ShkodŽr

St Stephan kathedraal Shkoder Albanie
St Stephan kathedraal Shkoder Albanie

De stad ligt in het noordwesten van Albanië aan het Meer van Shkodër, dat deels in Albanië en deels in Montenegro ligt. Nabij de stad bevindt zich de samenloop van de rivieren de Bunë en de Drin. Shkodër is een van de oudste steden van Europa. De uitstraling van de stad wordt gevormd door de nieuwe en zeer indrukwekkende Sheik Zamil Abdullah Al-Zamil Mosque. Naast dit gebouw huist Muzeo Popullor, waar historische fotos en schilderijen tentoongesteld worden. De Franciscaanse kerk, die het belangrijke katholieke verleden van de stad verraad, is wederom in gebruik genomen, nadat hij gedurende het Albanese atheïsme niet als kerk gebruikt werd.

Heb je weinig kennis van AlbaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart ShkodŽr
Plaatsen in de buurt van ShkodŽr:

Ervaringen

Anoniem op 14 februari 2016 plaats: ShkodŽr, reisperiode: juli 2015

Fantastisch ga hier nu elk jaar heen en is altijd vol verrassingen . Zeker een aanrader vooral Shköder en het strand op 30 min afstand Velipoje !😎

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van ShkodŽr

Meer van ShkodŽr (ShkodŽr)

Meer van ShkodŽr
Meer van ShkodŽr

Het Meer van Shkodër ligt op de grens van Albanië en Montenegro en is het grootste meer van de Balkan. Het is namelijk maar liefst 368 km² groot. Wanneer het dooit, kan het meer zelfs 540 km² worden. Het meer is gelegen in een beschermd nationaal park. Niet alleen het meer wordt beschermd, maar ook de vele soorten vogels die er leven. Er leven hier namelijk maar liefst 270 verschillende vogelsoorten. De rivier de Moraca en verschillende ondergrondse waterbronnen voeden het meer. Veel toeristen komen hier op af voor onder andere prachtige boottochten en wandelingen.

Rozafa Fortress (ShkodŽr)

Rozafa Fortress
Rozafa Fortress

Twee kilometer buiten Shkodër ligt Rozafa Fortress. Volgens de legende is een vrouw met de naam Rosa hier in een muur ingemetseld. Overeenkomstig haar wens zijn er twee gaten in de muur gemaakt, zodat ze haar baby kon blijven voeden. Tot op heden komen er nog steeds vrouwen die pas kinderen hebben gekregen om hun borsten in te smeren met melkwater.

Sheik Zamil Abdullah Al-Zamil Moskee (ShkodŽr)

Sheik Zamil Abdullah Al-Zamil Moskee
Sheik Zamil Abdullah Al-Zamil Moskee

De Sheik Zamil Abdullah Al-Zamil Moskee is ook wel bekend als de Ebu Beker moskee en is een van de mooiste moskeeën van Albanië. Het werd gebouwd in 1995 door een Saoedische sjeik met dezelfde naam en vormt het middelpunt van de Moslim gemeenschap in Shkodër.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van AlbaniŽ bekijken.

Geschiedenis

Van oorsprong was Shkodër een Illyrische hoofdstad, waarschijnlijk gesticht in de 4e eeuw v.Chr. Het werd het centrum van de Illyrische stam Labeat. In de 2e eeuw v.Chr. werd het een Romeinse kolonie, en later ging het deel uitmaken van het Byzantijnse Rijk. De Serviërs veroverden het in de 7e eeuw n.Chr., in de 14e eeuw werd het verkocht aan Venetië, maar de Turken veroverden het in 1479. Onder Turkse heerschappij kreeg het de naam Iskenderiye. In de 19de eeuw werd Shkodër het bestuurscentrum van een vilajet dat een groot deel van de westelijke Balkan besloeg. Tijdens de Balkanoorlogen werd het door Montenegro veroverd, maar later werd het onderdeel van Albanië. In deze periode (voorjaar 1914) waren er vanuit Shkodër Nederlandse militairen actief, die als de eerste Nederlandse vredesmissie kunnen worden beschouwd.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar ShkodŽr? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar ShkodŽr, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar AlbaniŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen