, welke prachtig aan de zee ligt met mooie zonsondergang.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  op 26 mei 2015 plaats: Koper, reisperiode: mei 2015

  Tijdens een rondreis door Slovenië stond ook de havenstad Koper op het programma. Een gids vertelde ons dat dit een populaire plaats is voor cruiseschepen om aan te meren. Aan de prijzen is dit te merken, het is er relatief duurder in vergelijking tot andere steden in Slovenië. Wel is het een prachtig iets Italiaans aandoend stadje met smalle straatjes, vrolijk gekleurde huisjes, leuke pleintjes en genoeg eetgelegenheden. Qua bezienswaardigheden kan je ervoor kiezen een rondleiding met een gids door de stad te nemen, het Pretoriaanse Paleis te bezoeken of de kathedraal.

  • Algemeen 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 7
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Koper

  Sergej Masera Maritiem Museum van Piran (Koper)

  Sergej Masera Maritiem Museum van Piran
  Sergej Masera Maritiem Museum van Piran
  Kaart met locatie Sergej Masera Maritiem Museum van Piran

  De eerste collecties van het Maritiem Museum van Piran werden tentoongesteld in het Stedelijk Museum van Piran, die in 1954 werd opgericht. In 1967 werd het Stedelijk Museum van Piran omgedoopt tot Sergej Masera Maritiem Museum van Piran. Het museum is een verzameling van het maritieme verleden, de Sloveense kunst en de Sloveense maritieme geschiedenis. In het museum kun je de maritieme collectie zien, een kunsthistorische collectie en voorwerpen die vroeger bij de visserij werden gebruikt. In het museum bevindt zich ook een bibliotheek die ongeveer 14.000 boeken heeft. Piran ligt op ongeveer 20 kilometer van Koper.

  äkocjan Caves (Koper)

  äkocjan Caves
  äkocjan Caves
  Kaart met locatie äkocjan Caves

  De grotten van Škocjan Caves zijn ongeveer 6 kilometer lang en hebben een totale diepte van 200 meter. De grotten liggen in de regio Kras. Hier vind je een van de meest bekende karst-verschijnselen ter wereld. De Škocjan liggen in het noordoosten van het Kraski landschapspark. Het beschermde gebied is 200 hectare groot en bestaat uit vier diepe kloven; Sokolak in het zuiden, Globocak in het westen en Sapen Dol en Lisicina in het noorden. Er is nog een grot, namelijk de Mahorcic grot, daar zijn een aantal meren en vijf watervallen. De rivier Reka stroomt in deze grotten, het is een bron van de Golf van Triëst. Er zijn 25 watervallen langs deze rivier. De grotten zijn al meer al 10.000 jaar oud. De grotten van Škocjan liggen in de plaats Škocjan dat op 38 kilometer van Koper ligt.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van SloveniŽ bekijken.

  Vervoer

  Koper heeft geen eigen luchthaven. Je kunt er een auto, motor, fiets of scooter huren om de omgeving te verkennen. Maar je kunt natuurlijk ook de taxi of bus nemen.

  Geschiedenis

  In 568 vielen de Longobarden Triëst binnen en vluchtten de Romeinen naar Koper. Koper werd als eerbetoon vernoemd naar de Byzantijnse keizer Justinus II, de stad heette toen Justinopolis. Later kwamen de Franken en de Longobarden naar Koper. In 932 was er al handel tussen Koper en Venetië. Tijdens de oorlog van 1035 tussen het Heilige Roomse Rijk en Venetië, koos Koper voor het Heilige Roomse Rijk en daardoor werd de handel tussen Venetië en Koper verstoord. Omdat Koper voor het Heilige Roomse Rijk had gekozen kreeg Koper van de keizer van het Heilige Roomse Rijk stadsrechten. Sinds 1235 behoorde Koper bij Aquileia. Aquileia is een Italiaanse stad uit de geschiedenis dat zich in 1278 aansloot bij Republiek Venetië. Koper werd de hoofdstad en een belangrijk handelscentrum van het Venetiaanse Istrië. Het kreeg de naam Caput Histriae (hoofd van Istrië). Na de Eerste Wereldoorlog hoorde Koper bij Italië en aan het einde van de Tweede Wereldoorlog viel de stad onder Joegoslavië. Vandaag de dag behoort het tot Slovenië.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Koper