Lijiang

Lijiang China
Lijiang China

Lijiang is een stad in het noordwesten van Yunnan. Lijiang staat bekend om zijn unieke Naxi-cultuur. De Naxi stammen af van Tibetaanse nomaden. Ze hebben een matriarchale familietraditie en een eigen schrift dat meer dan 1000 jaar oud is. Lijiang is volgens velen het charmantste stadje van China. Het ligt in de uitlopers van de Himalaya, op 2400 m hoogte en was een belangrijke stop op de oude karavaanroute naar Tibet. Nog altijd ligt Lijiang op een kruising van routes. Door zijn systeem van waterwegen en bruggen wordt Lijiang ook wel het "Venetië van het Oosten" genoemd. Het is een UNESCO Werelderfgoed sinds 1997.

Heb je weinig kennis van China? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Lijiang
Plaatsen in de buurt van Lijiang:

Ervaringen

Wim Jonker op 7 oktober 2015 plaats: Lijiang, reisperiode: september 2015

Lijiang is een stad met een leuk oud centrum. Ook de omgeving van Lijiang is zeker een bezoek waard. Neem de fiets en ga naar een van de dorpjes en je komt in een totaal andere tijd. In Lijiang moet je zeker het Naxi museum bezoeken en de lokale markt.

 • Algemeen 8
 • Cultuur 8
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
Ria bos op 27 september 2012 plaats: Lijiang, reisperiode: september 2012

Mooi oud stadje in orginele staat. Wel erg commercieel in het stadje , allemaal winkeltjes en restaurantjes. Vandaar zijn wij met de fiets naar Baisha gegaan . Is erg leuk om hier te fietsen

 • Algemeen 8
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lijiang

Black Dragon Pool (Lijiang)

Black Dragon Pool
Black Dragon Pool

De Black Dragon Pool is gelegen in het noorden van de oude stad van Lijiang. In het park bevinden zicht tempels, paviljoenen en witte bergtoppen die weerspiegelen in het Black Dragon Lake. Het is een van de bijzonderste plek van de stad. Je kunt er prachtige wandeltochten maken over Chinese bruggen, waarbij je een uitzicht hebt over de Jade Dragon Snow Mountain van 5.600 meter hoog.


Lion Rock (Lijiang)

Lion Rock
Lion Rock

Via een bewegwijzerde wandelroute kun je naar de Lion Rock lopen. De Lion Rock splitst de stad Lijiang in een modern en een oud stadsdeel. Tegen een kleine prijs kun je de top betreden. Op de top van de heuvel staat een prachtige tempel met vijf verdiepingen. Vanuit hier kun je een mooie wandeling maken richting het Zwarte Draken Vijver Park. Boven op de Lion Rock heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

Shuhe (Lijiang)

Shuhe
Shuhe

Op een aantal kilometer van het oude centrum van Lijiang bevindt zich het kleine stadje Shuhe. Shuhe is een klein stadje waar niet heel veel te zien is, maar het intieme stadje is een bezienswaardigheid die je met je eigen ogen gezien moet hebben. De binnenstad is een levendig stad, vooral op het centrale plein komen muziek en dans samen. Ook is Shuhe een halte op de oude Theeroute. Je kunt kiezen voor een dagtrip, maar een nacht in een hotel is ook zeker een aanrader.


Je kunt ook alle bezienswaardigheden van China bekijken.

Vervoer

De luchthaven Lijiang Jichang ligt 20 km ten zuiden van de stad. Er rijden bussen naar diverse plaatsen in de omgeving.

Geschiedenis

Lijiang is gebouwd in de Mingtijd (1368-1644) en getuigt van een zorgvuldige planning.

Weer

De stad wordt door de Xiangshan en Jinghongberg beschut tegen de koude noordenwinden.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Lijiang? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Lijiang, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar China? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een offerte aan voor een reis naar Lijiang