Kranj

Stadsbeeld Kranj - SloveniŽ
Stadsbeeld Kranj - SloveniŽ

Kranj ligt in de regio Gorenjska, in het noordwesten van Slovenië. De stad ligt aan rivier de Sava en aan de voet van de Alpen. Kranj ligt ten noordwesten van de hoofdstad Ljubljana en is de 4e stad van het land met ongeveer 40.000 inwoners. Het was vooral vroeger een interessante handelsstad maar vandaag de dag is het meer een industriestad met weinig uitstraling. Het historische centrum kun je in een halve dag gezien hebben.

Heb je weinig kennis van SloveniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kranj
Plaatsen in de buurt van Kranj (SloveniŽ) :
 • Ljubljana (23 km)
 • Celje (71 km)
 • Koper (91 km)
 • Izola (94 km)
 • Portoroz (99 km)
 • Maribor (106 km)
 • Murska Sobota (147 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kranj

  Kieselstein Castle (Kranj)

  Kieselstein Castle
  Kieselstein Castle
  Kaart met locatie Kieselstein Castle

  Kieselstein Castle staat ook wel bekend als Khislstein stamt uit de 13e eeuw. Dit kasteel was vroeger van strategisch belang en is gebouwd ter verdediging van een oversteekpunt van de rivier de Sava. De bouw van Kieselstein Castle is gebouwd 1256. Het kasteel is genoemd naar Janž Khiessl, een baron die in de 16e eeuw in het kasteel woonde.

  Oude stadscentrum Kranj (Kranj)

  Oude stadscentrum Kranj
  Oude stadscentrum Kranj
  Kaart met locatie Oude stadscentrum Kranj

  Het oude stadscentrum van Kranj staat vol met mooie historische bezienswaardigheden. Sinds 1983 is het oude centrum van Kranj beschermd cultureel erfgoed. Je vindt hier minstens tien bezienswaardigheden, zoals de oude stadsmuur en het stadhuis. Dit gezellige centrum is maar klein, maar je bent hier zeker een hele dag zoet. Ook zijn er leuke en pittoreske winkeltjes te vinden.

  Saint Matthew kerk (Kranj)

  De lokale kerk van Kranj is de Saint Matthew kerk. Deze kerk is gebouwd in 1508 en is gebouwd in gotische bouwstijl. In de 17e eeuw kreeg de Saint Matthew kerk een altaar. Dit altaar is van verguld hout en de grootste schat van de kerk. De klokkentoren van de kerk is gebouwd in 1723. De kerk is gewijd aan Saint Matthew, een van de twaalf apostelen van Jezus.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van SloveniŽ bekijken.

  Vervoer

  Op 7 km afstand van de stad ligt de internationale luchthaven van Brnik. In het centrum kun je makkelijk te voet alles verkennen. Er lopen drie voetgangersstraten door de stad die allen vanaf Maistrov trg beginnen.

  Geschiedenis

  In de omgeving van Kranj leefde ooit de Keltische stam Carni. De stad heeft ook deel uitgemaakt van het Romeinse Rijk. In de eerste eeuwen van onze jaartelling liep er een handelsweg langs Kranj, waardoor het een stad van belang werd. Pas in de 6e eeuw na Chr. vestigden de Slovenen zich pas in deze regio. Kranj is eerst onderdeel geweest van Joegoslavië, en daarna uiteindelijk van Slovenië.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kranj