Trincomalee

Trincomalee in Sri Lanka
Trincomalee in Sri Lanka

Trincomalee ligt aan de oostkust van Sri Lanka. Trincomalee ligt aan de monding van de Mahaweli Ganga en heeft een grote natuurlijke haven. Deze voormalige basis van de Engelse vloot doet tegenwoordig ook dienst als oorlogshaven. De stad heeft ongeveer 115.000 inwoners en ligt aan een baai in de Indische Oceaan. Het stadje in Sri Lanka heeft toebehoord aan verschillende landen, onder andere ook Nederland. Erg mooi in Trincomalee is Fort Frederick. Dit is het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka. In 1623 werd het fort gebouwd door Portugezen. De Nederlanders veroverden dit fort in 1639. Ook erg veel bezocht is de Koneswaram tempel, deze tempel is op slechts 700 meter afstand vanaf de ingang van Fort Frederick. De Koneswaram tempel ligt op de Swami rots. Dit is nog niet alles, Trincomalee biedt een prachtige strand, het Pigeon Island National Park en niet te vergeten de heetwaterbronnen van Kanniya,

Heb je weinig kennis van Sri Lanka? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Trincomalee
Plaatsen in de buurt van Trincomalee (Sri Lanka) :
 • Polonnaruwa (75 km)
 • Sigiriya (87 km)
 • Anuradhapura (94 km)
 • Kandy (157 km)
 • Negombo (216 km)
 • Colombo (236 km)
 • Kotte (240 km)
 • Kalutara (262 km)
 • Galle (303 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trincomalee

  De Koneswaram Temple (Trincomalee)

  De Koneswaram Temple
  De Koneswaram Temple
  Kaart met locatie De Koneswaram Temple

  De Koneswaram Temple in Trincomalee is gebouwd bovenop de swami rots, vanaf deze rots heb je een prachtig uitzicht op kaap Trincomalee. De tempel kent meerdere namen, waaronder de Tempel van de Duizend Zuilen. De god waarvoor de tempel is gebouwd is de Hindoestaanse god Lord Shiva in de vorm Konesar. De tempel van Trincomalee staat bekend om de viering van een festival in april dat tweeëntwintig dagen in beslag neemt. Tijdens dit festival staan er rondom de tempel kraampjes met heilige beelden, koperwerk, doeken en aardewerk. Het festival trekt vooral veel (buitenlandse) hindoes aan.


  Fort Frederick (Trincomalee)

  Fort Frederick werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen, maar staat vooral bekend vanwege het feit dat het is herbouwd door de Nederlanders. Tegenwoordig hebben verschillende delen van het fort een militair doeleind, waardoor je bij een bezoek wordt onderworpen aan de beveiliging. Ondanks de beveiliging bij de ingang is het fort zeker een aanrader wanneer je in Trincomalee bent. In de late 18e eeuw kwam het fort weer in handen van de Fransen, waarna het een aantal jaren later weer terug werd gegeven aan de Nederlanders. Later kwam het fort nog in Britse handen en bleef het daar tot 1948. De kanonnen die aan de kant van de kust van het fort staan zijn in de Tweede Wereldoorlog toegevoegd aan het fort.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Sri Lanka bekijken.

  Vervoer

  Het duurt zeven uur om met de bus vanuit Colombo naar Trincomalee te komen. De bussen vertrekken eens in het uur. Daarmee kun je vanuit Trincomalee naar Colombo, maar ook naar Dambulla, Habarana en Kurunegala. Naast de openbare bussen rijden er ook een aantal privébussen naar verschillende steden in het land. Vanuit de hoofdstad van Sri Lanka rijden er op één dag twee treinen naar Trincomalee, één van die treinen is een nachttrein waarbij je de mogelijkheid hebt om te slapen. De andere trein rijdt overdag en alleen zitplaatsen.

  Geschiedenis

  Doordat de stad Trincomalee aan diep water ligt kwamen er in het verleden veel handelsschepen langs. De stad had in die tijd de naam Gokanna en was vooral voor de koning belangrijk vanwege de haven. Daar kwamen namelijk grote buitenlandse handelsschepen die graag met de koning wilde handelen. Tussen de jaren 1623 en 1895 kwam de stad achtereenvolgens in handen van de Portugezen, Nederlanders, Fransen en uiteindelijk de Britten. Uit de tijd van deze bezettingen stamt het VOC fort Frederick.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Trincomalee