Top 5 excursies Cyprus

Kakopetria
Kakopetria

Cyprus staat bekend om haar mooie historische gebouwen, haar authentieke vissersdorpjes met heerlijke terrasjes en geweldige stranden. Maar het eiland is 9.251 vierkante kilometer groot waardoor het lastig is om alles zelf te gaan bekijken op Cyprus. Er zijn veel operators die verschillende excursies aanbieden. Wij hebben daar de top 5 van opgeschreven.

Heb je weinig kennis van Cyprus? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Jeruzalem

Vanuit Cyprus kun je eenvoudig naar Jeruzalem vliegen. Er zijn operators die dit als excursie aanbieden. Vanaf Larnaka vlieg je dan naar de heilige stad. Hier bezoek je de klaagmuur en verschillende historische kerken en moskeeën. Een gids kan je alles vertellen over de geschiedenis van de bouwwerken. Naast alle historie heb je ook de gelegenheid om een verfrissende duik in de dode zee te nemen.

De klaagmuur
De klaagmuur

Opgravingen in Famagusta

Verschillende aanbieders organiseren een excursie naar Famagusta en Salamis. Hier liggen de belangrijkste opgravingen van het eiland. Liefhebbers van archeologie en historie zullen van deze excursie smullen. De hoogtepunten zijn het Romeinse theater, het badencomplex en de kleurrijke mozaïeken. In Managusta zie je de middeleeuwse architectuur van de stad.

Famagusta
Famagusta
Vraag gratis een offerte aan

De natuur en olijfolie van Cyprus

Natuurliefhebbers en wandelaars zijn helemaal op hun plek in Cyprus. Tijdens deze excursie zal je een vier kilometer lange wandeltocht maken door het prachtige landschap van Cyprus. Daarvoor breng je nog een bezoek aan een olijfboer waar er wordt gedemonstreerd hoe er Cypriotische olijfolie wordt gemaakt. Per bus wordt je daarna naar het startpunt van de wandeltocht gebracht. Samen met een gids maak je een tocht langs de Caledonische watervallen. De lunch is inbegrepen en wordt verzorgd door lokale dorpsbewoners.

Het landschap van Cyprus
Het landschap van Cyprus

Opgravingen in Kourion

In de vroege morgen vertrek je per bus naar de bergen. Tijdens deze excursie ga je een aantal bergdorpjes bezoeken. Rondom deze dorpjes vind je verschillende historische opgravingen. Vaak is ontbijt en lunch inbegrepen. Deze wordt geserveerd op een bijzondere plek, namelijk in de tuin van een Cypriotische familie. Je sluit je dag af in het wijndorp Omodos.

Romeins theater op Cyprus
Romeins theater op Cyprus

Panagia en Fyti

Om het authentieke Cyprus te ontdekken boek je een excursie naar Panagia en Fyti. Naast deze historische dorpen bezoek je ook nog een klooster en wijnfabriek. Ook de bekende ambacht winkeltjes worden niet overgeslagen. Verschillende ambachtslieden vertonen hun kunde. Tijdens de lunch, die bij de prijs is inbegrepen, wordt je getrakteerd op muziek en dans.

Een mandenmakerij
Een mandenmakerij
Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen