Beste reistijd voor een vakantie naar Cyprus

Rots van Aphrodite
Rots van Aphrodite

Wanneer je het eiland Cyprus bezoekt, wil je natuurlijk mooi weer. Op Cyprus heerst een Mediterraans klimaat, dit houdt in dat er lange zomers en zachte winters zijn. Cyprus is dus een prima bestemming voor zowel in de zomer als in het voor- en najaar. Wel zijn er een aantal maanden waarin je Cyprus beter niet kan bezoeken. Wij zochten de beste maanden uit voor een vakantie naar Cyprus.

Heb je weinig kennis van Cyprus? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Zomerperiode Cyprus

Cyprus is een van de meest zonzekere bestemming van alle Europese eilanden. Vooral in de maanden juni, juli en augustus zijn er op Cyprus zomerse temperaturen. De temperaturen variëren rond de 30°C, op sommige dagen kan het oplopen tot 40°C. In de zomermaanden zijn er zo'n twaalf zonuren per dag. Vaak zijn de middagen snikheet en wil je het liefst afkoelen bij een zwembad. Deze temperaturen zijn ideaal voor een zon- en strandvakantie. In het najaar is Cyprus een erg geliefde vakantiebestemming. Terwijl de temperaturen in Europa dalen, blijft het op Cyprus zeer aangenaam. De temperaturen zijn rond de 30°C en is er vrijwel geen kans op neerslag.

Cyprus in de zomermaanden
Cyprus in de zomermaanden

Winterperiode Cyprus

In de maanden van december tot februari is er kans op veel neerslag. Ook al heeft Cyprus zachte winters, de wintermaanden gaan vaak gepaard met grijze en donkere dagen met koele temperaturen. Het zeewatertemperatuur daalt naar 15°C en 's nachts kunnen de temperaturen afzakken naar 8°C. Cyprus is geen ideale winterzonbestemming. Het klimaat is wisselvallig en de temperaturen zijn minder aangenaam. In het hoger gelegen gebergte, het Troödosgebergte is het vaak 10 graden kouder dan op de rest van het eiland. In de wintermaanden heb je in het Troödosgebergte kans op winterse buien. Het komt zelfs voor dat je in de maanden januari en februari kunt skiën in het Troödosgebergte, mits er voldoende sneeuw is gevallen. Het zijn geen lange pistes zoals in Oostenrijk, maar het is wel een mooie ervaring om in Cyprus te skiën.

Troödosgebergte winterperiode
Troödosgebergte winterperiode
Vraag gratis een offerte aan

Beste reistijd Cyprus

De beste reisperiode voor Cyprus is in het voorjaar in de maanden april en mei, maar ook in september en oktober is het goed te vertoeven op het eiland. In april komt het eiland in bloei te staan, waardoor het eiland er groen en levendig uitziet. In mei is de natuur op het eiland volgroeid en is alles weer fris en groen. In deze maand is Cyprus op zijn mooist. Helaas is in april en mei het zeewater nog niet op warme temperatuur. Wanneer je voor cultuur en strand het eiland bezoekt, is de beste periode het najaar. In deze maanden zijn er nog steeds tropische temperaturen tot 30°C en het zeewater is rond de 25°C. Wel is het eiland veranderd van een groen paradijs naar een veelal droog en dor landschap. 

Troödosgebergte in het voorjaar
Troödosgebergte in het voorjaar


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen