Pardubice

Kasteel van de Heren van Pernstejn in Pardubice
Kasteel van de Heren van Pernstejn in Pardubice

Pardubice is een stad in de gelijknamige regio in Tsjechië ongeveer 100 kilometer ten oosten van de hoofdstad Praag. De stad telt ongeveer 100.000 inwoners en is steeds meer een belangrijke industriestad aan het worden. De stad heeft nog een historisch stadscentrum met vele oude huizen, een kasteel en een toren.

Heb je weinig kennis van TsjechiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Pardubice
Plaatsen in de buurt van Pardubice:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pardubice

VelkŠ PardubickŠ (Pardubice)

VelkŠ PardubickŠ
VelkŠ PardubickŠ

De Velká Pardubická is een paardenrace en vindt sinds 1874 elk jaar in oktober plaats in Pardubice. Om mee te mogen doen aan de cross-country race moet het paard minimaal 6 jaar oud zijn en minstens één van de paarden moet uit Tsjechië komen. Het parcours van de race is 6,9 kilometer en heeft 31 hindernissen, hier doet de gemiddelde ruiter 9 tot 10 minuten over.

ZŠmek Pardubice (Pardubice)

ZŠmek Pardubice
ZŠmek Pardubice

Zámek Pardubice is een klein kasteel in Pardubice. De originele burcht waarschijnlijk dateert waarschijnlijk uit de 13e eeuw. De burcht werd in de 14e eeuw omgebouwd tot een gotisch kasteel. De familie Pernštejn heeft het vervolgens weer herbouwd tot een gotisch-renaissance kasteel. Het behoorlijk vervallen kasteel werd na 1981 gerepareerd door de Museumvereniging.

ZelenŠ brŠna (Pardubice)

De toren Zelená brána, ook wel de Groene Toren genoemd is een belangrijke mijlpaal van Pardubice. Het gebouw wordt gezien als één geheel, maar het zijn in principe twee gebouwen op rij. In de 16e eeuw was de toren van groot belang voor de stad, het was de ingang van een beschermde stad. Tegenwoordig is dit punt vaak het begin en het einde van sightseeing tours. Je kunt als bezoeker de toren in waarna je een prachtig uitzicht over de stad en de wijde omgeving hebt.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van TsjechiŽ bekijken.

Vervoer

Om in de stad te komen kun je vanuit Nederland naar de luchthaven van Pardubice vliegen. Deze ligt ongeveer 4 kilometer van het stadscentrum af. Vanaf hier kun je met het openbaar vervoer of met een huurauto verder reizen naar de stad. Het centraal station, station Pardubice hlavní nádraží, is een van de belangrijkste spoorwegenknooppunten van Tsjechië. Wanneer je met de bus naar de stad wilt wordt dit zeer waarschijnlijk met een bus van het gemeentevervoerbedrijf van Pardubice.

Geschiedenis

De eerste vermelding van de Tsjechische stad dateert uit 1259, toen er nog maar een kleine nederzetting rondom een klooster stond. Pas zo'n 100 jaar later kreeg de plaats stadsrechten. De eerste aartsbisschop van Praag werd in 1297 geboren in de stad Pardubice. In de Tweede Wereldoorlog werd de raffinaderij van de stad herhaaldelijk gebombardeerd.

Heb je interesse in een reis naar Pardubice? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Pardubice, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar TsjechiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Pardubice