Reisadvies: Is Cyprus een veilig vakantieland?

Nicosia op Cyprus
Nicosia op Cyprus

Cyprus is een eiland dat in de Middellandse Zee ligt en in de buurt van Turkije. Het eiland is opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk deel, waarbij het noordelijke deel wordt bezet door Turkije. Als je van plan bent om een reis naar Cyprus te maken is het handig om te weten of het een veilig vakantieland is of niet. Wij vertellen je meer over de reisveiligheid van dit land, de onveilige gebieden en waar je rekening mee moet houden.

Aanbieders van vakanties naar Cyprus
Sunweb (strandvakantie) Klik
Sunny Cars (autohuur) Klik
Isropa (landenspecialist) Klik
Eliza was here (luxe reizen) Klik
TUI (allround) Klik
Wtc.nl (allround) Klik
Golftime Travel (actieve vakantie) Klik
KLM (luchtvaartmaatschappij) Klik

Huidig reisadvies

In verband met het coronavirus zijn er maatregelen genomen in Cyprus om verspreiding van het virus verder tegen te gaan. Hierdoor worden alle noodzakelijke reizen afgeraden voor Cyprus. 

Onveilige gebieden

Er zijn geen onveilige gebieden op Cyprus.

Veiligheid Nicosia

Er zijn geen veiligheidsrisico’s voor reizen in of naar Nicosia.

Houd ook hier rekening mee

Reizen tussen Noord- en Zuid-Cyprus
Cyprus is opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. Hierdoor is het niet mogelijk om zonder paspoort van de ene naar de andere kant te reizen. Als Nederlander is het mogelijk om te reizen indien je een geldig reisdocument hebt. Om van de ene naar de andere kant te reizen steek je de 'staakt-het-vuren-lijn' over tussen de grensovergang van Cyprus. Let wel op dat als je met een huurauto. Wanneer je verder met een eigen voertuig via de havens van Famagusta of Kyrenia op Cyprus bent binnengekomen, dan kun je Cyprus niet verlaten via het zuiden. In die situatie is er namelijk het risico dat jouw voertuig in beslag wordt genomen.

Foto’s maken
Het is verboden om op Cyprus foto's te maken van militaire objecten en versperringen, pas hier met name op bij de staakt-het-vurenlijn. 


Homoseksualiteit
Op Cyprus is homoseksualiteit nog niet in het algemeen geaccepteerd. Houd er dus rekening mee met hoe je jezelf opstelt en uit.

Nederlands ambassade
In het noordelijke deel van Cyprus is er geen Nederlandse ambassade, dit omdat Nederland de Turkse Republiek van Noord-Cyprus niet erkent en daarom geen officiële betrekkingen met het regime in het noorden hoeft te onderhouden.

Criminaliteit
Als je in de steden van Cyprus bent, wees dan waakzaam op je spullen. Criminaliteit komt nog wel eens voor daar. Zware criminaliteit komt vooral voor op Cyprus in de steden in de georganiseerde misdaad, deze is niet gericht op toeristen.

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Accommodatietip op Cyprus: Nissi Beach Resort in Ayia Napa

Nissi Beach Resort
Nissi Beach Resort

Heeft u interesse in een reis naar Cyprus? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

14 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,4

Gerelateerde artikelen