Gratis reisvoorstel aanvragen

Bulgarije - Zonnestrand

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Zonnestrand (Sunny Beach) (Bulgarije)
Periode: augustus 2006
Vervoer: Vliegtuig
Accommodatie: Hotel/Ivana Palace
Organisatie: X-travel

Foto van deze vakantie

In de zomervakantie van 2006 hebben wij in augustus 1 week doorgebracht in Bulgarije, het Zonnestrand. Terwijl de vakantie 2 jaar eerder om diverse redenen behoorlijk tegenviel, wilden we onze vrienden uit Bulgarije graag weer zien.

Nachtvlucht naar Burgas

Om 1 uur `s nachts rijden we naar Schiphol. Onze auto parkeren we voor 8 dagen op P3 (Parkeerplaats 3), dit hebben wij eerder op internet geboekt. De shuttlebus brengt ons naar de juiste vertrekhal op Schiphol. Om 2 uur checken we in en om half 5 vertrekt het vliegtuig (Transavia) richting Burgas Airport. Slapen wordt helemaal niets deze nacht! Aankomst op de luchthaven in Bulgarije is 8 uur. We lopen door de paspoortcontrole en na een tijdje op onze koffers te hebben gewacht worden we opgehaald door Thomas, reisleider van X-travels en Balkan Express. Alle medereizigers worden per bus naar de verschillende hotels gebracht. Wij overnachten deze week bij hotel Ivana Palace, gelegen aan de noordkant v/d boulevard van Zonnestrand. Tijdens het inchecken vragen wij direct om een kamer die rustig is gelegen en na wat geruil van kamers lukt dat gelukkig.

Burgas
Burgas

Hotel Ivana Palace

Hotel Ivana Palace is een mooi en nieuw hotel, wat op 400 m van het centrum en het strand ligt. Mooie entree en behulpzaam baliepersoneel. Je kunt geld wisselen in het hotel. Koers van 1,85 leva is wel minder voordelig dan bij bijv. Crown die ongeveer 1,92 leva geeft voor 1 euro. Onze hotelkamer is van prima kwaliteit, we hebben fijne bedden met prima matrassen. En het is er schoon. De badkamer is prima. Er is alleen geen stopcontact aanwezig. Er is wel een kleuren-televisie en telefoon. Een minpuntje is de herrie van het doorspoelen v/d toiletten en het watergebruik van de buren. Het zwembad buiten is van goede kwaliteit en het water wordt vaak schoon gemaakt. Bij het zwembad staan parasols en ligstoelen die je gratis kunt gebruiken. Helaas zijn veel parasols stuk. Het restaurant is erg goed, met een uitstekend ontbijtbuffet. In het hotel zijn veel Engelsen, Duitsers, een paar Nederlanders en Scandinaviërs.

Omgeving van het hotel: er wordt veel gebouwd (vooral nieuwe appartementen/hotels) rondom het hotel maar daar hebben wij gelukkig geen problemen door ondervonden. Lopen naar het centrum duurt even, je kunt ook de bus nemen en uitstappen bij hotel Kuban.

Strand: het strand is uitstekend en ook geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. De parasols en strandstoelen zijn te huur. Prijsidee: per stoel of parasol 6 leva. Voor twee stoelen en een parasol is dat 18 leva, iets meer dan €8,- euro.

Criminaliteit: helaas gaat het Zonnestrand gebukt onder behoorlijk wat criminaliteit; vooral de toeristen zijn daar het slachtoffer van. Niet anders dan in Nederland dus! We hebben trouwens voor het eerst hoeren en een pooier gezien.

Geld wisselen kun je het beste bij de bank of in het hotel doen. Contant geld wisselen geeft de meest gunstige koers. Bij Crown kun je ook wisselen op straat, zij geven een prima koers en bedonderen je niet. Er zijn verschillende wisselkantoren die het wisselen alleen met vermelding van de 'verkoop'-koers aanprijzen. De 'koop'-koers laten zij niet zien. Op de markt word je veel aangesproken door mensen die zwart willen wisselen. Doe geen zaken met deze oplichters!

SunnyBeach strand
SunnyBeach strand

Excursies

Het aanbod van excursies van Balkan Express is erg summier. De 2 excursies die wij in 2004 hebben gemaakt worden niet meer aangeboden door. Jammer, echt een verarming.

Onze conclusie is eigenlijk hetzelfde als die van 2 jaar geleden. Alles is gericht op jongeren, de oudere generatie komt er steeds minder. Maar dankzij de bezoekjes aan onze vrienden in Nessebar en aan het Zonnestrand en het uitstekende hotel hebben we een goede vakantie gehad in Bulgarije.

Voor meer foto`s en informatie zie de: website van Loki-Travels

Heb je interesse in een reis naar Bulgarije? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Bulgarije, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen