Guilin

Guilin China
Guilin China

Guilin ligt in het zuiden van China in de provincie Guangxi. Guilin is gelegen aan de rivier Li. Guilin en omgeving is één van China's belangrijkste toeristische bestemmingen. Guillin ligt midden in het wonderlijke karstlandschap van de Li Rivier. Zover je kunt kijken, wordt het landschap gevormd door karakteristieke ‘suikerbrood’ bergen, waar je tussendoor kunt varen, rijden of zelfs fietsen. Het landschap geldt als één van de mooiste voorbeelden ter wereld van karstvorming en was vroeger het inspirerende voorbeeld voor de Chinese schilderkunst (shan-shui). De stad wordt gekenmerkt door de smog, stof en verstopte straten. Guilin betekent osmanthusbloesembos. Vroeger werd de stad omringd door osmanthusbossen. Nog steeds zijn de osmanthusbomen in de stad te vinden. In de zomer verspreiden de bomen een intense geur. Guilin wordt beschouwd als de parel van China's bloeiende toeristische industrie, te danken aan de natuurlijke schoonheid en historische schatten. De stad is vrij compact ten opzichte van andere vooraanstaande steden in het land. Trekpleisters zijn Elephant Trunk Hill, Li rivier, Reed Flute grot en Seven-Star Park.

Ben jij op zoek naar een vakantie in China? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

9d prive rondreis Beijing, Xi'an en Shanghai
Aanbod Rondreizen China / Rondreizen China


Bekijk alle reizen naar China
15d prive rondreis Klassiek China
Aanbod Rondreizen China / Rondreizen China


Bekijk alle reizen naar China
21d prive rondreis Compleet China
Aanbod Rondreizen China / Rondreizen China


Bekijk alle reizen naar China
10d prive rondreis Beijing, Xi'an en Shanghai
Aanbod Rondreizen China / Rondreizen China


Bekijk alle reizen naar China
14d prive rondreis Klassiek China
Aanbod Rondreizen China / Rondreizen China


Bekijk alle reizen naar China
20d prive rondreis Compleet China
Aanbod Rondreizen China / Rondreizen China


Bekijk alle reizen naar China

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Guilin
 • Changchun (2476 km)
 • Chengdu (854 km)
 • Datong (1657 km)
 • Guangzhou (388 km)
 • Hongkong (510 km)
 • Kashgar (3556 km)
 • Kunming (763 km)
 • Lijiang (1018 km)
 • Macau (481 km)
 • Nanjing (1119 km)
 • Peking (Beijing) (1723 km)
 • Shanghai (1281 km)
 • Tianjin (1666 km)
 • Tibet (2222 km)
 • Xiían (910 km)
 • Ervaringen

  Wim Jonker op 7 oktober 2015 plaats: Guilin, reisperiode: september 2015

  Guilin is een stad waar je de grotten moet gaan bekijken. Aan het eind van de rondleiding is het wel erg commercieel want je moet een paar verhalen aanhoren in het chinees dus je verstaat er toch niets van en dan natuurlijk de winkel door. Als je dat voor lief neemt is het zeker de moeite waard. Er zijn ook theeplantages waar je een bezoek aan kunt brengen. Je krijgt dan ook een thee ceremonie die erg leuk is.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  Erik brillman op 26 september 2011 plaats: Guilin, reisperiode: september 2006

  Yangshou ligt midden in het kastgebergte in China. Ik heb een rondreis van 29 dagen gemaakt, 5000 km. Hier kun je ook zijn voor de ontspanning die je naar zo'n reis nodig heb. Veel eettentjes en barretjes. Lekker ontspannen fietsen over de rijstterrassen. Probeer zoveel te doen met de lokale bevolking. als je het via de reisorganisatie doet rij je in de file. Ik heb 48 landen in de wereld bezocht maar dit is toch wel een van de hoogte punten Veel reisplezier, Erik Brilman

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 8
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Guilin

  De oude Koningsgraven (Guilin)

  De oude Koningsgraven
  De oude Koningsgraven

  Op ongeveer 15 kilometer van Guilin vind je de oude Koningsgraven. Bij deze oude Koningsgraven zijn elf koningsgraven te bezichtigen. Meer dan driehonderd koninklijke leden van de Ming-dynastie zijn hier over een tijdsbestek van zo'n honderd jaar begraven. Daarnaast zijn er meer dan honderd graven te bezoeken van hoge ambtenaren en verwanten van de Ming-keizers. Het complex van de oude Koningsgraven is geheel aangelegd in de stijl van Mingmausolea en ingericht volgens Feng Shui.

