Telc

Historische centrum van Telc
Historische centrum van Telc

In het zuiden van Tsjechië vind je, volgens veel reizigers, de mooiste middeleeuwse stad van Tsjechië, Telč. Het stadje heeft slechts 7000 inwoners, maar is wel een plaatsje waar nu nog steeds de geschiedenis zeer levendig is. Slechts een paar straatjes in de stad doorbreken de sprookjesachtige geschiedenis doordat er nieuwe woningen en gebouwen zijn geplaatst. Wanneer je aankomt in het stadje zie je al snel mooie vijvers, een schitterend slot, eenvoudige kerkjes en een prachtig marktplein. Om het marktplein heen staan verschillende bont geschilderde huisjes.

Aanbieders van vakanties naar Telc
Booking.com (hotel) Klik

Landkaart Telc

Ervaringen

Er is geen resultaat gevonden

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Telc

Vervoer

Met de auto Om naar Telč te gaan met de auto ligt het meest voor de hand om vanuit Praag via de D1 naar het zuiden te reizen. Wanneer je dan bij de afslag Jihlava van de snelweg af gaat is het nog ongeveer 20 kilometer tot Telč. Met de bus of trein Het trein- en busstation liggen in Telč dichtbij elkaar, net buiten het historische centrum van het stadje. Wel is aan te raden in Tsjechië met de bus te reizen omdat deze frequenter en directer naar de plaats van bestemming gaan. De treinen volgen vanuit Praag allemaal een omweg via Jihlava.

Geschiedenis

De geschiedenis van het kleine plaatsje in het zuiden van Tsjechië gaat ver terug. Oorspronkelijk was Telč een koninklijke watervesting in de 13e eeuw. Later kwam het stadje in handen van een groepje adel, die er mooie huizen in gotische stijl bouwden. In het jaar 1530 werd de stad getroffen door een brand, waardoor de burcht en alle huizen en gebouwen afbrandden. Na de brand werden de huizen weer opgebouwd, maar deze keer werd alles in renaissance stijl gebouwd. Deze stijl is nu nog te zien in het stadje en in de 18e eeuw kwam de Jezuïetenorde erbij in de stad.

Nieuws

Artikelen