Activity International

Url: https://www.activityinternational.nl/

Type reizen: actieve vakantie

Logo van Activity International
Activity International won in 2013 de Reisgraag award Activity International won in 2014 de Reisgraag award Activity International won in 2015 de Reisgraag award

Activity International is een ervaren reisorganisatie waarbij je terecht kunt voor backpackvakanties, vrijwilligerswerk, werkvakanties, au-pairplaatsingen, taalreizen en wildlifeprojecten. Op deze manier proberen ze al ruim 30 jaar iedereen te helpen die plannen heeft voor het maken van een bijzondere reis. De leeftijd van de reizigers ligt voornamelijk tussen de 18 en de 39 jaar, een klein gedeelte is ouder. Via Activity International maak je reizen waarbij je net iets extra's beleeft in vergelijking tot andere organisaties. Je leert hierdoor een land op een hele andere manier leert kennen en komt in contact met andere culturen. Iedere medewerker heeft zijn eigen specialiteit, waardoor er een vast contactpersoon is die jou kan ondersteunen.

De missie van Activity International is zorgen voor een bijzondere en onvergetelijke buitenlandervaring. Ze werken daarom zo veel mogelijk samen met lokale organisaties in het buitenland. Ze steunen organisaties die zich inzetten voor het milieu en kinderen en zijn tevens aangesloten bij internationale vakorganisaties als WYSETC, WYSE en IASIS.

Als je een avontuurlijke en flexibele instelling hebt, nieuwsgierig bent en je wel eens wat anders wilt dan een gewone vakantie, dan ben je bij Activity International aan het goede adres. Deze organisatie kenmerkt zich namelijk door de informele en persoonlijke benadering, waarbij veel aandacht is voor service, begeleiding en deskundigheid. Het hoofdkantoor van Activity International bevindt zich in Enschede. Mocht je vragen hebben over een reis, dan helpen de medewerkers je hier graag.

op 17 november 2018 bestemming: Zuid-Afrika / Kaapstad, reisperiode: oktober 2018

Mijn reis was perfect geregeld van het bigin tot het einde. Zodra ik het vliegtuig uitstapte in kaapstad hoefde ik me nergens zorgen over te maken, ik werd netjes afzet bij een geweldig hostel, waar ik de reis van mijn leven heb meegemaakt! 4 weken vrijwilligers werk gelopen bij een basisschool. Door de goede voorbereiding die ik van deze organisatie heb gekregen zijn deze weken vlekkeloos verlopen en voorbij gevlogen. Na deze 4 weken heb ik nog een 6 daagse tour van kaapstad naar port ellisabeth en terug gedaan, wat een prachtige tour en wederom super geregeld!!
1 ding weet ik zeker mijn reis was perfect!!!

  • Algemeen 10
op 17 oktober 2017 bestemming: Zuid-Afrika / Welgevonden, reisperiode: september 2017

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze en Activity International zorgt hier zeker voor. Ruim van tevoren sturen ze mails met alle informatie die je nodig hebt. Daarbij sta je in direct mailcontact met de coördinator van het soort project dat jij wilt gaan doen. Een coördinator die overigens alle projecten zelf heeft bezocht en dus uit ervaring spreekt. Dit is echt onmisbaar bij een goede voorbereiding. Vooral voor beginners die nog veel vragen hebben. De reis is perfect verlopen door deze goede terugkoppeling. Mede door Activity International heb ik de beste beslissing van mijn leven gemaakt en ben ik ervaringen, indrukken en vriendschappen rijker, die ik de rest van mijn leven bij me zal dragen. Ik ben nu al weer op zoek naar de volgende reis.

  • Algemeen 10
op 29 augustus 2017 bestemming: Zuid-Afrika / Welgevonden, reisperiode: juli 2017

Deze ervaring was echt top, zeker een aanrader!!

