Umm Al Qaywayn

Umm Al Qaywayn ligt in het noorden van de Verenigde Arabische Emiraten. Het dunst bevolkte emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten is Umm Al Qaywayn. De hoofdstad heeft dezelfde naam als het emiraat.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Verenigde Arabische Emiraten? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Burj al Arab * * * * * *
Dubai / Dubai
9,9 in reviews
Luxe 6 sterren

Bekijk alle reizen naar Verenigde Arabische Emiraten
Emirates Palace * * * * * *
Abu Dhabi / Abu Dhabi
9,9 in reviews
Luxe 6 sterren

Bekijk alle reizen naar Verenigde Arabische Emiraten
Armani Dubai * * * * *
Dubai / Dubai
9,5 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Verenigde Arabische Emiraten
Al Maha, a Luxury Collection Desert Resort & Spa, * * * * * *
Dubai / Dubai Desert
9,3 in reviews
Luxe 6 sterren

Bekijk alle reizen naar Verenigde Arabische Emiraten
The Fairmont * * * * *
Dubai / Dubai
9,3 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Verenigde Arabische Emiraten
Atlantis The Palm * * * * *
Dubai / Dubai
9,3 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Verenigde Arabische Emiraten

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Umm Al Qaywayn
 • Abu Dhabi (172 km)
 • Ajman (24 km)
 • Dubai (73 km)
 • Fujairah (92 km)
 • Ras al-Khaimah (42 km)
 • Sharjah (30 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Umm Al Qaywayn

  Al-Dour (Umm Al Qaywayn)

  Al-Dour was van 200 jaar voor Christus tot 200 jaar na Christus een van de belangrijkste handelshavens van Umm Al Qaywayn. De stad was vroeger te vinden op de plek van de huidige hoofdstad van het emiraat en is er tegenwoordig dus niet meer. De stad is dus niet meer te bezoeken, maar er staat nog wel een openbaar monument. Het monument, in Umm Al Qaywayn, is een klein vierkant fort, met ronde hoektorens en een kleine tempel.

  Dreamland Aqua Park (Umm Al Qaywayn)

  Dreamland Aqua Park
  Dreamland Aqua Park

  Het Dreamland Aqua Park is het grootste waterpark in de Verenigde Arabische Emiraten. Het ligt aan de kust van Umm Al Qaywayn. Met 250.000 m² waar meer dan 30 glijbanen en andere attracties te vinden zijn is het waterpark zeker het bezoeken waard. Er kunnen dagelijks 10.000 bezoekers naar binnen en het park is het gehele jaar elke dag geopend. Leuk voor de hele familie!

  winkelcentra (Umm Al Qaywayn)

  winkelcentra
  winkelcentra

  Er zijn twee grote winkelcentra in Umm Al Qaywayn: Al Manama Mall en Lulu Hypermarket. Al Manama Mall heeft meer dan 40 winkels op het gebied van kleding, speelgoed en cadeaus. Wanneer je het shoppen beu bent kun je uitrusten in een van de vele restaurants en cafés. Lulu Hypermarket is een populaire winkel met eten, drinken, kleding, sieraden en cosmetica. Eigenlijk is alles wat je nodig hebt dus wel te vinden in deze winkelcentra.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Arabische Emiraten bekijken.

  Vervoer

  Er is geen luchthaven in het emiraat Umm Al Qaywayn, wel zijn er in de omliggende emiraten vliegvelden. Bijvoorbeeld in Dubai, Abu Dhabi en Ras al-Khaimah. In de stad Umm Al Qaywayn zijn geen busdiensten te vinden, simpelweg omdat ze in het emiraat geen busdiensten hebben. Om vanuit het vliegveld Dubai naar het emiraat of de stad Umm Al Qaywayn te komen zijn er wel minibussen, maar vaak rijden deze niet tot de stad. Dit hoeft geen probleem te zijn omdat het emiraat wel over veel taxi's beschikt en deze per rit redelijk goedkoop zijn.

  Geschiedenis

  De geschiedenis van het emiraat Umm Al Qaywayn gaat meer dan 7.000 jaar terug. De geschiedenis van de gelijknamige stad begint echter pas 200 jaar terug. Het emiraat tekende net als de meeste andere emiraten het verdrag met Groot-Brittannië in 1820, in dit verdrag stond dat de Ottomaanse Turken niet in het emiraat mochten komen. In 1971 voegde ook Umm Al Qaywayn zich tot de Verenigde Arabische Emiraten, één jaar later voegde het laatste emiraat Ras al-Khaimah zich ook bij de Verenigde Arabische Emiraten.

  Heb je interesse in een reis naar Umm Al Qaywayn? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Umm Al Qaywayn, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Arabische Emiraten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Umm Al Qaywayn