Reisadvies: Is Cyprus een veilig vakantieland?

Cape Greco bij Ayia Napa
Cape Greco bij Ayia Napa

Cyprus is een eiland dat in de Middellandse Zee ligt en in de buurt van Turkije. Het eiland is opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk deel, waarbij het noordelijke deel wordt bezet door Turkije. Cyprus is steeds meer in trek bij toeristen en ook wij hebben dit mooie eiland mogen ontdekken. Maar is Cyprus ook een veilige vakantiebestemming? Wij vertellen je meer over de veiligheid van het land en waar je rekening mee moet houden bij een vakantie naar Cyprus.

Sandra 'Cyprus is een heerlijke (winter)zon bestemming waar je een mix van strand en cultuur kunt afwisselen. Hier mag je vooral het Troodosgebergte niet missen met het indrukwekkende Kykkosklooster en de koele begroeide bergen.†Het rustige Polis en Latchi zijn ook zeker de moeite waard.†Cyprus heeft mij zeker positief verrast!', Sandra - reisexpert Cyprus gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies Cyprus

Cyprus stelt opnieuw reisbeperkingen in voor Nederlandse reizigers. Reizigers uit Nederland worden niet meer toegelaten tot het land met uitzondering van een aantal categorieën. Dit zijn houders van een Cypriotisch paspoort, reizigers met een verblijfsvergunning voor Cyprus, medisch personeel, reizigers die onder medische behandeling staan van een erkende medische instelling in Cyprus, eerstegraads familieleden van mensen met een verblijfsvergunning voor Cyprus of reizigers met specifieke financiële belangen. Reizigers uit deze categorieën dienen bij aankomst een negatieve corona-test te overleggen en moeten 14 dagen in quarantaine. Het reisadvies voor Cyprus is daarom aangepast van geel naar oranje. Reizigers die uit Cyprus terugkomen in Nederland hoeven niet in thuisquarantaine. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabestemmingen vanuit Cyprus voor Nederland.

Huidig reisadvies voor Cyprus

Onveilige gebieden Cyprus

Er zijn geen onveilige gebieden op Cyprus.

Veiligheid Cyprus

Over het algemeen is Cyprus een veilig vakantieland. Er komt in het land wel zware criminaliteit voor, met name binnen de georganiseerde misdaad. Dit is niet gericht op toeristen en hier heb je als toerist weinig tot geen last van. Let wel op zakkenrollers op toeristische plekken. Verder is ook de hoofdstad Nicosia een veilig en ook andere toeristische plekken zoals Paphos en Ayia Napa zijn veilige bestemmingen.

De hoofdstad Nicosia
De hoofdstad Nicosia

Houd hier ook rekening mee

  • Voor heel Cyprus, dus ook voor de niet-erkende Turkse Republiek Noord-Cyprus is een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs verplicht.
  • Voor het zuiden is geen visum nodig. Voor Noord-Cyprus wordt het visum bij aankomst gratis verstrekt.
  • Er is geen Nederlandse ambassade aanwezig in het noorden van Cyprus omdat de Turkse Republiek Noord-Cyprus niet door Nederland wordt erkend.
  • Reizen tussen het noorden en het zuiden is mogelijk, maar niet zonder paspoort. Let wel op: reis je met een huurauto? Informeer dan goed naar de voorwaarden. Bij de meeste partijen is het niet mogelijk met een huurauto de grens over te steken.
  • Wanneer je met je eigen voertuig via de havens van Famagusta en Kyrenia op Cyprus bent binnengekomen, dan kun je Cyprus niet verlaten via het zuiden. In die situatie is er namelijk het risico dat jouw voertuig in beslag wordt genomen.
  • Het is verboden om foto's te maken van militaire objecten en versperringen. Let bij de grensovergang en de 'staakt-het-vurenlijn' hier extra goed op.
  • Ook het betreden van militaire zones is verboden en strafbaar.
  • Houd er rekening mee dat homoseksualiteit op Cyprus niet in het algemeen wordt geaccepteerd.
  • Neem geen drugs mee naar Cyprus. Hier kunnen hoge straffen op staan, zowel voor soft-als harddrugs.

Link

Informeer de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest actuele reisadvies voor Cyprus.

Accommodatietip

Het 5-sterren Nissi Beach Resort in Ayia Napa is een aanrader.

Nissi Beach Resort
Nissi Beach Resort

Heeft u interesse in een reis naar Cyprus? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

15 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,9

Gerelateerde artikelen