  Jingjiang Princes Palace (Guilin)

  Jingjiang Princes Palace
  Jingjiang Princes Palace

  In het Jingjiang Princes Palace, ook wel bekend als het Paleis van de Jingjiangvorsten, woonden de heersers van Guilin in de periode 1372-1650. Het paleis dateert hiermee uit de tijd van de Ming-dynastie. Vanaf de aanvang van de bouw van het paleis tot het einde van de Ming-dynastie hebben er veertien koningen uit twaalf generaties in het paleis gewoond. Het complex lijkt op een miniatuurweergave van de Verboden Stad in Peking. Het Paleis van de Jingjiangvorsten is echter 630 jaar ouder dan de Verboden Stad. Vandaag de dag huisvest de lerarenopleiding er.

  Lijiang theater (Guilin)

  Lijiang theater
  Lijiang theater

  In het Lijiang theater worden vrijwel dagelijks shows gegeven. Deze uitvoeringen laten haar publiek de plaatselijke muziek en folklore zien. De shows duren ongeveer een uur. Voor de show zijn circa vierhonderd artiesten geselecteerd, die een verschillende lokale etniciteit hebben, zoals Naxi, Bai en Yi volkeren. Deze vierhonderd artiesten dragen tijdens de shows hun eigen etnische kledij en accessoires. Ze dansen op hun eigen muziek. Hiermee vertonen de artiesten hun plaatselijke folklore, waarmee de bezoekers de authentieke atmosfeer van China beleven.

  Reed Flute Cave (Guilin)

  Reed Flute Cave
  Reed Flute Cave

  Een van de bekendste trekpleisters van Guilin is misschien wel de Rietfluitgrot, ook wel de Reed Flute Cave. De grot ligt ongeveer 6 kilometer ten noorden van de stad. De Rietfluitgrot heeft zijn naam te danken aan het riet dat voor deze grot groeide. In de grot vind je allerlei interessante en indrukwekkende kalksteenformaties. Daarnaast is er een ondergronds meer in de Rietfluitgrot. De grot is mooi verlicht met verschillende kleuren lampen. De Rietfluitgrot is al meer dan 180 miljoen jaar oud en is al meer dan 1200 jaar een toeristische attractie.

  Rivier Li (Guilin)

  Rivier Li
  Rivier Li

  De rivier Li is een van bekendste en populairste rivieren van China vanaf waar van je prachtige landschappen kunt genieten. De rivier is 83 kilometer lang en loopt van Guilin naar Yangshuo. Met een boottocht over de Li voer je door het interessante karstlandschap. Tijdens de tocht zie je allemaal prachtige rots- en bergformaties. Daarnaast vaar je langs allerlei dorpjes die langs de rivier gevestigd zijn.

  Seven-Star Cave (Guilin)

  Seven-Star Cave
  Seven-Star Cave

  In Guilin vind je de indrukwekkende Seven-Star Cave. De grot heeft deze naam te danken aan de belangrijkste kalksteen van de grot. Deze lijkt namelijk grofweg op de Grote Beer uit ons sterrenstelsel. De vroegste ontdekking van de Seven-Star Cave gaat 1.300 jaar terug in de geschiedenis, tijdens de Tang-dynastie. De imposante grot heeft een maximale hoogte van maar liefst 27 meter. De grot is prachtig verlicht en je kunt er doorheen wandelen. Het pad door de grot is ongeveer 1 kilometer lang.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van China bekijken.

  Vervoer

  De internationale luchthaven Liangjiang ligt 20 km ten westen van Guilin. De aansluiting op het spoorwegnet is uitstekend. In Guilin is een station waarvandaan je o.a. naar Peking kunt reizen. Het centrale busstation ligt vlakbij het treinstation.

  Geschiedenis

  Guilin heeft een geschiedenis van meer dan 2000 jaar. De stad is het politieke, economische en culturele centrum van de provincie Guangxi, dankzij de Song-dynastie (960-1127).

  Heb je interesse in een reis naar Guilin? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Guilin, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar China? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Guilin