Burgas

Zonsondergang Burgas Bulgarije
Zonsondergang Burgas Bulgarije

Burgas is een industriële havenstad en ligt in het oosten van Bulgarije aan de Zwarte Zeekust, vlakbij de Baai van Burgas. De stad ligt zo'n 390 km ten oosten van Sofia. Het is een van de meest populaire vakantiesteden van Bulgarije vanwege de lange stranden en de mooie natuur. In het centrum van Burgas kun je genieten van de vele winkels en terrasjes, maar buiten het centrum overheerst de industrie. In de directe omgeving van de stad liggen 3 meren: Atanassovo, Bourgas en Mandren. Burgas is de afgelopen jaren bekend geworden door het festival 'Spritis of Burgas' en staat daardoor ook bekend als 'stad van de festivals'. Nabij Burgas ligt Sunny Beach, de populaire vakantiebestemmingen voor jongeren.

Heb je weinig kennis van Bulgarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Burgas
Plaatsen in de buurt van Burgas (Bulgarije) :
 • Pomorie (15 km)
 • Sozopol (21 km)
 • Nessebar (28 km)
 • Zonnestrand (Sunny Beach) (30 km)
 • Varna (87 km)
 • Goudstrand (Golden Sands) (100 km)
 • Veliko Turnovo (166 km)
 • Plovdiv (227 km)
 • Sofia (340 km)
 • Sandanski (362 km)
 • Ervaringen

  op 4 maart 2013 plaats: Burgas, reisperiode: juni 2012

  Als je in de buurt bent aan de zwarte zee, kun je met gemak met de bus in burgas komen. Zeker de moeite waard. bezoek het museum met alde fauna en Flora van Bulgarije. Ga wandelen in het park aan het water. Geweldige winkelstraatjes. Gewoon een must.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Burgas

  Regional Historical Museum (Burgas)

  Regional Historical Museum
  Regional Historical Museum
  Kaart met locatie Regional Historical Museum

  Het Regional Historical Museum is het grootste museum in het zuidoosten van Bulgarije. Het museum is gebouwd in 1912 als een archeologisch museum dat alleen toegankelijk was voor een groep geleerden. Sinds 2000 is het museum ook open voor het grote publiek. In het Regional Historical Museum kun je het archeologisch en cultureel erfgoed van Burgas bewonderen. De tentoonstellingen van dit museum zijn verspreid over vier gebouwen. In ieder gebouw hebben de tentoonstellingen een ander thema: etnografie, geschiedenis, natuur of geschiedenis.

  St Anastasia Island (Burgas)

  St Anastasia Island
  St Anastasia Island
  Kaart met locatie St Anastasia Island

  St Anastasia Island is een prachtig vulkanisch klein eiland in de buurt van Burgas. Het eiland wordt steeds populairder onder toeristen sinds het compleet is gerenoveerd. Vanaf dit eiland heb je een prachtig uitzicht over de Black Sea. Het eiland zelf bekijken is ook de moeite waard. Op het eiland zijn ambachtelijke winkels, een vuurtoren en een prachtige kerk die is gebouwd tussen de 12de en de 14de eeuw. Je kunt op eigen houtje reizen naar het eiland of deelnemen aan een georganiseerde tour.

  Strandja National Park (Burgas)

  Strandja National Park
  Strandja National Park
  Kaart met locatie Strandja National Park

  Vlakbij Burgas ligt het Strandja (Strandzha) National Park. De naam komt van het Bulgaarse woord 'stran', dit betekent mystiek. Dit natuurpark is het grootste beschermde natuurgebied van Bulgarije. In dit park ligt de Strandja berg, een grote berg die prachtig uitzicht biedt over het hele gebied. Op het hoogste punt is de Strandja berg 710 meter hoog. In het Strandja National Park vind je een grote verscheidenheid aan bomen, planten en dieren. Door het park kun je heerlijk wandelen, alleen of met een gids. Tijdens je wandeltocht kun je genieten van de rustige, prachtige natuur. Het enige geluid dat je hier hoort, is dat van het water van watervallen en andere geluiden uit de natuur.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bulgarije bekijken.

  Vervoer

  Burgas heeft een eigen luchthaven die zo'n twaalf kilometer van het centrum van de stad af ligt. Bus 15 komt ieder half uur tussen 06.00 uur en 23.00 uur langs de vertrekhal van het vliegveld en met deze bus kun je naar het centrum van Burgas reizen. Dit duurt ongeveer dertig minuten en kost maar zo'n €0,50. Een buskaartje kun je gewoon in de bus kopen. Je kunt er ook voor kiezen om een taxi te nemen. Dit kost ongeveer €10,00 en duurt zo'n 15 minuten.

  Burgas heeft een centraal busstation. Vanuit dit station rijden er verschillende bussen naar allerlei plekken in de stad. Daarnaast heeft Burgas ook een eigen treinstation. Vanuit dit station rijden treinen naar verschillende steden in Bulgarije zoals Sofia en Varna. Naast bussen en treinen rijden er natuurlijk ook taxi's in Burgas. Deze staan op taxistandplaatsen en rijden door de stad. De taxi's hanteren een instaptarief en de rest van de kosten worden bepaald door middel van een meter. Het is wel belangrijk om te weten dat niet iedere taxi in Bulgarije goed verzekerd is.

  Geschiedenis

  Burgas is ontstaan doordat in de 16e eeuw enkele vissers zich langs de meren vestigden. Vooral uit economisch oogpunt was men erg geïnteresseerd in deze plaats. Het ligt namelijk aan de grootste Bulgaarse baai, de Baai van Burgas. Er werd een haven aangelegd en niet lang daarna kwam er een spoorwegverbinding met Sofia. Het duurde dus ook niet lang of Burgas was van grote economische betekenis.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Burgas