Reisadvies: Is Cyprus een veilig vakantieland?

Cape Greco bij Ayia Napa
Cape Greco bij Ayia Napa

Cyprus is een eiland dat in de Middellandse Zee ligt en in de buurt van Turkije. Het eiland is opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk deel, waarbij het noordelijke deel wordt bezet door Turkije. Cyprus is steeds meer in trek bij toeristen en ook wij hebben dit mooie eiland mogen ontdekken. Maar is Cyprus ook een veilige vakantiebestemming? Wij vertellen je meer over de veiligheid van het land en waar je rekening mee moet houden bij een vakantie naar Cyprus.

Sandra 'Cyprus is een heerlijke (winter)zon bestemming waar je een mix van strand en cultuur kunt afwisselen. Hier mag je vooral het Troodosgebergte niet missen met het indrukwekkende Kykkosklooster en de koele begroeide bergen.†Het rustige Polis en Latchi zijn ook zeker de moeite waard.†Cyprus heeft mij zeker positief verrast!', Sandra - reisexpert Cyprus gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies Cyprus

Het reisadvies voor Cyprus is aangepast van de kleurcode geel naar de kleurcode oranje. Dit betekent dat vanuit de Nederlandse overheid reizen naar Cyprus worden afgeraden, alleen noodzakelijke reizen zijn een uitzondering. Daarnaast dient u vanaf zondag 18 juli voor de terugreis naar Nederland een coronabewijs moeten kunnen aantonen. Dit kan via de CoronaCheck app. Huidig reisadvies voor Cyprus

Onveilige gebieden Cyprus

Er zijn geen onveilige gebieden op Cyprus.

Veiligheid Cyprus

Over het algemeen is Cyprus een veilig vakantieland. Er komt in het land wel zware criminaliteit voor, met name binnen de georganiseerde misdaad. Dit is niet gericht op toeristen en hier heb je als toerist weinig tot geen last van. Let wel op zakkenrollers op toeristische plekken. Verder is ook de hoofdstad Nicosia een veilig en ook andere toeristische plekken zoals Paphos en Ayia Napa zijn veilige bestemmingen.

De hoofdstad Nicosia
De hoofdstad Nicosia

Houd hier ook rekening mee

  • Voor heel Cyprus, dus ook voor de niet-erkende Turkse Republiek Noord-Cyprus is een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs verplicht.
  • Voor het zuiden is geen visum nodig. Voor Noord-Cyprus wordt het visum bij aankomst gratis verstrekt.
  • Er is geen Nederlandse ambassade aanwezig in het noorden van Cyprus omdat de Turkse Republiek Noord-Cyprus niet door Nederland wordt erkend.
  • Reizen tussen het noorden en het zuiden is mogelijk, maar niet zonder paspoort. Let wel op: reis je met een huurauto? Informeer dan goed naar de voorwaarden. Bij de meeste partijen is het niet mogelijk met een huurauto de grens over te steken.
  • Wanneer je met je eigen voertuig via de havens van Famagusta en Kyrenia op Cyprus bent binnengekomen, dan kun je Cyprus niet verlaten via het zuiden. In die situatie is er namelijk het risico dat jouw voertuig in beslag wordt genomen.
  • Het is verboden om foto's te maken van militaire objecten en versperringen. Let bij de grensovergang en de 'staakt-het-vurenlijn' hier extra goed op.
  • Ook het betreden van militaire zones is verboden en strafbaar.
  • Houd er rekening mee dat homoseksualiteit op Cyprus niet in het algemeen wordt geaccepteerd.
  • Neem geen drugs mee naar Cyprus. Hier kunnen hoge straffen op staan, zowel voor soft-als harddrugs.

Link

Informeer de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest actuele reisadvies voor Cyprus.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

14 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,4

Gerelateerde artikelen