  • Algemeen 9
op 13 augustus 2017 bestemming: Thailand / Singburi, Hua Hin, reisperiode: juli 2017

Als eerste week deed ik de Siam culture week. Het programma was wel leuk, het was heel gezellig met de groep maar de accommodatie en het eten was heel slecht. Ik sliep op 2 stangen en er liepen kakkerlakken in de kamer. De tweede week ging ik vrijwilligers werk doen in een weeshuis. De accommodatie hier was een stuk beter! Alleen was het vrijwilligerswerk niks doen. We kregen geen taak en zaten eigenlijk alleenmaar in de weg. Ze hadden onze hulp eigenlijk helemaal niet nodig maar het geld wel. Ik zou nog een week vrijwilligerswerk gaan doen maar dat heb ik toen gewisseld. De derde week was de Hua Hin beachweek. Dit was leuk! Weinig georganiseerd, wel lekker relaxed. De 4e week zou ik eigenlijk ook nog een programma gaan doen maar dat heb ik niet gedaan en ik ben een week vrij gaan reizen. Toen ik Activity International een mail stuurde met een belangrijke vraag kreeg ik veel te laat antwoord zodat ik niet meer kon wisselen.

  • Algemeen 3
op 27 november 2016 bestemming: Zuid-Afrika / Hoedspruit, reisperiode: november 2016

Voldeed aan de vooraf veronderstelde verwachtingen.

  • Algemeen 8
op 24 september 2016 bestemming: Verenigde Staten / Californië, reisperiode: september 2016

Mijn jaar als au pair in amerika was een super goed jaar en heb veel nieuwe vrienden gemaakt en super mooie plekken gezien. Maar mijn jaar heeft zeker ook diepte punten gehad. Zo heb ik bij een gezin gewoont die totaal misbruik van mij heeft gemaakt. Maar ik kan nu wel met trots zeggen dat ik het jaar daar volgehouden heb en van de kindjes ben gaan houden.

  • Algemeen 7
op 11 januari 2016 bestemming: Thailand, reisperiode: november 2015

Ik ben goed ingelicht over de projecten in Thailand en al mijn vragen werden uitgebreid beantwoord. De organisatie is erg persoonlijk! Ik ben alleen maar positief over A.I., ik heb geen negatieve ervaringen. Top!

  • Algemeen 9
op 26 november 2015 bestemming: Zuid-Afrika / St. Lucia, reisperiode: oktober 2015

Ik ben 4 weken lang naar Zuid-Afrika geweest om mee te helpen aan het medische project in St. Lucia. Vanaf het begin dat ik me heb aangemeld voor het vrijwilligerswerk tot en met het moment dat ik weer thuis kwam, ben ik goed begeleidt door de organisatie en kon ik er terecht met al mijn vragen.
Mijn verblijf in St. Lucia is fantastisch geweest. Tijdens de projecten zie je zowel de leuke als de minder leuke dingen, maar je krijgt er ontzettend veel dankbaarheid voor terug en het geeft een goed gevoel als je merkt dat je echt je steentje bij kan dragen. Ik had me ingeschreven voor het medische project, maar ik heb ook mee mogen helpen bij een paar andere projecten wanneer ik er om vroeg.

Daarnaast was het ook ontzettend leuk om met vrijwilligers van over de hele wereld mee samen te werken. Ik heb een heel leuke tijd met hen gehad en in de weekenden zijn we samen op excursies geweest, zoals een safari en een walvis tour.

Vrijwilligerswerk doen in Afrika is altijd al een droom van me geweest. Ik kan met trots vertellen dat ik deze droom heb verwezenlijkt! Ik kan niet wachten om ooit nog een keer terug te gaan en opnieuw dit avontuur aan te gaan! Het was een tijd om nooit te vergeten!

  • Algemeen 10
op 20 september 2015 bestemming: Costa Rica / Tortuguero, reisperiode: augustus 2015

