Cyprus: Wist je dat?

Cyprus geschreven in het zand
Cyprus geschreven in het zand

Cyprus is een geschikte vakantiebestemming voor wie zongarantie wilt.33travel/"> Toch wordt het prachtige eiland nog door relatief weinig Nederlanders bezocht. Cyprus heeft echter een rijke historie, veel mooie stranden, authentieke plaatsen, talloze uitgaansgelegenheden en interessante bezienswaardigheden. Wij snappen niet waarom Cyprus niet populairder is. Daarom hebben we leuke en informatieve weetjes over Cyprus verzameld.

Heb je weinig kennis van Cyprus? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wist je dat...

… Cyprus verdeeld is in een Grieks en een Turks gedeelte?

… Ook de hoofdstad Nicosia opgesplitst is in twee delen?

… Nicosia ook Lefkosia wordt genoemd?

… De inwoners van Cyprus 'Cyprioten' worden genoemd? Let op, je hebt Turkse Cyprioten en Griekse Cyprioten, afhankelijk van in welk deel ze wonen.

Overblijfselen van een stad in Cyprus
Overblijfselen van een stad in Cyprus


… Op het eiland Turks, Grieks en Engels gesproken wordt? Turks is de officiële taal in het noordelijke gedeelte en Grieks in het zuiden. De meeste Cyprioten spreken echter ook goed Engels.

… In Noord-Cyprus gemiddeld 300 dagen per jaar de zon schijnt?

… Het 1 uur later is op Cyprus?

… Cyprus wordt gezien als het eiland van Aphrodite? Ze is de godin van de liefde, schoonheid, seksualiteit en vruchtbaarheid. Volgens de Griekse mythologie is Aphrodite bij een rots voor de kust van Cyprus geboren uit de golven van de zee. Deze rots wordt daarom ook wel de rots van Aphrodite genoemd.
Rots van Aphrodite
Rots van Aphrodite


… Cyprus geografisch gezien eigenlijk al in Azië ligt? Het is echter het meest zuidoostelijke eiland van Europa.

… Cyprus tot 1960 een Britse kolonie was? De Britse invloeden zijn nog op het eiland te zien. Zo hebben ze Britse stekkers en stopcontacten. Op Cyprus kun je ook vaak een typisch Engels ontbijtje krijgen.

… Ze in Cyprus aan de linkerkant van de weg rijden?… Hoewel Cyprus bekend staat als een zonnig land je er ook kunt skiën? Het Troödosgebergte is in de wintermaanden zeer geschikt. De sneeuw blijft tot in het voorjaar liggen. Je zou dus overdag kunnen gaan skiën en 's middags lekker gaan zonnen.

… De rode en zoete dessertwijn Commandaria uit Cyprus komt? Het wordt gezien als de oudste wijn van de wereld.

… Cyprus in 2012 zijn eerste Olympische medaille won?

… Cyprus een van de weinige landen is waar het land ook op de vlag wordt afgebeeld?

… Cyprus zeker een bestemming is die je in gedachten moet houden bij het plannen van je volgende vakantie?

Vraag gratis een offerte aan

31 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen