Fietsen op Cyprus

Bergen Cyprus
Bergen Cyprus

Fietsen is een aangename activiteit om het prachtige eiland Cyprus beter te leren kennen. Het eiland is een fietsparadijs omdat er het hele jaar door gefietst kan worden dankzij het uitstekende klimaat. Het fietspadennet op Cyprus wordt vrijwel alleen gebruikt door toeristen, want bij de inwoners van het eiland is de fiets als dagelijks vervoermiddel niet erg populair.

Sandra 'Cyprus is een heerlijke (winter)zon bestemming waar je een mix van strand en cultuur kunt afwisselen. Hier mag je vooral het Troodosgebergte niet missen met het indrukwekkende Kykkosklooster en de koele begroeide bergen. Het rustige Polis en Latchi zijn ook zeker de moeite waard. Cyprus heeft mij zeker positief verrast!', Sandra - reisexpert Cyprus gratis reisvoorstel >>

Fietsroutes

Op Cyprus zijn er een aantal centra waar je fietsen kunt huren en tevens kun je hier informatie verkrijgen over fietsroutes. Je kunt ervoor kiezen één van de vele fietsroutes op het eiland te volgen of zelf een route uit te stippelen met behulp van de heldere informatie en een gedetailleerde kaart. Er zijn ook gidsen op het eiland die fietstochten organiseren met verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden. Er is dus ook de mogelijkheid je aan te sluiten bij een georganiseerde fietstocht en zo het afwisselende landschap van Cyprus te ontdekken.

Afwisselend landschap

De grootste valkuil voor fietsers is echter de kleine omvang van het eiland. Zelfs op de kortste fietsroutes moet er rekening worden gehouden met veel afwisseling in terrein en landschap. Zowel vlakke landelijke weggetjes, als steile bergpaden geven een fietser de kans zijn eigen vermogen te testen. Als je steil omhoog een grindweg met diepe gleuven en rotsige ondergrond op moet fietsen, dan is het prettig als je over een goede techniek beschikt. In de berm vind je vaak gemene prikkelbosjes en wil je dus niet terecht komen, want dan heb je grote kans dat je je fietstocht moet vervolgen met je lichaam onder de krassen. Het is een opluchting als na een klim weer een afdaling in zicht is en dan kun je even heerlijk genieten van de frisse wind in je haren.
Vraag gratis een offerte aan

Pittoreske dorpjes

Tijdens een fietstocht door het prachtige landschap van Cyprus is de kans groot dat je een aantal pittoreske dorpjes passeert en die zijn vaak zo klein dat je ze niet eens op de kaart terug kunt vinden. Als je besluit in zo'n dorpje te stoppen, verwacht dan niet dat het er stikt van de toeristen. Je krijgt er wel een goede indruk van de plaatselijke bevolking van het dorp. Als het dorp een klein café heeft, zitten de mannen daar de hele dag met elkaar te praten en de krant te lezen als ze niks belangrijkers te doen hebben.

Van de heuvels naar de zee

Als je vanuit het binnenland richting de kust fietst, zie je achter de heuvels langzaam de kust weer in zicht komen. Het landschap is af en toe net een lappendeken, want je ziet allemaal kleine lapjes grond. De stukjes grond zijn vaak her en der verdeeld en sommige Cypriotische inwoners bezitten wel enkele lapjes van deze grond die ze voor verschillende doeleinden gebruiken. Verder kun je genieten van het uitzicht op kleine olijfboomgaarden en akkers. Dichter bij zee lopen de fietsroutes kort langs de rotsige kust en is het dus oppassen dat je niet te dicht bij de rand fietst. Hier kun je het prachtige plaatje aanschouwen van een ruwe zee die tegen puntige rotsen botst. Het is puur genieten op Cyprus als je de hoge golven prachtig uiteen ziet spatten in de felle zon.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,0

Gerelateerde artikelen