Mooiste plekken Cyprus

Het Troodosgebergte op Cyprus
Het Troodosgebergte op Cyprus

Cyprus is een bijzondere bestemming. Veel mensen bezoeken het eiland voor het fijne klimaat en de prachtige stranden. Genieten van de zon is echter zeker niet het enige dat je kunt doen op het eiland. Er zijn namelijk ook geweldige berggebieden, imposante kliffen en schitterende kloosters en kerken op Cyprus die zeker een bezoek waard zijn. Maar welke plekjes mag je nu echt niet overslaan tijdens je vakantie op Cyprus? De mooiste plekken hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Aanbieders van vakanties naar Cyprus
Sunweb (strandvakantie) Klik
Sunny Cars (autohuur) Klik
Isropa (landenspecialist) Klik
Eliza was here (luxe reizen) Klik
TUI (allround) Klik
Wtc.nl (allround) Klik
Golftime Travel (actieve vakantie) Klik
KLM (luchtvaartmaatschappij) Klik

De rots van Aphrodite

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Cyprus is toch wel de rots van Aphrodite. Je vindt deze aan de kust in het zuidwesten van het eiland, ongeveer 25 kilometer van Pafos vandaan. De Cyprioten noemen het eiland ook wel het eiland van Aphrodite. De mythe gaat dat de godin bij deze rots geboren is uit de golven van de zee.

De rots van Aphrodite
De rots van Aphrodite

Agia Napa

Agia Napa is een stad in het oosten van Cyprus. Het is een populair vakantieoord en dat is niet gek als je kijkt naar de prachtige stranden die je bij de stad vindt. In de buurt van de stad ligt ook Kaap Gkreko, een nationaal park met grillige rotsen, grotten en baaien. In de lente zijn er de mooiste bloemen te zien, waaronder een zeldzame soort orchidee. Het is leuk om je vakantie in Agia Napa te combineren met een bezoek aan het nationale park.

Kaap Gkreko bij Agia Napa
Kaap Gkreko bij Agia Napa

Troodosgebergte

Redelijk centraal op het eiland Cyprus ligt het Troodosgebergte. Het is een prachtig, groen natuurgebied waar je het pure, authentieke Cyprus nog terugvindt. Bezoek zeker de kloosters en kerken in het gebied, waaronder het op 1.318 meter hoogte gelegen Kykkosklooster. Een leuk bergdorpje om te bezoeken is het traditionele Kakopetria.

Het bergdorpje Kakopetria
Het bergdorpje Kakopetria

Nicosia

Je vakantie op Cyprus is niet compleet zonder de hoofdstad te hebben bezocht, Nicosia. Bijzonder aan deze stad is dat het half Grieks en half Turks is: de grens tussen Grieks Cyprus en Turks Cyprus (de Groene Lijn) loopt dwars door de stad. De oude ommuurde binnenstad is dus ook half Grieks en half Turks. Erg interessant om hier een kijkje te nemen.

De hoofdstad Nicosia
De hoofdstad Nicosia

Pafos

Pafos is een populaire badplaats. Geniet van de zon op bijvoorbeeld Coral Bay, welke erg geschikt is voor families. Naast fijne stranden vind je er ook oude ruïnes, musea, een kasteel en een leuke vissershaven. Vanwege de archeologische waarde staat de hele stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dat zegt genoeg, toch?

De kust en het kasteel van Pafos
De kust en het kasteel van Pafos

Akamas Peninsula

Het Akamas Peninsula is een nationaal park, gelegen in het meest westelijke puntje van Cyprus. Bezoek hier onder andere het bad van Aphrodite: natuurlijke poelen gelegen in een grot. Na het baden zul je volgens de mythe het geheim van de eeuwige jeugd en liefde vinden. Hiernaast is de Blue Lagoon niet te missen. Het natuurgebied is nog ongerept, dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

De Blue Lagoon bij Akamas Peninsula
De Blue Lagoon bij Akamas Peninsula

Kyrenia

Kyrenia is een prachtige havenstad gelegen in het noorden van Cyprus, het Turkse deel. In de haven is het altijd druk met zowel grote jachten als kleine vissersbootjes. De gouden stranden van Kyrenia zijn erg populair. In het centrum van de badplaats vind je leuke winkels en aan de boulevard kun je 's avonds een heerlijk hapje eten.

De havenstad Kyrenia
De havenstad Kyrenia

Heeft u interesse in een reis naar Cyprus? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,3

Gerelateerde artikelen