Reisadvies: Is Cyprus een veilig vakantieland?

Cyprus heeft een positief reisadvies
Cyprus heeft een positief reisadvies

Cyprus is een eiland gelegen in de Middellandse Zee dat is opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. Als je van plan bent om een reis naar Cyprus te maken is het handig om te weten of dit wel veilig is. Deze reisveiligheid, informatie over reizen tussen Noord- en Zuid-Cyprus en meer dat in het teken van de veiligheid staat, lees je in dit artikel.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Cyprus? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's voor Cyprus. Reizen op of naar het eiland is volledig veilig.

Onveilige gebieden

Er zijn geen onveilige gebieden op Cyprus.

Veiligheid Nicosia

Er zijn geen veiligheidsrisico’s voor reizen in of naar Nicosia.

Houd ook hier rekening mee

Reizen tussen Noord- en Zuid-Cyprus
De Republiek Cyprus is sinds 1974 opgedeeld in Noord- en Zuid-Cyprus. De regering van de Republiek Cyprus heeft geen controle meer over Noord-Cyprus. Dit is namelijk de ‘Turkse Republiek van Noord-Cyprus’, waar Turkije dus de orde handhaaft. De regering van de Republiek Cyprus is gevestigd in de hoofdstad Nicosia in Zuid-Cyprus. Deze regering is in tegenstelling tot die van Noord-Cyprus wel internationaal erkend, die van Noord-Cyprus is alleen erkend door Turkije. Je kunt van Zuid- naar Noord-Cyprus reizen, maar doe dit dan niet via de luchthaven van Ercan/Tymbou en de havens van Famagusta en Kyrenia (in Noord-Cyprus). Volgens de Cyprische regering is binnenkomst via deze (lucht)havens namelijk illegaal. Als je van Noord- naar Zuid-Cyprus wilt reizen, steek dan de ‘staakt-het-vurenlijn’ over. Deze lijn is gelegen tussen beide delen van Cyprus. Bij de oversteek heb je een geldig Nederlands reisdocument nodig. Wanneer je verder met een eigen voertuig via de havens van Famagusta of Kyrenia op Cyprus bent binnengekomen, dan kun je Cyprus niet verlaten via het zuiden. In die situatie is er namelijk het risico dat jouw voertuig in beslag wordt genomen.

Foto’s maken
Je mag op Cyprus geen foto’s maken van versperringen en militaire objecten, met name niet bij de staakt-het-vurenlijn.

Homoseksualiteit
Op Cyprus is homoseksualiteit nog niet in het algemeen geaccepteerd. Houd er dus rekening mee met hoe je jezelf opstelt en uit.

Nederlands ambassade
In het noordelijke deel van Cyprus is er geen Nederlandse ambassade, dit omdat Nederland de Turkse Republiek van Noord-Cyprus niet erkent en daarom geen officiële betrekkingen met het regime in het noorden hoeft te onderhouden.

Criminaliteit
Als je in de steden van Cyprus bent, wees dan waakzaam op je spullen. Criminaliteit komt nog wel eens voor daar. Zware criminaliteit komt vooral voor op Cyprus in de steden in de georganiseerde misdaad, deze is niet gericht op toeristen.

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Sandra

Sandra - reisexpert Cyprus


Cyprus is een heerlijke (winter)zon bestemming waar je een mix van strand en cultuur kunt afwisselen. Hier mag je vooral het Troodosgebergte niet missen met het indrukwekkende Kykkosklooster en de koele begroeide bergen. Het rustige Polis en Latchi zijn ook zeker de moeite waard. Cyprus heeft mij zeker positief verrast! Wil jij op vakantie naar Cyprus? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Sandra.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

14 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,4

Gerelateerde artikelen