Plzen

Stadsbeeld Plzen - TsjechiŽ
Stadsbeeld Plzen - TsjechiŽ

Plzen ligt in het westen van Tsjechië, ongeveer 70 km ten zuiden van de grens met Duitsland, en 90 km ten westen van Praag. De stad is bekend geworden als bakermat van de pils, ook de naam pils werd hoogstwaarschijnlijk afgeleid van de naam van de stad. Het hoofdplein van de stad, het Náměstí Republiky, is één van de grootste van Europa.

Ben jij op zoek naar een vakantie in TsjechiŽ? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Aquapalace Prague * * * *
Midden-Bohemen / Cestlice
8,8 in reviews

Bekijk alle reizen naar TsjechiŽ
Angelo * * * *
Midden-Bohemen / Praag
8,7 in reviews

Bekijk alle reizen naar TsjechiŽ
Red & Blue Design * * * *
Midden-Bohemen / Praag
8,6 in reviews

Bekijk alle reizen naar TsjechiŽ
Pure White * * * *
Midden-Bohemen / Praag
8,5 in reviews

Bekijk alle reizen naar TsjechiŽ
…lite * * * *
Midden-Bohemen / Praag
8,5 in reviews

Bekijk alle reizen naar TsjechiŽ
Roma * * * *
Midden-Bohemen / Praag
8,2 in reviews

Bekijk alle reizen naar TsjechiŽ

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Plzen
 • Brno (241 km)
 • Ceskť Budejovice (117 km)
 • Cesky Krumlov (124 km)
 • Olomouc (279 km)
 • Pardubice (175 km)
 • Praag (84 km)
 • Telc (162 km)
 • Ervaringen

  Marleen op 9 september 2018 plaats: Plzen, reisperiode: augustus 2018

  2 maal in Tsjechië geweest en mijn ervaring is dat zij hier heel ongastvrij zijn. (1× toeristische stad en 1x kleinere stad) Alles in het Tsjechisch en er is niemand die je kan of wil helpen in het engels of duits. Probeer je het in het duits wordt er zelfs ronduit onbeschoft gereageert. Eten bestellen of iets anders is hierdoor bijna niet te doen. Nee voor mij nooit meer, heel onprettige ervaring.

  • Algemeen 3
  • Cultuur 8
  • Restaurants 2
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 1
  • Ligging 6

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Plzen

  Kathedraal van Plzen (Plzen)

  Kathedraal van Plzen
  Kathedraal van Plzen

  De Kathedraal van Plzen, ook wel de Sint-Bartholomeüskathedraal (in het Tsjechisch: katedrála sv. Bartoloměje) genoemd, is een kerk gebouwd in gotische stijl. De kerk is gebouwd aan het centrale plein van de stad in stadsdistrict Pilsen 3. De bouw van de kerk begon in 1295 en duurde ruim 200 jaar. De toren is met 102,3 meter de hoogste kerktoren van Tsjechië. De Sint-Bartholomeüskathedraal is daarnaast het twee na hoogste gebouw in Tsjechië.

  Ondergrondse gangenstelsel (Plzen)

  Een andere bezienswaardigheid in de stad Plzen is het ondergrondse gangenstelsel wat alleen in de zomer toegankelijk is voor publiek. In de middeleeuwen werden de opslagkelders die zich hier bevinden gegraven door koopmannen. Deze kelders werden vanaf ongeveer 1970 met elkaar verbonden. Tegenwoordig wordt het als systeem gebruikt om het grondwater in de binnenstad op peil te houden.

  ZŠpadoceskť muzeum (Plzen)

  In Plzen bevinden zich vele musea. De belangrijkste is het Západoceské muzeum (Westboheemse Museum). Dit museum heeft maar liefst 10 afdelingen! De thema's  zijn o.a. de middeleeuwen, de nieuwere geschiedenis, prehistorie, zoölogie, plantkunde, kunst, culturele antropologie en archeologie.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van TsjechiŽ bekijken.

  Geschiedenis

  In 1295 besloot Wenceslaus II tot de bouw van Pilsen. Hij koos een locatie bij de samenkomst van 4 rivieren; Mze, Radbuza, Uhlava en Uslava. Dit was ongeveer 10 km ten noordwesten van de oorspronkelijke nederzetting Plzen, waar nu de stad Starý Plzenec (Oud-Pilsen) ligt. Nieuw-Pilsen werd ontworpen door de koninklijke architect Jindřich. De stad ontwikkelde zich snel en werd een belangrijk handelscentrum op de routes van Praag naar Cheb, Neurenberg en Regensburg.

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Plzen