Ceskť Budejovice

Ceské Budejovice is de grootste stad en tevens hoofdstad van de Tsjechische regio Zuid-Bohemen. De stad is gelegen aan de oevers van de Moldau en Malse. Ceské Budejovice is naast een industrieel centrum ook een belangrijk verkeersknooppunt. De stad is 55,56 km² groot en heeft ongeveer 95.000 inwoners.

Heb je weinig kennis van TsjechiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Ceskť Budejovice
Plaatsen in de buurt van Ceskť Budejovice (TsjechiŽ) :
 • Cesky Krumlov (22 km)
 • Telc (75 km)
 • Plzen (117 km)
 • Praag (123 km)
 • Pardubice (151 km)
 • Brno (157 km)
 • Olomouc (212 km)
 • Ervaringen

  op 14 oktober 2014 plaats: Ceskť Budejovice, reisperiode: juni 2002

  Ceské Budejovice is een prachtige stad heel erg genoten van natuur en de cultuur

  • Algemeen 9
  • Cultuur 10
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 9
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ceskť Budejovice

  Brouwerij Budweiser Budvar (Ceskť Budejovice)

  Brouwerij Budweiser Budvar
  Brouwerij Budweiser Budvar
  Kaart met locatie Brouwerij Budweiser Budvar

  De brouwerij van Budvar (in het Tsjechisch: Návštěvnické centrum Budějovického Budvaru) is de grootste brouwerij van de stad Ceské Budejovice en thuishaven van Budweiser bier. Budweiser is een biermerk dat in bijna heel Europa verkocht wordt. Er wordt hier al sinds 1265 bier gebrouwen. Je kunt er een rondleiding krijgen en natuurlijk ook bier proeven. De brouwerij is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur. In de maanden januari en februari gelden andere openingstijden. Dan kun je de brouwerij alleen van dinsdag t/m zaterdag bezoeken.

  Radnice Českť Budějovice (Ceskť Budejovice)

  Radnice Českť Budějovice
  Radnice Českť Budějovice
  Kaart met locatie Radnice Českť Budějovice

  Het Radnice (stadhuis) van České Budějovice is te vinden op de hoek van Námesti Premsyla Otakar II, het centrale marktplein van de stad. Dit mooie stadhuis werd door Antonio Martinelli gebouwd en was in 1730 gereed. Het barokke stadhuis is blauw met wit gekleurd waardoor het erg opvalt. Het stadhuis heeft in totaal drie torens. Op de hoogste van de drie torens staat de Tsjechische leeuw.

  St. Nicolaas kathedraal (Ceskť Budejovice)

  De St. Nicolaas kathedraal (in het Tsjechisch: Katedrála svatého Mikuláše) in Ceské Budejovice werd gebouwd in de 17e eeuw, nadat het vorige gebouw afbrandde in 1641. Het vorige gebouw was gothisch en het huidige is in barokke stijl. Aan de voorkant staan drie standbeelden en het interieur van de kerk is vrij simpel. Het altaarstuk van Leopold Huber is het meest belangrijke deel, dit altaar is gebouwd in de 18e eeuw.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van TsjechiŽ bekijken.

  Vervoer

  Het vliegveld wat in de stad ligt is Ceské Budejovice Airport. Dit is een kleine luchthaven. Je kunt ook met de auto of trein naar Tsjechië reizen. In de stad zelf kun je makkelijk met het openbaar vervoer reizen. Door het hele land rijden treinen en het busvervoer is ook goed geregeld. Daarnaast kun je een taxi pakken of een auto huren.

  Geschiedenis

  In 1265 werd de stad door Hirzo gesticht, een ridder van Ottokar II van Bohemen. De stad kreeg in hetzelfde jaar nog stadsrechten. De bevolking was tot 1890 voornamelijk Duitstalig waardoor de stad een Duitstalig eiland vormde in het Tsjechische taalgebied. In 1945 werden de Duitstalige verdreven uit de stad.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Ceskť Budejovice