Schrijf een ervaring over Aktiva Tours en maak kans op mooie prijzen!

Aktiva Tours

Url: https://www.aktivatours.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds / SKTB
Type reizen: actieve vakantie

Logo van Aktiva Tours

Aktiva Tours biedt al 24 jaar fiets- en wandelreizen aan naar 23 landen binnen Europa. De reizen zijn in groepen of individueel te maken. Bij de reizen in groepen is er de keuze uit single- en familiereizen. Wanneer je een groepsreis boekt kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een langlaufreis, skireis of wandelreis te maken. De sleutelwoorden voor een vakantie bij Aktiva Tours zijn samen, ontdekking, natuur, cultuur, avontuur, beweging en gezondheid. De reizen kunnen ook een speciaal thema hebben of in het teken staan de herdenking van een historische gebeurtenis.

De actieve reizen hebben elk een eigen niveau. Zo is een reis met niveau 1 een vakantie met lichte activiteiten. Hoe hoger het niveau is, hoe meer je beweegt. Dit wordt steeds iets zwaarder en niveau 3 is het zwaarst. Zo kun je zelf kiezen hoe actief de vakantie wordt en wat bij jouw wensen past. De fiets- en wandelreizen tot niveau 2 zijn voor iedereen met een normale gezondheid en conditie goed bij te houden.

Ben je tijdens de reis zo gehecht geraakt aan je fiets dat je hem niet meer kwijt wilt? Na het zomerseizoen worden de fietsen verkocht. Ze zijn dan nagekeken en eventuele gebreken zijn verholpen.

De medewerkers van Aktiva Tours hebben een jarenlange ervaring op het gebied van organiseren, uitvoeren en verkopen van fiets- en wandelreizen. Persoonlijk contact met de reizigers blijft voorop staan ook al is de organisatie de laatste jaren flink gegroeid.

Het hoofdkantoor van Aktiva Tours is te vinden in Valkenswaard. De reisorganisatie is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

op 19 augustus 2020 bestemming: Oostenrijk / Van krimml Oostenrijk naar passau Duitsland, reisperiode: augustus 2020

Wij zijn met 4 personen en eigen vervoer +fietsen naar passau gereden, daar opgehaald en naar hotel gebracht, in Oostenrijk prima hotel alleen jammer dat ze rustdag hadden. Verder goede hotels op de route en overal prima ontbijtbuffet, weinig last gehad van de corona. Mooie route, wel een aantal flinke steigingen maar verder prima te doen . De route staat goed aangegeven. Jammer van het laatste hotel (was Dormero) de kamers waren goed , het ontbijt een box , een afknapper. En het parkeren bij het station zoals aangegeven viel voor de personen auto wel mee 19.50 voor 7 dagen. Vrienden waren met kleine camper, omdat die nog verder wilde was belachelijk duur 91.50 voor 7 dagen.

  • Algemeen 8
op 5 maart 2020 bestemming: Oostenrijk / Passau, reisperiode: augustus 2019

Slechtste fietsvakantie ever. Aktiva dumpt klanten bij Kras! In een bus met e-bikende 70+ ers ipv sportieve fietsers. Derderangs hotels en slecht eten.

  • Algemeen 1
op 24 september 2019 bestemming: Tsjechië / Bílá Třemešná, reisperiode: augustus 2019

Het lage cijfer geef ik vanwege de misleidende reisinformatie die ik ontving, waardoor ik een verkeerd reisschema volgde en alleen heb moeten reizen (ca. 5 verschillende treinen en een bus) ipv met de groep. Ik reisde achter de groep aan en kwam later aan in Oost-Duitsland, waar de groep door een busje werd opgehaald. Omdat ik dat busje miste moest ik zelf een extra overnachting regelen in Oost-Duitsland en de volgende dag zelf verder reizen (nog 2 treinen en een bus) naar het hotel in Tsjechië. Wat er misging: ik had later dan de rest van de groep geboekt waardoor ik een ander ticket ontving dan de rest. Op mijn ticket stond het hele reisschema aangegeven vanuit mijn woonplaats, dus alle treinen incl. tijden en sporen. De rest van de groep ontving een ticket met alleen de opstap- en uitstap plek, met vastgehecht het juiste reisschema. Omdat ook mijn reisgenoten vonden dat mijn reisinformatie erg onduidelijk en verkeerd was opgesteld, schreef ik na afloop van de reis een keurig verzoek met uitleg, om mijn onkosten (€ 81) vergoed te kregen. Na bijna 4 weken ontving ik eindelijk een reactie. Aktiva vond zelf de informatie voldoende duidelijk en men wil niets vergoeden. Een zeer teleurstellende manier van (klantvriendelijk) werken.

  • Algemeen 3
op 2 augustus 2019 bestemming: Oostenrijk, reisperiode: juli 2019

Fietsvakantie karinthie. 10 dagen Hotels goed Eten goed Route beschrijving heel slecht. Veel borden ontbreken.

  • Algemeen 7
op 21 augustus 2018 bestemming: Duitsland / Neustadt an der weinstrase, reisperiode: augustus 2018

Waarom geen keus in klasse van hotels, zoals de uitvoerder Eurobike zelf wel geeft. De kamers in de hotels waar we werden ondergebracht waren onder de maat. Ver buiten het centrum, langs heel drukke verkeerswegen en in het Ibis hotel in Heidelberg was de kamer erg klein, maar de badkamer op poppenformaat. Verder vreemd dat er geen hotelkamer te boeken was in Bad Durkheim en we dus twee etappes op een dag moesten rijden, terwijl dit net het zwaarste gedeelte van de tocht is en behoorlijk heuvelachtig. Al met al geen aanbeveling om nogmaals bij Ativatours te boeken.

  • Algemeen 5
op 10 juli 2018 bestemming: Tsjechië / sumava, reisperiode: juni 2018

De wandelingen waren prachtig ,hotel gezellig,maar vaak geen drinken te krijgen tussendoor,jammer dat er geen tv op de kamers was en de deelnemers waren te oud en ben daarin niet goed voorgelicht. Voor de rest alles helemaal top!!!

  • Algemeen 8
op 21 augustus 2017 bestemming: Hongarije / Boedapest, reisperiode: juli 2017

Aktivatours voorzag geen terugrit voor onze fietsen, ter plekke bleek dit mogelijk te zijn zonder meerkost in 1 enkele treinrit indien voordien gereserveerd. Volgens Aktivatours enkel mogelijk in 3 overstappen. Hun reactie op ons ongenoegen hierover was om te huilen. Organisatie was gebrekkig, de klantenservice om te huilen. Dezelfde reis kan je bij andere reisbureau's ook boeken. De route zelf was een aanrader.

  • Algemeen 1
op 19 augustus 2017 bestemming: Oostenrijk / Bodensee, reisperiode: juli 2017

Wij moesten in mindere hotels overnachten dan wij geboekt hadden.
Op onze reclamatie daarop hebben wij tot op heden nog geen reactie mogen ontvangen.

  • Algemeen 5
op 17 augustus 2017 bestemming: Frankrijk / Loire dal, reisperiode: augustus 2017

De fietsroute langs de Loire is mooi en kan je ook prima via de tourist info zelf regelen. Het nasmeijk openbaar en goed van bordjes voorzien. De hoels die Aktiva aanbiedt zijn 2 sterren die circa 80 eu per kamer kosten incl ontbijt. Wij betaalden meer dan 1000 eu voor 7 nachten! Verschilletje . Daarvoor wordt je bagage naar het volgende hotel gebracht en krijg je 7 kopietjes met de route brschrijving. Zonder overleg wordt je omgeboekt naar Ibis op een industriegebied. Als we dan de laatste nacht zelf eillen omboeken geeft Aktiva niet thuis. Kortom als je l angs de Loire wilt fietsen kan het leuker sfeervoller en goedkoper dan bij Aktiva.

  • Algemeen 4
op 1 oktober 2015 bestemming: Engeland / Aylesford, reisperiode: mei 2015

Wij hebben een wandelvakantie via Aktiva tours gedaan door Kent over de North Downs Way. Geweldige reisbegeleiding en een uniek verblijf in het klooster "The Friars". De wandelingen zijn zeer goed gemarkeerd door "de tuinen van Kent"! Een prachtige vakantie mede door onze reisleidster die zorgde dat het voor ons een relaxte week werd. De groepen van maximaal 8 personen zorgen voor de nodige gezelligheid! Kortom een aanrader voor sportievelingen.

  • Algemeen 9

Meer ervaringen

Nieuws