Fiets-Fun

Url: https://www.fiets-fun.nl/

Type reizen: actieve vakantie

Logo van Fiets-Fun

Sinds 1996 organiseert Fiets-Fun fietsvakanties. Dit zijn actieve en individuele fietsvakanties voor jong en oud. De organisatie is destijds begonnen met een aantal tenten in de Achterhoek. Toen dat een succes bleek te zijn heeft Fiets-Fun het aanbod verder uitgebreid in Nederland en later ook naar het buitenland. Je kunt inmiddels een fietsvakantie boeken naar noordelijke landen als Denemarken en Zweden, maar ook meer zuidelijk gelegen landen als Spanje, Griekenland en Italië vind je in het aanbod van Fiets-Fun. Buiten Europa zijn ook Indonesië en Suriname aan het aanbod toegevoegd. Hier kun je niet alleen fietsen, maar ook wandelen, snorkelen of duiken. Voor iedereen is er dus een geschikte reis te vinden. Sinds kort behoren ook wielrenreizen tot de mogelijkheden. Tijdens deze vakanties in Duitsland en Frankrijk ga je wielrennen in kleine groepen met een ervaren en bekende gids.

Tijdens de fietsvakantie verblijf je meestal op een camping in een tent of huisje, maar sinds 2010 kun je ook hotel fietsreizen boeken bij Fiets-Fun, wat inhoudt dat je verblijft in een hotel. Bij alle reizen is aangegeven hoe zwaar de reis is en of het ook geschikt is voor kinderen. Ben je nog op zoek naar wat inspiratie? Bekijk de reisverslagen dan eens die Fiets-Fun heeft verzameld. Zo krijg je een goede indruk van wat deze reisorganisatie allemaal te bieden heeft. Fiets-Fun blijft bewust een kleinere reisorganisatie, om de kwaliteit en diversiteit van de reizen te kunnen blijven waarborgen.

Ervaringen met Fiets-Fun

Fiets-Fun krijgt gemiddeld een 6,1
op basis van 8 ervaringen:

6,1 + Ervaring delen
op 8 februari 2023 bestemming: Frankrijk / Provence, reisperiode: juli 2022

Wij hebben met ons gezin een fantastische vakantie gehad. Onvergetelijk gewoon. ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 14 april 2021 bestemming: Nederland / amersfoort, reisperiode: april 2020

1 is nog te veel .ticket gekregen met voor familie feestje .is 4 maanden geldig das duidelijk !! nu ivm door omstandig heden is die verlopen ( corona ) is je ticket iets over de datum kan je gewoon betalen om hem te activeren .dat in deze tijden erg triest ,denk goed na voor je dit aanschaft voor je zelf om als kado te doen niet geschikt . ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 29 september 2020 bestemming: Nederland / Vollenhove, reisperiode: juli 2020

Slechte accommodatie. Geboekt voor 6 personen. Op eerste locatie lukte dat nog net als 1 persoon in de voortent sliep, tweede locatie paste dit niet meer. Waarbij er in de grote tent geen binnentent zat waardoor je letterlijk tussen de pissebedden en knijptangen sliep. Voor nood voor de oudste 2 kinderen een (eigen) bijzettent geplaatst. Vakantie noodgedwongen na een week afgeblazen terwijl we 2 weken geboekt hadden en hier dik voor betaald hadden. Wordt geen compensatie geboden. Doorverwezen naar ANWB / Pharos en zij geven aan ook niks te kunnen betekenen. Erg treurig dat er zo omgegaan wordt met klanten. ... Lees meer

  • Algemeen 2
op 28 juli 2020 bestemming: Nederland, reisperiode: juli 2020

Wij hebben genoten van de prachtige tochten die door fietsfun waren meegegeven. Ieder dag weer een genot voor het oog. Tenten zijn prima, eenvoudig maar goed . De eigenaar Eddy vonden wij zeer flexibel in onze wensen.
We zijn nu twee keer (frankrijk en nederland) op vakantie geweest met fiets- fun en dit was zeker niet de laatste reis! ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 18 januari 2020 bestemming: Denemarken / Funen, reisperiode: juli 2019

Erg verbaasd over onderstaande recensies. Drie jaar op rij weggeweest met Fiets-Fun samen met onze dochter van inmiddels 8. Twee maal naar Frankrijk en afgelopen jaar naar Denemarken. Alles was altijd top geregeld! ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 4 september 2019 bestemming: ItaliŽ / Piemonte, reisperiode: augustus 2018

Wij boekten via Pharos bij Fiets-Fun een 8-daagse fietsvakantie met kids in Piemonte. De omgeving is prachtig. Deze reis viel verder enorm tegen. We deden 3 verschillende campings aan waarin we in De Waard tenten verbleven. De tenten waren stuk voor stuk smerig; tentdoek waar het weer in zat, de vloeren die plakten, het stonk er, koelkasten niet schoon. Daarnaast hadden we op 1 camping te maken met ongedierte in de tent in de vorm van meer dan honderd oorwormen. Bah! Ook de aanwezige luchtbedden waren ranzig en moesten we eerst schoonmaken. Schaduw hadden we op twee campings nauwelijks; op 1 ervan stonden twee dode bomen voor de tent. De aanwezige parasol was en te klein (1,5 mtr doorsnee) en stuk, zo ook de parasolvoet. Ook waren op iedere camping wel een of meerdere stoelen stuk. Vreselijk! Van de drie fietsdagen waren de routes van twee dagen voor 75% gelijk aan elkaar. Wat verder ook enorm tegenviel was de klachtbehandeling bij Pharos. Wij zijn namelijk nauwelijks serieus genomen en Pharos verschuilt zich achter formele regeltjes. Ons vertrouwen in Pharos (ANWB) heeft een forse deuk opgelopen. Boek deze reis niet; wees gewaarschuwd! ... Lees meer

  • Algemeen 2
Reactie van Fiets-Fun: Beste lezers van deze site,
ik ben de eigenaar van Fiets-Fun en schrik van de 2 recensies die er geplaatst zijn door Boris en Jos Mulder. Ik wil daar graag even kort op reageren. Het klopt dat we de laatste 2 jaar een lokale bagagerijder de kans hebben gegeven om voor ons de werkzaamheden uit te voeren. Deze werkzaamheden behelzen het rondbrengen van de bagage en het netjes houden van de tenten. Tevens was hij er als achterwacht mochten er zich onverhoopt problemen voor doen. Het onderdeel tent schoonmaken heeft hij inderdaad onderschat en niet naar behoren gedaan, ook al heeft hij mij meerdere keren verzekerd dat hij dit wel doet. Vanuit Nederland hebben we geprobeerd hem duidelijk te maken wat hij echt beter moet doen. Ik ben zelfs nog 1x naar de Piemonte gereden om het verhaal nogmaals duidelijk te maken. Blijkbaar is het niet altijd even goed gegaan en daar wil ik natuurlijk mijn excuses voor aanbieden. Dit mag echt niet gebeuren. Ik organiseer deze reizen al meer dan 20 jaar en gelukkig gaat het voor 95% altijd goed. Ik kan me er niet in vinden als mensen schrijven dat ik niet betrokken ben en de klachten niet serieus neem. Ik ben altijd telefonisch bereikbaar en altijd oplossing gericht.
Ik wil Boris en Jos vragen om contact met mij op te nemen zodat we de slechte reiservaring van hen nogmaals kunnen doornemen. Tevens wil ik ze een aanbod doen voor een andere fiets reis om ze te laten zien hoe Fiets-Fun normaal gesproken te werk gaat en omgaat met materialen en klanten. Heren, bel of mail me en jullie mogen een weekje gratis op vakantie. (aan de hand van Boris en Jos kan ik deze klanten niet traceren).
op 10 september 2018 bestemming: ItaliŽ / Piemonte, reisperiode: juli 2018

In juli 2018 hebben we met ons gezin (kinderen van 10 en 14) de Piemonte ronde gefietst. 3 campings in een week, om-en-om fietsdag en campingdag. Het was geen onverdeeld succes.

De 1e camping was Camping Bisalta in Cuneo. Het campingpersoneel en de eigenaar spraken geen woord over de grens. Geen Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands. De naam Fiets-Fun leek de receptioniste helemaal niets te zeggen, en na 5 minuten miscommunicatie werd dan toch de enige collega die een klein beetje Engels kende erbij gehaald, en werd ons onze tent gewezen. Letterlijk. Dat is hem, succes.

De tent stond in de volle zon, net als de tenten op beide andere campings. Nu kan ik me best voorstellen dat zo'n huurtent niet de beste plaats krijgt, maar goed om je te realiseren dat bij dagen van 35 graden je om een uur of 8 echt liever opstaat. Verder ontbrak de koelbox en waren 2 luchtbedden lek. Er lagen er overigens wel meer dan 4,dus dat was op te lossen.

Eddie van Fiets-fun gebeld, en die zei dat we de koelbox maar uit de tent naast ons moesten pakken. Een dag later arriveerden daar de gasten, die ook weer achter hun koelbox aan moesten.

De camping heeft heel veel vaste gasten, allemaal Italianen. Jammer genoeg niet de gastvrije Italianen zoals we ze meestal tegenkomen. Een beetje asociaal en volledig hun eigen gemeenschap. Het personeel is ook volledig op hen gericht, lijkt helemaal niet blij met buitenlandse gasten.

De 2e camping was Campeggio Valle Gesso, bij het plaatsje Entraque. Een mooie tentplaats, heel veel Nederlandse kinderen, vriendelijk personeel en een prachtig bergachtig gebied. Een verademing!

De 3e camping, Camping Il Melo, bij Peveragno, was weer meer gericht op Italiaanse gasten, maar niet onvriendelijk. Wat vervelend was, was dat de tent stikte van de vliegen. Daarnaast ontbrak de parasolpoot (de enige schaduw) en kwam de bagage te laat, we kwamen zelf eerder aan. Geen ramp, maar alle etensvoorraad, zwemkleding, etc zat erin. En de campings in deze streek gaan van 12.00 tot 15.30 op slot.

Eddie opgebeld, de parasolvoet wordt geregeld en komt alsnog vandaag (niet nagekomen). Bagage wordt een beetje weggelachen, we moeten maar afwachten. Als we hadden geweten dat dat kon gebeuren hadden we wat dingen zelf meegenomen. Maar dat de informatievoorziening beter kan lijkt Eddie niet te begrijpen. Uiteindelijk troffen we de man met de bagage wachtend buiten de slagboom aan, en heeft hij alles (we mochten niet helpen) in zijn eentje naar de tent gesjouwd. Bijzonder aardig!

De vliegen kregen we uiteindelijk weg door met veel sop de hele tent te dweilen. Het valt op dat de tenten in het algemeen niet al te schoon zijn, hoewel er per week 3 gezinnen in logeren. Er wordt tussendoor alleen even geveegd, zo lijkt het.

Op de laatste camping (zelfde als de eerste) terug in Cuneo met heel veel vriendelijke onderhandeling voor elkaar kregen dat we om 5.00 's-ochtends de camping af mochten wandelen (het hek gaat potdicht) naar de reeds ingepakte auto op het parkeerterrein. Wat een ongelooflijk chagreinig personeel daar, soms op het aggressieve af.

We hebben de fietsen ook bij Fiets-fun gehuurd, en die waren dik in orde. Nette service bij het afleveren even alles op maat afstellen. Wel opletten dat je een bagagedrager hebt, dan kun je nog iets meenemen. Je krijgt ook reservebanden mee voor als je lek rijdt. Geen plakspullen. Dat is onhandig als je achterband lek raakt, want je hebt geen gereedschap om het wiel eruit te halen. Setje plakspullen was gelukkig bij de plaatselijke supermarkt te krijgen. Het is wel zo dat de fietsen in zo'n goede staat waren (sommigen waren zelfs nieuw), dat de kans op lek rijden niet zo groot is. Maar toch, er zitten ook delen in de route over onverharde paden met veel stenen.

De fietsroutes waren zeer nauwkeurig beschreven, liepen door mooi gebied, en prima te doen met de kinderen. Wel vrij veel dubbele stukken, maar dat is lastig te voorkomen als de routes kort gehouden moeten worden en je in bergachtig gebied bent. Het fietsen door zulk mooi landschap was wel echt genieten, en aan de routes is duidelijk veel aandacht besteed. Vanwege de warmte vertrokken we meestal rond 8.30,dan waren we er om 12.00.

Dat was niet altijd praktisch, omdat om 12.00 campings en winkels dichtgaan. Achteraf was het handiger geweest onderweg lekker td picknicken en om een uur of 15.30 op de camping aan te komen. Dit was handig geweest in de lijst met tips van Fiets-fun.

Eindconclusie:
De prijs-kwaliteit verhouding vonden we onder de maat. Matige plekken qua ligging, schoonheid, slaapcomfort en staat van onderhoud van tent en meubilair en een eigenaar die de meldingen niet serieus lijkt te nemen staan tegenover mooie fietsroutes. Je krijgt het idee dat de problemen bewust genegeerd worden, de volgende dag ben je toch weer weg. Eddie gaf telefonisch ook toe dat er met name over de camping in Cuneo ontevredenheid was. Blijkbaar is er geen alternatief voorhanden.

Een heerlijke week fietsen in een prachtige omgeving, de kwaliteit van kampeerspullen, logistiek en informatievoorziening kan echt beter. ... Lees meer

  • Algemeen 6
op 10 januari 2017 bestemming: ItaliŽ / Cuneo e.o., reisperiode: augustus 2016

Hele leuke formule om van tent naar tent te fietsen langs 3 campings. Bagage wordt gebracht en tenten schoon gemaakt. Perfect georganiseerd en heel mooi fiets gebied. ... Lees meer

  • Algemeen 9