Reizen in... Cyprus

Kakopetria Cyprus
Kakopetria Cyprus

Het mag gezegd worden dat Cyprus een van de veiligste landen van Europa is. Er komt maar weinig criminaliteit in het land voor. Wel moet er, zoals in elk land, opgepast worden voor zakkenrollers en andere diefstallen. Berg je spullen zo veel mogelijk op in een kluis. Deze kluisjes zijn vaak in hotels en appartementen te huren. 's Avonds is het verstandiger om niet alleen op pad te gaan. Dit is voor je eigen veiligheid, zodat je minder snel overvallen word door zakkenrollers. Bescherm jezelf goed op straat en loop niet open en bloot met dure sieraden of mobiele telefoons rond. Houd je tas ook altijd in de buurt, zodat hij niet zomaar afgepakt kan worden.

Heb je weinig kennis van Cyprus? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Tips om jezelf te beschermen

– Neem altijd al je verzekeringspapieren mee, mocht je aangifte willen doen
– Reis 's avonds nooit alleen
– Maak kopieën van de belangrijke papieren en stop deze op een veilige plek weg
– Neem nooit teveel contant geld mee

Gezondheid

Je kunt vrijwel altijd terecht in een van de ziekenhuizen in Cyprus. De gezondheidszorg is van een goed niveau. Houd er rekening mee dat behandelingen altijd contant afgerekend moeten worden. Zorg ervoor dat je genoeg geld bij je hebt. Als je een noodgeval hebt en je moet behandeld worden, wordt dit gratis uitgevoerd voor toeristen. Sluit altijd een reisverzekering af, want medicijnen kosten wel geld. Wanneer je gaat zwemmen in de zee of in het zwembad, gebruik dan altijd oordopjes. Dit verkleind de kans op oorontsteking. Om naar Cyprus te kunnen heb je op dit moment geen vaccinaties nodig.
Is  Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Algemeen nummer: 112

Op reis in Cyprus

Het is eenvoudig om in Cyprus rond te reizen. De bussen rijden vooral van stad naar stad, maar dat is alleen overdag. 's Avonds, zaterdagmiddag en op zondag zullen er weinig tot geen bussen rijden. Een andere optie is om met de taxi te reizen. Hierbij rijd je ook van stad naar stad met andere mensen. Van maandag t/m vrijdag rijden ze tot 19.00 uur. In het weekend stoppen ze om 18.00 uur. De taxi is 2x zo duur als de bus, maar je kunt er wel fijner mee reizen. Meestal word er gereden op meter, maar als je naar de luchthaven wilt betaal je een vast tarief. Je kunt ook zelf rondreizen in Cyprus. In het laagseizoen zijn de prijzen voor het huren van een auto vrij goedkoop. In het hoogseizoen zijn de auto's erg duur. Let er wel op dat ze hier aan de linkerkant rijden, dus het stuur zit ook aan de andere kant. De brandstof is wel een stuk goedkoper dan in Nederland. Een fiets, motor of brommer wordt bijna niet gehuurd. Je valt dus ook niet op voor de auto's als je gaat fietsen, want ze zijn je niet gewend. Houd daar rekening mee als je op pad gaat.

De Cyprioten zijn erg vriendelijk tegen toeristen. Het kan zomaar gebeuren dat je onderweg uitgenodigd wordt voor een etentje bij de lokale bevolking thuis. Je kunt er goed terecht met de Engelse taal. Daarnaast praten de Cyprioten Grieks en Turks.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen