Datong

Datong China
Datong China

In het oosten van China ligt Datong. Datong is de tweede grootste stad in de provincie Shanxi en staat bekend als de 'Stad van de steenkolen', de stad heeft zich ontwikkeld tot de op een na grootste industriële stad van Shanxi. Door de grote reserves van steenkool die in Datong te vinden zijn is het een zeer belangrijke energie-basis voor China. De stad ligt in de schaduw van de Chinese Muur, deze muur heeft Datong altijd tegen invallen van de steppenomaden beschermd.

Ben jij op zoek naar een vakantie in China? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Datong

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Datong

De Yunganggrotten (Datong)

De Yunganggrotten
De Yunganggrotten

De Yunganggrotten zijn een interessante bezienswaardigheid in de buurt van Datong. In 460 begon de monnik Tan Yao in een vallei in de buurt van Datong met de oprichting van de eerste grottempel. De grotten zijn opgericht als boeddhistische grottempels. In de 65 jaren die erna volgden kwamen er door keizerlijke steun 252 grotten bij. Tussen 460 en 494 zijn de meeste grotten gebouwd. In de grotten zijn meer dan 51.000 (kleine) beelden te zien. De boeddhistische beelden zijn een mix van Perzische, Griekse en Indiase invloeden. De boeddhistische Yungang grotten liggen ongeveer zestien kilometer buiten de stad. De grotten zijn te zien in het Wuzhoe Shangebergte en staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Het Negen-Drakenschem (Datong)

Het Negen-Drakenschem
Het Negen-Drakenschem

Het Negen-Drakenschem in Datong komt uit de Ming-dynastie en is de grootste en meest indrukwekkendste van de drie Negen-Drakenschermen in China. Het scherm is meer dan vijfenveertig meter lang en ongeveer twee meter dik. Het scherm is bedekt met geglazuurde tegels in vijf verschillende kleuren en telt negen draken die uit de golven omhoog komen. Het Negen-Drakenscherm is meer dan 600 jaar oud. Het scherm is te vinden voor de ingang van het paleis van de 13e zoon van de eerst Ming-keizer.

Huayantempel (Datong)

In Datong staat de Huayantempel. De tempel bestaat uit twee delen; de Lagere-Huayantempel en de Hogere-Huayantempel, wel hebben beiden tempels een eigen ingang. De Hauyantempels komen uit de Mongoolse Liao-dynastie en zijn gesticht door de Khitans. De hallen zijn naar het oosten gebouwd, bij de meeste Chinese tempels zijn de hallen naar het zuiden gebouwd. De naam Huayan is afkomstig van de heilige Soetra. De tempels zijn in de loop van de tijd meerdere keren verwoest geweest, maar zijn elke keer weer opnieuw opgebouwd. De tempel werd tijdens de Ming-dynastie verdeeld in een Lagere en een Hogere tempel. De Lagere tempel heeft een aantal hallen. De centrale hal komt uit 1038 en wordt gebruikt als bibliotheek en er staan eenendertig standbeelden die allemaal uit de Liao-dynastie stammen. Er worden verschillende voorwerpen in de hallen tentoongesteld. De centrale hal van de Hogere-Huayantempel is een van de grootste boeddhistische hallen van China, de hal komt uit 1140. In deze hal staan vijf grote boeddha's.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van China bekijken.

Vervoer

In Datong bevinden zich drie busstations en een treinstation. De bussen rijden in en rond de stad en zijn erg goedkoop.

Geschiedenis

Rond 200 v.Chr. werd de stad opgericht als Píngchéng. Píngchéng werd de hoofdstad van de Noordelijke Wei van 398 tot 494 na Chr. In de periode van 460 tot en met 494 werden de beroemde Yunganggrotten gebouwd. Píngchéng was een belangrijk centrum voor de dynastie. Er werden destijds veel Boeddhistische en Taoïstische tempels gebouwd. In 1048 werd de naam Píngchéng veranderd in Datong, wat 'grote eenheid' betekent. Een aantal eeuwen later werd Datong verwoest. Marco Polo beschreef in 1277 zijn belevenis in Datong. Tijdens de wisselingen van de machthebbers tussen 1644 en 1911 werd Datong opnieuw grotendeels verwoest. Al snel werden de gebouwen weer hersteld en was Datong opnieuw een spiritueel centrum. Op 1 mei 1959 bevrijde het communistische leger Datong.

Heb je interesse in een reis naar Datong? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Datong, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar China? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Datong