Kashgar

Kashgar China
Kashgar China

Kashgar is een stad in de autonome regio Sinkiang. De stad ligt ten westen van de Taklamakanwoestijn, in het verre westen van China. Kashgar ligt op 1304 m hoogte aan de voet van het Pamirgebergte en aan de Qashqar darya. Ten oosten van Kashgar liggen de ruïnes van de oude handelsstad Hano-i. De stad is de meest westelijke Chinese stad op de Zijderoute. De bevolking bestaat overwegend uit Oejgoeren en daarmee is de stad overwegend islamitisch. Het stadsbeeld wordt overheerst door islamitische architectuur met onder meer de bazaar en de grote Id-Kah-moskee. De Chinese regering voert een omvangrijke modernisering van de stad door. De oude stad wordt systematisch gesloopt en gemoderniseerd. Kashgar is van oudsher van belang als handelscentrum (knooppunt van karavaanroutes). In de vruchtbare omgeving worden onder meer groenten, katoen en zijderupsen geteeld. De industrie is voornamelijk gebaseerd op de landbouw (productie van leder, zijde, katoen en voedingsmiddelen), de bouw van landbouwmachines, cementindustrie en ambachtelijke vervaardiging van tapijten.

Ben jij op zoek naar een vakantie in China? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

9d prive rondreis Beijing, Xi'an en Shanghai
Aanbod Rondreizen China / Rondreizen China


Bekijk alle reizen naar China
15d prive rondreis Klassiek China
Aanbod Rondreizen China / Rondreizen China


Bekijk alle reizen naar China
21d prive rondreis Compleet China
Aanbod Rondreizen China / Rondreizen China


Bekijk alle reizen naar China
10d prive rondreis Beijing, Xi'an en Shanghai
Aanbod Rondreizen China / Rondreizen China


Bekijk alle reizen naar China
14d prive rondreis Klassiek China
Aanbod Rondreizen China / Rondreizen China


Bekijk alle reizen naar China
20d prive rondreis Compleet China
Aanbod Rondreizen China / Rondreizen China


Bekijk alle reizen naar China

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Kashgar
 • Changchun (4064 km)
 • Chengdu (2722 km)
 • Datong (3188 km)
 • Guangzhou (3943 km)
 • Guilin (3556 km)
 • Hongkong (4065 km)
 • Kunming (2962 km)
 • Lijiang (2642 km)
 • Macau (4030 km)
 • Nanjing (3910 km)
 • Peking (Beijing) (3426 km)
 • Shanghai (4178 km)
 • Tianjin (3513 km)
 • Tibet (1426 km)
 • Xiían (2701 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kashgar

  Abakh Hoja (Kashgar)

  Abakh Hoja
  Abakh Hoja

  Op vijf kilometer ten noordoosten van de stad ligt het Mausoleum van Abakh Hoja. Dit gebouw is een van de mooiste voorbeelden van islamitische grafarchitectuur in China. Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd in 1640. Het prachtige Abakh Hoja bevat graven van tweeënzeventig leden van de vijf generaties van de familie Abakh Khoja. Abakh Khoja was een religieuze leider in verschillende regio's. 

  De Id Kah Mosque (Kashgar)

  De Id Kah Mosque
  De Id Kah Mosque

  De De Id Kah Mosque is de grootste moskee van China. Er kunnen maximaal 20.000 gelovigen de moskee betreden. Tot nu toe herbergt de moskee elke vrijdag circa 10.000 gelovigen. Het gebouw is al ruim 500 jaar oud. Hij werd gebouwd door Saqsiz Mirza in 1442 en beslaat een ruimte van 16.800 vierkante meter. In de moskee hebben zich al meerdere gruwelijke daden afgespeeld. Zo werden er meerdere moslims hier gedood of onthoofd. 


  Zondagsmarkt Kashgar (Kashgar)

  Zondagsmarkt Kashgar
  Zondagsmarkt Kashgar

  Iedere zondag wordt er een grote markt gehouden in het centrum van Kashgar. Op de markt is vrijwel alles te vinden van de Uygurse cultuur, van geiten tot etenswaren. De markt gaat vroeg in de morgen open en duurt de gehele dag. 's Middags kunnen er lokale Uygurse gerechten gegeten worden voor een kleine prijs. De Uygurse keuken heeft andere gerechten dan de Chinese keuken. Veel toeristen eten liever niets uit de Uygurse keuken. Voor de rest is op de markt alles te koop wat noodzakelijk is voor het leven in de woestijn.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van China bekijken.

  Vervoer

  Kashgar is een beginpunt (of eindpunt) van de Karakoram-weg, die China met Pakistan verbindt en de Torugartpas, die China met Kirgizië verbindt. De luchthaven Kashi Jichang ligt 12 km ten noorden van de stad.

  Geschiedenis

  Troepen van de Hankeizer veroverde in 76 v.Chr. de stad, die toen nog Shule heette. Al snel ontwikkelde Shule zich tot een knooppunt van de Zijderoute. Oorlogen en natuurrampen lieten hun sporen na en uiteindelijk verdrong de islam het boeddhisme. De stad kwam aan het eind van de 7e eeuw in handen van de Tang-dynastie en hierna achtereenvolgens in handen van Turkse Karlukken (8e eeuw), islamitische Oejgoeren (10e–11e eeuw) en Kara-kitai (12e eeuw). Met de verovering door de Mongolen in 1219 begon een bloeiperiode, die eindigde met de plundering door Timoer Lenk (14e eeuw). Ten tijde van de Tjing-dynastie werd de stad weer Chinees (1755). Sindsdien 1755 is de stad herhaaldelijk het toneel geweest van islamitische opstanden (met name 1862–1875 en 1928–1937). In de 19e eeuw riep een Centraal-Aziatische krijgsheer, Yakub Beg, zich uit tot khan van de staat Kashgarië. Na zijn dood in 1877 kwam het gebied weer onder Chinees bestuur.

  Heb je interesse in een reis naar Kashgar? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Kashgar, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar China? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Kashgar