Mountainbiken op Cyprus

Mountainbiken gebergte Cyprus
Mountainbiken gebergte Cyprus

De rotsen op Cyprus zijn ideaal om je kunsten op de mountainbike te vertonen. Want zodra je de verharde fietspaden verlaat, kom je geen andere ondergrond meer tegen en wordt je techniek op de mountainbike op de proef gesteld.

Je fietst vooral over losse gravel en komt af en toe scherpe rotspartijen en afgevlakte steenplateaus tegen. Ook vind je hier en daar nog een ondergrond die bestaat uit een zacht laagje aarde en naalden, waar je weer even op krachten kunt komen. Er zijn verschillende routes dus er is altijd een route die bij je past. Zo zijn er vrij vlakke routes rondom een bergtop die je kunt fietsen of je gaat de uitdaging aan een route met veel pieken en dalen te fietsen.

Heb je weinig kennis van Cyprus? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wisselvallig weer

Als je op Cyprus gaat mountainbiken in de bergen, moet je er wel rekening mee houden dat het weer van het ene op het andere moment zomaar kan omslaan. Vooral tot de maand mei is de kans op wisselvallig weer groot. Zo kan het voorkomen dat je het ene moment heerlijk in de zon fietst en dat je het andere moment weerstand moet bieden tegen harde wind en regen. Je doet er dus zeker verstandig aan verschillende laagjes kleding mee te nemen als je gaat mountainbiken op Cyprus.

Troodosgebergte

Dit gebergte is een genot voor mountainbikers. Er zijn hier veel routes te vinden zonder al te heftige hoogteverschillen, zodat je de gelegenheid hebt eerst het landschap goed af te tasten. In dit gebergte liggen veel wandelroutes die vaak ook goed te doen zijn met de mountainbike. Veel mountainbikers maken gebruik van dit soort wandelroutes, maar daarnaast kunnen ze ook speciaal aangelegde fietsroutes voor mountainbikers benutten. Op deze fietsroutes bestaat de ondergrond vooral uit grind en scherpe rotsen met veel oneffenheden en op sommige plekken is dan ook een goede beheersing van de mountainbike vereist.

In de maanden januari tot april wordt het Troodosgebergte ook gebruikt voor de wintersport. Door de felle zon smelt algauw een groot deel van de sneeuw en hierdoor kom je onderweg mooie beekjes op je pad tegen. Maar aan de schaduwkant van een berg ligt vaak wel nog flink wat sneeuw ligt op de rotsen en zul je met je mountainbike in de hand te voet de sneeuw moeten trotseren.

Vraag gratis een offerte aan

Eenzaam en alleen

Als je op je mountainbike door het prachtige droge berglandschap van rotsen en naaldbomen fietst, kom je punten tegen waar je een schitterend uitzicht hebt over het eiland. Als je dan de tijd neemt om om je heen te kijken, zul je merken dat het groen uit het dal bijna nergens meer te bekennen is. Omdat er ook (bijna) geen dieren leven in dit gebied, krijg je gedurende de fietstocht het idee dat je eenzaam en alleen op de wereld bent.

Als je wilt verdwalen tijdens je fietstocht, moet je echt goed je best doen. Want verdwalen is simpelweg uitgesloten, omdat alle routes door middel van duidelijke pijlen zijn gemarkeerd. Het lastigste deel van een fietstocht op de mountainbike zijn de scherpe bochten om de rotsen heen. Omdat je niet kunt zien wat er om de bocht van het smalle pad komt, is het maar te hopen dat je geen tegenligger treft. Omdat er in het hoogseizoen veel wandelaars van de routes in de bergen gebruik maken, is het niet verstandig om dan te gaan mountainbiken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen