Top 5 excursies vanuit Pafos

Het bergachtige landschap op Cyprus
Het bergachtige landschap op Cyprus

Pafos is een populaire badplaats op het eiland Cyprus, gelegen in het Griekse deel van het land. Naast dat er heerlijke stranden zijn waar je helemaal tot rust komt in de zon, zijn er ook genoeg leuke dingen te doen op het eiland. Wat dacht je bijvoorbeeld een leuke excursie naar het Troodosgebergte of het bezoeken van de stad Nicosia? We maakten een top 5 excursies vanuit Pafos voor je!

Sandra 'Cyprus is een heerlijke (winter)zon bestemming waar je een mix van strand en cultuur kunt afwisselen. Hier mag je vooral het Troodosgebergte niet missen met het indrukwekkende Kykkosklooster en de koele begroeide bergen. Het rustige Polis en Latchi zijn ook zeker de moeite waard. Cyprus heeft mij zeker positief verrast!', Sandra - reisexpert Cyprus gratis reisvoorstel >>

1. Jeepsafari Troodosgebergte

Een van de bekendste excursies op Cyprus is wel de jeepsafari naar het Troodosgebergte. Dit imposante gebergte is bedekt met bomen, waardoor Cyprus een van de meest bosrijke eilanden in de Middellandse Zee is. Je wordt opgehaald met een jeep bij je hotel of een verzamelpunt en vanuit daar begint de reis naar het gebergte. Het hoogste punt is 1.951 meter en wist je dat hier sneeuw kan liggen in de winter? Er is dan zelfs een mogelijkheid tot skiën. Tijdens de excursie bekijk je natuurlijk de mooie bossen en de uitzichten die je hebt op het eiland vanaf de bergen. Maar ook de Caledonische Watervallen en het beroemde Kykkosklooster worden bezocht. Tevens wordt er onderweg gestopt in typisch Cypriotische dorpjes en wordt en een moskee bekeken. Een erg leuke en gevarieerde excursie voor wie meer wil zien dan alleen de badplaatsen en het strand.

Klooster Kykkos
Klooster Kykkos

2. Dagexcursie Nicosia

Je maakt kennis met de hoofdstad Nicosia tijdens deze excursie waarbij het vervoer natuurlijk zit inbegrepen. Bijzonder aan de stad is dat het in tweeën is opgesplitst. Het zuidelijke deel hoort bij Griekenland en het noordelijke deel tot Turkije. De grens loopt gewoon midden door de stad. Vooral de binnenstad is erg mooi om te zien, dat wordt ommuurd door een vestingmuur uit de Venetiaanse tijd. Aan cultuur geen gebrek, zo is er een Byzantijns museum, de Kathedraal van St. John en het Paleis van de Aartsbisschop. Ook winkelliefhebbers kunnen zich hier tijdens de excursie goed vermaken.

De stad Nicosia
De stad Nicosia
Vraag gratis een offerte aan

3. Kopiaste

Tijdens de excursie Kopiaste bezoek je het minder bekende oosten van het gebergte, maar daarom niet minder mooi. Het is een bekende wijnstreek voor het eiland en wordt ook hierom bezocht door toeristen. Je bezoekt onder andere de geboorteplaats van Aphrodite, de rots van Aphrodite, en de archeologische site van Kourion. Hier kan je het Grieks-Romeinse amfitheater bekijken. De lunch wordt genuttigd in de tuin van een Cypriotische familie. Er wordt langs de wijnroute gereden en gestopt bij diverse kleine dorpjes. De excursie wordt afgesloten met een bezoek aan het wijndorp Omodos, wat een van de mooiste dorpjes van Cyprus is. Ook het Klooster van het Heilig Kruis uit de 4e eeuw wordt bekeken.

Het wijndorp Omodos
Het wijndorp Omodos

4. Boottocht Akamas

Akamas is een beroemd schiereiland op Cyprus en er worden diverse excursies naar georganiseerd. Erg leuk is de boottochtexcursie naar Akamas. Vanuit de haven van Pafos vertrek je richting het schiereiland en heb je de mogelijkheid vanaf het water de prachtige kustlijn te bewonderen. Zo wordt er langs Coral Bay, The Sea Caves en Lara Bay gevaren. Lara Bay staat bekend om de schildpadden op het strand. Diverse keren wordt er op een strand aangemeerd en is er de mogelijkheid te zwemmen in het helderblauwe water. Ook snorkelen is hier erg leuk. Ben je wat meer van de luxe? Er worden ook excursies op luxe jachten georganiseerd, die tevens vanuit de haven van Pafos vertrekken. Ook hierbij vaar je weer naar Coral Bay. Onderweg is er een lunch en zijn de drankjes inbegrepen bij de prijs.

De wateren bij Akamas
De wateren bij Akamas

5. Pafos Birdpark

Het vogelpark is een park met enorm veel verschillende soorten vogels, maar ook diverse andere dieren. Christos Christoforou heeft het park ooit opgericht vanwege zijn liefde voor vogels en dieren in het wild. Eerder was het een privépark, tegenwoordig zijn de deuren ook geopend voor bezoekers. Naast de vele soorten vogels die je er tegenkomt zijn er ook educatieve voorstellingen. Vooral als je met kinderen op vakantie bent op Cyprus is dit een aanrader.

Een papegaai in het birdpark
Een papegaai in het birdpark


Hoteltip: het heerlijke adults only hotel van Tui BLUE Pioneer waar je in alle rust vakantie viert met volwassenen. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen