Ajman

luxe hotel Ajman strand
luxe hotel Ajman strand

Ajman ligt in het noorden van de Verenigde Arabische Emiraten aan de Perzische Golf. Heb je genoeg van de drukte in Dubai of Sharjah dan kun je relaxen in Ajman. Het emiraat is de kleinste van de zeven Emiraten. Wanneer je op zoek bent naar een strandvakantie in de Verenigde Arabische Emiraten is het emiraat Ajman de perfecte plek. Het strand van Ajman is 16 kilometer lang en parelwit. Naast het vasteland van Ajman behoren ook de eilandgroepen Masfout en Manama tot het emiraat. De eilandgroep Masfout bestaat eigenlijk uit niet veel meer dan landbouwgrond, de eilandgroep Manama vind je ten noorden van Dhaid-Masafi, de grote snelweg.

Heb je weinig kennis van Verenigde Arabische Emiraten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Ajman
Plaatsen in de buurt van Ajman (Verenigde Arabische Emiraten) :
 • Sharjah (7 km)
 • Umm Al Qaywayn (24 km)
 • Dubai (50 km)
 • Ras al-Khaimah (64 km)
 • Fujairah (95 km)
 • Abu Dhabi (149 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ajman

  Dhow-plaats (Ajman)

  Dhow-plaats
  Dhow-plaats
  Kaart met locatie Dhow-plaats

  De dhow-plaats in Ajman is de grootste boot-bouwplaats ter wereld en ook de grootste dhow-bouwplaats. Je vindt de bouwplaats ten noorden van de haven van Ajman. Tijdens de bouw van een dhow wordt er alleen gebruik gemaakt van traditioneel gereedschap en handwerk, wat erg uniek is vandaag de dag. Er worden in 1 keer zo'n 20 tot 30 boten gebouwd die vervolgens te water worden gelaten.

  Forten (Ajman)

  Er staan verschillende forten in Ajman die de moeite waard zijn om te bezoeken. Red Fort is vernoemd naar de rode kleur stenen waarmee het is gebouwd. Het is een mooi bouwwerk dat werd gebouwd toen Sheikh Humaid bin Abdulaziz Al Nuaimi aan de macht was. Ajman Fort is gebouwd in de late 18e eeuw met lokale materialen, zoals koraal. Er wordt gezegd dat dit een van de mooiste citadels is van deze emiraat. Tegenwoordig zit er een museum in dit fort.

  Het Ajman Museum (Ajman)

  Het Ajman Museum
  Het Ajman Museum
  Kaart met locatie Het Ajman Museum

  Het Ajman Museum vind je in een 18e-eeuws fort dat vroeger gebruikt werd als vesting voor de leiders van de Verenigde Arabische Emiraten. Nadat de leiders van de emiraten een nieuw onderkomen hadden gevonden werd het fort het politiebureau van Ajman. Tegenwoordig is het fort een museum en in het museum worden de levensstijl en de traditionele beroepen uit het emiraat getoond. Het laat modellen van antieke en traditionele industrieën zien en toont op deze manier de manier van leven door de jaren heen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Arabische Emiraten bekijken.

  Vervoer

  Het emiraat ligt slechts op 25 kilometer afstand van Dubai waar je vanaf Nederland in ruim 6 uur heen vliegt. Wanneer je vanuit Dubai naar het naburige emiraat Ajman wilt kun je kiezen voor een taxi of bus en ben je in ongeveer een halfuur in Ajman. Veel hotels in de stad Ajman hebben gratis shuttlebussen die meerdere malen per dag naar het centrum van Dubai rijden. Ook in Ajman kun je makkelijk per dhow rondvaren, dit zijn traditionele Arabische houten boten. Het makkelijkst is het om een auto te huren en daarmee het emiraat te ontdekken. Dit is namelijk minder duur dan het reizen met het openbaar vervoer en ook nog eens gemakkelijker omdat je niet hoeft te wachten op een taxi of bus als je ergens heen wilt gaan.

  Geschiedenis

  Op 8 januari 1971 tekende de sjeik van het emiraat een verdrag met Groot-Brittannië, hiermee stemde de sjeik in om geen Ottomaanse Turken binnen te laten in het Emiraat Ajman. Dit verdrag sloot Groot-Brittannië met nog een aantal andere Emiraten. Op 2 december 1971 trad Ajman als emiraat toe tot de Verenigde Arabische Emiraten. In 1980 bestond de gehele bevolking van het emiraat uit iets meer dan 36.000 personen. De afgelopen jaren is dit aantal flink gestegen. Dit komt onder andere door de instroom van mensen uit omliggende emiraten.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Ajman