Reisadvies: Is Cyprus een veilig vakantieland?

Reisadvies Cyprus
Reisadvies Cyprus

Voordat je op reis gaat, is het goed om op de hoogte te zijn van het reisadvies voor Cyprus. Met welke zaken moet je als toerist rekening mee houden? Heeft Cyprus onveilige gebieden? Gelden er bijzondere maatregelen voor Cyprus? Op al deze vragen geven wij het antwoord.

Cyprus is een eiland dat in de Middellandse Zee ligt en in de buurt van Turkije. Het eiland is opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk deel, waarbij het noordelijke deel wordt bezet door Turkije. Cyprus is steeds meer in trek bij toeristen en ook wij hebben dit mooie eiland mogen ontdekken. Maar is Cyprus ook een veilige vakantiebestemming? Het reisadvies voor Cyprus is groen. Wij vertellen je meer over de veiligheid van het land en waar je rekening mee moet houden bij een vakantie naar Cyprus.

Heb je weinig kennis van Cyprus? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Cyprus

Het reisadvies voor Cyprus is groen. Cyprus is dus een veilige vakantiebestemming. Houd er wel rekening mee dat Cyprus is opgedeeld in twee delen: het noorden en het zuiden. In het noorden is de 'Turkse Republiek van Noord-Cyprus' uitgeroepen. Dit wordt alleen erkend door Turkije, maar de regering van Cyprus heeft geen controle meer over het noorden van het eiland.
Reisadvies Cyprus

Onveilige gebieden Cyprus

Er zijn geen gebieden op Cyprus die als onveilig worden gemarkeerd. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid Cyprus

Cyprus is  een veilig vakantieland. De veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met wat je gewend bent in Nederland. Er komt op Cyprus wel zware criminaliteit voor, met name binnen de georganiseerde misdaad. Dit is niet gericht op toeristen. Als toerist moet je op de toeristische plekken wel alert zijn op zakenrollers. Denk hierbij aan toeristische bezienswaardigheden en attracties, maar ook aan de hoofdstad Nicosia en de bekende plaatsen Paphos en Ayia Napa. Zowel Nicosia als Paphos en Ayia Napa zijn veilig.

De hoofdstad Nicosia
De hoofdstad Nicosia

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor heel Cyprus, dus ook voor de niet-erkende Turkse Republiek Noord-Cyprus is een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs verplicht.
  • Voor het zuiden is geen visum nodig. Voor Noord-Cyprus wordt het visum bij aankomst gratis verstrekt.
  • Er is geen Nederlandse ambassade aanwezig in het noorden van Cyprus omdat de Turkse Republiek Noord-Cyprus niet door Nederland wordt erkend.
  • Reizen tussen het noorden en het zuiden is mogelijk, maar niet zonder paspoort. Let wel op: reis je met een huurauto? Informeer dan goed naar de voorwaarden. Bij de meeste partijen is het niet mogelijk met een huurauto de grens over te steken.
  • Wanneer je met je eigen voertuig via de havens van Famagusta en Kyrenia op Cyprus bent binnengekomen, dan kun je Cyprus niet verlaten via het zuiden. In die situatie is er namelijk het risico dat jouw voertuig in beslag wordt genomen.
  • Het is verboden om foto's te maken van militaire objecten en versperringen. Let bij de grensovergang en de 'staakt-het-vurenlijn' hier extra goed op.
  • Ook het betreden van militaire zones is verboden en strafbaar.
  • Houd er rekening mee dat homoseksualiteit op Cyprus niet in het algemeen wordt geaccepteerd.
  • Neem geen drugs mee naar Cyprus. Hier kunnen hoge straffen op staan, zowel voor soft-als harddrugs.

Link

Informeer de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest actuele reisadvies voor Cyprus.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

16 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,4

Gerelateerde artikelen