Solmar Tours introduceert nieuwe bestemming: Alcossebre

Geschreven op 12 april 2018 door Gina

Alcossebre aan de Costa Azahar
Alcossebre aan de Costa Azahar
Alcossebre, een populaire maar gemoedelijke badplaats aan de Costa Azahar, is een nieuwe bestemming in het aanbod van Solmar Tours. De badplaats ligt direct aan de Middellandse Zee in een beschutte baai en is daarmee de ideale locatie voor een strandvakantie. De nieuwe bestemming is ondergebracht onder de segmenten bus- en autoreizen en is per direct boekbaar.

Alcossebre

Alcossebre heeft niet alleen een ideale locatie maar ook een prachtige omgeving. De bestemming ligt ten zuiden van het toeristische stadje Peniscola en het beschermde natuurpark Sierra de Irta. Met maar liefst vijf geleidelijk aflopende zandstranden in de omgeving is de badplaats de perfecte bestemming voor een strandvakantie voor jong én oud. Het grootste strand in Alcossebre is 'Playa del Cargador'. Dit strand ligt naast een jachthaven en direct bij het centrum. Op en rondom het strand vind je vele faciliteiten, zoals restaurants, beachbars en watersportmogelijkheden. Ondanks de populariteit van de badplaats kent Alcossebre nog steeds de Spaanse gemoedelijke sfeer. De sfeervolle badplaats heeft een gezellige dorpskern met een mooie wandelpromenade. Aan de promenade bevinden zich vele winkeltjes, terrasjes, restaurants en uitstekende tapasbars. Alcossebre heeft naast de vele stranden en baaien ook culture bezienswaardigheden in haar omgeving. Zo zijn er verschillende kapellen, kastelen en kloosters te vinden. Vooral een bezoek aan de kerk 'Ermita Santa Lucia' is de moeite waard. Deze kerk ligt namelijk op een bergtop en biedt een geweldig uitzicht over Alcossebre, het natuurpark Sierra de Irta en de prachtige kustlijn. Houd jij meer van actievere vakanties? Zelfs dan is Alcossebre de geschikte bestemming. Door het heuvelachtige achterland, de kustlijn en het natuurpark zijn er prachtige en uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden. Tot slot is Alcossebre een ideaal uitgangspunt om de plaatsen Peniscola en Valencia te bezoeken. 

De beste reistijd

Alcossebre is in het hoogseizoen vrij druk. In het voor- en naseizoen is het er rustig. Het oude centrum en de boulevard zijn in het hoogseizoen levendig, daarbuiten is het er een stuk rustiger. Wat betreft het uitgaan: in het hoogseizoen zijn er genoeg bars, pubs en een aantal discotheken open. Dit gedeelte is dan het meest sfeervol. Ga je in het voor- of naseizoen dan is het hier rustiger en hangt er minder sfeer. In september vinden er elk jaar populaire stadsfeesten plaats ter ere van de beschermheilige. Deze feesten gaan gepaard met optochten, vuurwerk, muziek, dans, vele oude tradities, stierenarena en vele kraampjes. Daarnaast wordt er in juni het San Juan feest en de tomatenfeesten uitgebreid gevierd.

Nieuws

Artikelen