Wandelen op Cyprus

Bergdorp Troodosgebergte, wandelen Cyprus
Bergdorp Troodosgebergte, wandelen Cyprus

Cyprus is een eiland waar iedere vakantieganger aan zijn trekken komt. Het eiland heeft namelijk een hoop te bieden: natuurlijk zon, zee en strand, maar ook hoge bergen, een prachtige natuur en ook schitterende culturele bezienswaardigheden ontbreken niet op het eiland. Voor liefhebbers van een wandelvakantie is Cyprus een ideale bestemming, want je kunt er prachtige wandelingen maken over de vele wandelpaden van het schiereiland Akamas en het Troodos-gebergte.

Sandra 'Cyprus is een heerlijke (winter)zon bestemming waar je een mix van strand en cultuur kunt afwisselen. Hier mag je vooral het Troodosgebergte niet missen met het indrukwekkende Kykkosklooster en de koele begroeide bergen. Het rustige Polis en Latchi zijn ook zeker de moeite waard. Cyprus heeft mij zeker positief verrast!', Sandra - reisexpert Cyprus gratis reisvoorstel >>

Troodos-gebergte

Dit indrukwekkende gebergte beslaat een groot deel van het westelijke deel van Cyprus. In de winter is het gebergte ideaal om te skiën en andere wintersporten te beoefenen. En als op de rest van het eiland de temperatuur aardig begint op te lopen, kun je in de schaduwrijke bergen verkoeling zoeken. Zonder gevaar een zonnesteek op te lopen, kun je er avontuurlijke boswandelingen maken, want het gebergte beschikt over prachtige wandelroutes die je een rondleiding geven door de schitterende natuur van Cyprus. Enkele van deze wandelpaden leiden je naar prachtige kloosters of kleine geschilderde Byzantijnse kerken. Je wordt langs schitterende dennenwouden en watervallen gevoerd en je krijgt een adembenemend panoramisch uitzicht over het hele eiland.

Om zoveel mogelijk van de bijzondere natuur te genieten, kun je het eiland het beste in de maanden maart, april of mei een bezoek brengen. In deze maanden bloeien op de rotsige bodem volop bloemen en planten. In het Troodos National Forest Park zijn ruim 750 verschillende soorten planten te vinden en daarvan zijn ongeveer 72 soorten inheems.

Caledonia waterval

Deze waterval is de hoogste waterval van Cyprus. De routes die naar de Caledonia waterval leiden, slingeren over een klaterende bergstroom die nooit droog valt. Je klimkunsten worden wel op de proef gesteld door de ruige omgeving: om niet te vallen moet je goed uitkijken waar je je voeten neerzet. Bovendien moet je goed uitkijken dat je niet in aanraking komt met een slang. De enige giftige slang op Cyprus, de Levantijnse adder, houdt zich namelijk veelvuldig op bij bronnen en waterplaatsen. De waterval is wel een perfecte plaats om uit te rusten na vele kilometers gelopen te hebben door het ruige landschap. Er staan hier bankjes waarop toeristen op hun gemak kunnen bijkomen en heerlijk kunnen picknicken. Vraag gratis een offerte aan

De Europese wandelroute E4

Naast alle reguliere wandelpaden, voert ook het Europese langeafstandspad E4 dwars over het eiland. Cyprus is het oostelijkste deel van deze Europese wandelroute dat een internationaal netwerk van 11 wandelroutes is. De E4 begint in Gibraltar en loopt door Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Griekenland en het Griekse eiland Kreta tot aan Cyprus. Het Cypriotische deel van de E4 is zo'n 550 km lang en de mooiste stukken van deze route leiden door het Troodos-gebergte, het Machairasgebergte en over het schiereiland Akamas.

Het schiereiland Akamas

Dit schiereiland vormt de westelijke punt van Cyprus en is een prachtig natuurlandschap. Het gebied heeft een ruwe kustlijn, met zowel rotsige stranden als zandstranden. Meer naar het binnenland kom je er gigantische velden met olijfbomen en gele bloemen tegen, waar kronkelige landweggetjes doorheen lopen. Dit adembenemend mooie landschap straalt een vredige sfeer uit en is een goede plek om te vertoeven gedurende je bezoek aan Cyprus.

De omgeving van Polis en Latchi ligt iets dichterbij badplaatsen als Paphos en is een prachtig gebied om te wandelen. Je kunt eenvoudig in Paphos of Coral beach verblijven voor uitstapjes naar dit mooie gebied. 

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen