Plzen

Stadsbeeld Plzen - TsjechiŽ
Stadsbeeld Plzen - TsjechiŽ

Plzen ligt in het westen van Tsjechië, ongeveer 70 km ten zuiden van de grens met Duitsland, en 90 km ten westen van Praag. De stad is bekend geworden als bakermat van de pils, ook de naam pils werd hoogstwaarschijnlijk afgeleid van de naam van de stad. Het hoofdplein van de stad, het Náměstí Republiky, is één van de grootste van Europa.

Heb je weinig kennis van TsjechiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Plzen
Plaatsen in de buurt van Plzen:

Ervaringen

Marleen op 9 september 2018 plaats: Plzen, reisperiode: augustus 2018

2 maal in Tsjechië geweest en mijn ervaring is dat zij hier heel ongastvrij zijn. (1× toeristische stad en 1x kleinere stad) Alles in het Tsjechisch en er is niemand die je kan of wil helpen in het engels of duits. Probeer je het in het duits wordt er zelfs ronduit onbeschoft gereageert. Eten bestellen of iets anders is hierdoor bijna niet te doen. Nee voor mij nooit meer, heel onprettige ervaring.

  • Algemeen 3
  • Cultuur 8
  • Restaurants 2
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 1
  • Ligging 6

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Plzen

Kathedraal van Plzen (Plzen)

Kathedraal van Plzen
Kathedraal van Plzen

De Kathedraal van Plzen, ook wel de Sint-Bartholomeüskathedraal (in het Tsjechisch: katedrála sv. Bartoloměje) genoemd, is een kerk gebouwd in gotische stijl. De kerk is gebouwd aan het centrale plein van de stad in stadsdistrict Pilsen 3. De bouw van de kerk begon in 1295 en duurde ruim 200 jaar. De toren is met 102,3 meter de hoogste kerktoren van Tsjechië. De Sint-Bartholomeüskathedraal is daarnaast het twee na hoogste gebouw in Tsjechië.

Ondergrondse gangenstelsel (Plzen)

Een andere bezienswaardigheid in de stad Plzen is het ondergrondse gangenstelsel wat alleen in de zomer toegankelijk is voor publiek. In de middeleeuwen werden de opslagkelders die zich hier bevinden gegraven door koopmannen. Deze kelders werden vanaf ongeveer 1970 met elkaar verbonden. Tegenwoordig wordt het als systeem gebruikt om het grondwater in de binnenstad op peil te houden.

ZŠpadoceskť muzeum (Plzen)

In Plzen bevinden zich vele musea. De belangrijkste is het Západoceské muzeum (Westboheemse Museum). Dit museum heeft maar liefst 10 afdelingen! De thema's  zijn o.a. de middeleeuwen, de nieuwere geschiedenis, prehistorie, zoölogie, plantkunde, kunst, culturele antropologie en archeologie.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van TsjechiŽ bekijken.

Geschiedenis

In 1295 besloot Wenceslaus II tot de bouw van Pilsen. Hij koos een locatie bij de samenkomst van 4 rivieren; Mze, Radbuza, Uhlava en Uslava. Dit was ongeveer 10 km ten noordwesten van de oorspronkelijke nederzetting Plzen, waar nu de stad Starý Plzenec (Oud-Pilsen) ligt. Nieuw-Pilsen werd ontworpen door de koninklijke architect Jindřich. De stad ontwikkelde zich snel en werd een belangrijk handelscentrum op de routes van Praag naar Cheb, Neurenberg en Regensburg.

Heb je interesse in een reis naar Plzen? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Plzen, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar TsjechiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Plzen