Ik ben 2 weken in de jungle van Costa Rica geweest om als vrijwilliger bij te dragen aan het onderzoek naar de zeeschildpadden die daar aan land komen om hun eieren te leggen.
Voorafgaand aan deze reis heb ik een groepsreis gemaakt om het land te zien.
In de jungle van Tortuguero. Wat een onwijs toffe ervaring! Het is een stap uit je comfortzone, maar zo leuk! De basis zit in the middle of nowhere. Het is allemaal heel erg basis. Er is alleen stroom als de generator tussen 18:00 en 21:00 aan staat, je slaapt in een wiebelig stapelbed in een houten slaaphuis (met een groepje mensen), de toiletten werken alleen als je een emmer water doorspoelt (echt! je went hier aan) en de luchtvochtigheid is erg hoog. Zo hoog dat veel spullen niet goed drogen, waardoor alles muf gaat ruiken. In het begin ruik je alle stank/muffigheid van iedereen, maar met een week ben je er aan gewend.
In de eerste week krijg je voornamelijk trainingen. Daarnaast maak je ook regelmatig jungle wandelingen om te zien welke dieren er op een bepaald gedeelte van de jungle leven. Aan het eind van mijn eerste week mocht ik mee op 'night walk'. Om 20:00 vertrokken we. Het was al donker en het voelde ook echt als nacht. Van de basis naar het strand (50 m) mocht je je rode lampje aan. Eenmaal aangekomen op het strand, moest deze uit. Je kreeg even de tijd om aan de nacht te wennen en vervolgens gingen we echt op pad. Geregeld moesten we even stoppen, omdat de patrol leader een schildpad uit het water zag komen, een schildpad naar de zee zag gaan of een schildpadden spoor zag. Als we een schildpad hadden gevonden die bijna klaar was om eieren te leggen gingen we naar haar toe. 1 persoon mag de eieren tellen en gaat achter haar liggen. Tijdens het leggen word het nest gemeten. En na het leggen van de eieren werd het schild van de schildpad opgemeten, werd haar lichaam gecontroleerd en werd zij getagd. Alle informatie wordt opgeschreven.
Wanneer je de eieren van een schildpad telt, mag je haar een naam geven. Mijn schildpad heet 'Tessa', heeft 131 eieren gelegd en haar schild was zo'n 113 cm lang.

Naast werk met de schildpadden ga je ook geregeld de jungle in. Je leert veel dierennamen kennen en leert veel over ze. Ik heb onwijs veel diersoorten mogen zien, zoals luiaarden, 4/5 slangsoorten, kevers, kikkertjes, red eye tree frog, parasol mier, krokodil, jaguar (alleen hun geur gelukkig), soorten sprinkhanen, soorten leguanen/lizzards, heel veel vogels, etc. Teveel om op te noemen.
Ik ben 2 weken geweest, maar ik ontdekte dat dit eigenlijk te kort was. Ik had helaas niet de mogelijkheid om langer te blijven (in verband met werk), maar ik zou het aanraden om 4 weken of langer te gaan. Je komt dan steeds beter in je 'nieuwe' comfortzone en al je opgedane kennis van de dieren en de natuur om je heen kun je steeds beter gebruiken.

Een ontzettend gave ervaring die ik zeker zou aanraden!!

  • Algemeen 9
op 16 september 2015 bestemming: Zimbabwe / Victoria Falls, reisperiode: juli 2015

Afgelopen zomer ben ik voor de tweede keer op reis gegaan naar Zimbabwe via Activity International. Alweer twee jaar geleden werd ik verliefd op de natuur, lokale bevolking en projecten in Victoria Falls. Na lang twijfelen en veel ondersteuning en overleg gehad te hebben met de organisatie over de ideale bestemming, vloog ik op 5 mei 2013 voor het eerst naar Afrika. Eenmaal geland komen er veel nieuwe indrukken op je af. De cultuur, het klimaat en je bezigheden zijn allemaal anders dan thuis. Mede dankzij de voorbereidingstraining van Stichting Muses en de uitgebreide informatie van Activity was ik op veel situaties voorbereid. Ook tijdens mijn verblijf ben ik door de lokale partnerogranisatie African Impact heel goed begeleid. Wanneer het nodig was kon ik ook Activity vanuit Afrika goed bereiken! Mijn dank is groot aan Activity International & African Impact dat beide reizen zo geweldig waren, van voor- tot napret. Beide zijn sterk aan te raken voor avonturen in het buitenland. Niet enkel om het uitgebreide en bijzondere aanbod, maar vooral om de vriendelijkheid van de medewerkers en het prettige persoonlijk contact.

  • Algemeen 10

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen