Ottawa

Mooi plaatje van Ottawa
Mooi plaatje van Ottawa

Ottawa ligt aan de gelijknamige rivier in het zuidoosten van de provincie Ontario tegen de grens van de provincie Québec. Ottawa is de hoofdstad van Canada. Niet toevallig ligt de hoofdstad op de grens van (Engelstalig) Ontario en (Franstalig) Québec, de rivier vormt de grens tussen de twee provincies.

De neo-gotische parlementsgebouwen in Ottawa liggen op een heuvel en zijn een attractie op zich. Centraal staat de Peace Tower, een nationaal symbool en de aflossing van de wacht trekt dagelijks honderden toeristen. Elk jaar op 20 april is er een grote demonstratie op het plein voor de gebouwen voor de legalisering van marihuana. Er wordt dan openlijk hasj gerookt.

Ottawa noemt zichzelf 'City of Festivals' en op Canada Day, de nationale feestdag op 1 juli, wordt in Ottawa het mooiste vuurwerk ontstoken.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Ottawa
Plaatsen in de buurt van Ottawa (Canada) :
 • Montréal (167 km)
 • Toronto (353 km)
 • Niagara Falls (372 km)
 • Québec (378 km)
 • Windsor (681 km)
 • Halifax (955 km)
 • Winnipeg (1675 km)
 • St. John's (1769 km)
 • Regina (2209 km)
 • Edmonton (2837 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ottawa

  ByWard Market (Ottawa)

  ByWard Market
  ByWard Market
  Kaart met locatie ByWard Market

  ByWard Market is een van Canada's oudste en grootste openbare markten, opgericht in 1826. Het is een boerenmarkt maar ook een plek waar ambachtslieden hun waren verkopen. Daarnaast kun je er eten en drinken in de vele restaurantjes.

  Confederation Square (Ottawa)

  Confederation Square
  Confederation Square
  Kaart met locatie Confederation Square

  Het Confederation Square is een plein met het oorlogsmonument. In eerste instantie ter herinnering aan de 60.000 Canadese doden die vielen in de Eerste Wereldoorlog maar inmiddels staat het voor alle doden die gevallen zijn tijdens oorlogen. Het is ook een belangrijk verkeersknooppunt in het stadscentrum van Ottawa.

  National Gallery of Canada
  National Gallery of Canada
  Kaart met locatie National Gallery of Canada

  Een van de belangrijkste musea in Canada is het National Gallery of Canada in Ottawa. In dit museum vind je veel meesterwerken van bekende kunstenaars zoals Rembrandt van Rijn, Vincent Van Gogh, Claude Monet, Gian Lorenzo Bernini en Pablo Picasso. In het museum staan ook een aantal opzienbarende kunstwerken waaronder een grote spin van enkele meters. Het museum is opgericht in 1880 en sindsdien een aantal keer van locatie veranderd.

  Peace Tower (Ottawa)

  Peace Tower
  Peace Tower
  Kaart met locatie Peace Tower

  De Peace Tower is een nationaal symbool van Ottawa en de aflossing van de wacht trekt dagelijks honderden toeristen. De 90 m hoge Peace Tower bezit 53 klokken en brengt op werkdagen een prachtig concert. De Peace Tower is het middelpunt van het Canadese parlementsgebouw. De officiële naam is 'Tower of Victory and Peace'.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Canada bekijken.

  Vervoer

  Het gerenoveerde en uitgebreide MacDonald-Cartier International is Ottawa's grootste vliegveld met regelmatige aankomsten en vertrekken naar de meeste Canadese en veel Amerikaanse steden. Via Rail verzorgt in Canada de treindiensten van Montréal en Toronto naar Ottawa. Voyageur/Greyhound rijdt met bussen van Ottawa naar Montréal, Toronto en alle andere steden in Noord-Amerika. Het busstation bevindt zich in het centrum op de hoek van Catherine Street en Kent Street, tussen Bronson Avenue en Bank Street. De stad is ook bereikbaar via het Rideau kanaal dat stroomt tussen de St. Lawrence rivier bij Kingston naar de Ottawa rivier bij Ottawa.

  Geschiedenis

  De eerste Europese nederzettingen in het gebied werden gedreven door de houtindustrie. Na de Oorlog van 1812 werd immigratie naar Ottawa door de overheid aangemoedigd en de bevolking nam snel toe. Kolonel John By nam in 1832 het initiatief voor de aanleg van het Rideaukanaal, een alternatieve route naar Montréal die verder van de Amerikaanse grens af lag. De stad die hierdoor ontstond werd Bytown genoemd en de aanleg van het Rideaukanaal gaf de streek extra betekenis voor de handel. In 1855 werd Bytown omgedoopt tot Ottawa. Ottawa werd op 31 december 1857 gekozen als de hoofdstad van Canada.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Ottawa