Interview met Ecuador online

Renate in Ecuador, Riksja Travel
Renate in Ecuador, Riksja Travel

Wat is er nou leuker dan tips krijgen over een bepaalde bestemmingen van iemand die er verstand van heeft?! Reisgraag.nl heeft daarom de landenspecialist van Riksja Travel geïnterviewd, zij geeft leuke tips over Ecuador.

Heb je weinig kennis van Ecuador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

* Hoe heet je? Hoe lang werk je al bij Riksja? Hoe vaak ben je in Ecuador geweest?

Mijn naam is Renate Rood en werk nu een kleine 5 jaar bij Riksja Travel in het Zuid-Amerika team. Ik heb al vele reizen gemaakt en continenten bezocht, maar de laatste jaren ben ik vooral veel in Zuid-Amerika geweest. De laatste reis was naar Ecuador. Hier heb ik 4 weken gereisd. De eerste 3 weken ben ik over het vaste land getrokken met de lokale bus en een stukje met privé vervoer en de laatste week heb ik op de Galápagos Eilanden doorgebracht. Een fantastische ervaring.

* Wat is de meest bezochte bezienswaardigheid van Ecuador?

De meest bezochte bezienswaardigheid van Ecuador zijn de Galápagos Eilanden. Galapagos is een bestemming met de meest unieke flora en fauna ter wereld. Vogels met blauwe voetjes, reuzenschildpadden en leguanen; ze zijn niet schuw en leven hier al sinds eeuwen ongestoord voort. Om zó dichtbij wilde dieren te komen dat je ze bijna aan kunt raken, is een ervaring om nooit te vergeten.

* Wat vind je zelf de leukste bezienswaardigheid van Ecuador?

Natuurlijk ook de Galápagos Eilanden, omdat dit echt een unieke ervaring is, maar daarnaast vond ik zelf de Cotopaxi een super mooie plek om naartoe te reizen. Je bent echt in het hartje van de Andes en dat merk je ook. De hoogte voel je in al je ledematen. Je kunt hier klimmen van 4500 meter naar de 4800 meter. De klim is slechts 300 meter maar door de hoogte is dat behoorlijk pittig. Je inspanning wordt beloond, bij de refugio (berghut) heb je een enorm uitzicht over het National Park en de andere vulkanen zoals de Ruminahui. Als je nog energie over hebt, dan kun je ook nog 200 meter extra klimmen, naar de 5000 meter, waar de gletsjer begint. Dit heb ik niet meer geprobeerd en heb lekker genoten van mijn warme chocomel in de refugio. Wel bijzonder dat je met je voeten op de hoogste actieve vulkaan ter wereld staat.

* Wat is de meest interessante stad van Ecuador en waarom?

Zelf vond ik Quito de meest interessante stad van Ecuador. Aan de ene kant heb je het koloniale centrum met vele koloniale gebouwen, het kleurrijke straatleven en grote kathedralen. Aan de andere kant heeft Quito een trendy wijk, de Mariscal, met talloze cafés en restaurants en is daardoor een leuke tegenhanger van het oude centrum. Het meest interessante van de stad ligt echter buiten het centrum, de evenaar. Op ongeveer een half uur rijden buiten Quito ligt Mitad del Mundo, het midden van de wereld en een heilige plek voor de Andes volkeren. De Andes volkeren hebben de zon altijd als hun oppergod vereerd, en de plek waar de zon precies het middelpunt, 0 bij 0 bij 0 graden, van de wereld bereikt is dan ook de heiligste der heilige plaatsen.

Mitad del Mundo is wel wat toeristisch. Wel is het monument dé plek om je bezoek aan de evenaar vast te leggen. Ik raad aan om zeker het museum Inti-ñan te bezoeken, waar de echte evenaar ligt. Hier kun je bijzondere proefjes doen, die alleen op de evenaar kans van slagen hebben. Waar ter wereld kun je nu een ei op een spijker zetten, zonder dat ie er af rolt? Mij is het helaas niet gelukt...

* Wat is typisch Ecuadoriaans?

Typisch Ecuadoriaans is de Panama hoed. Waarschijnlijk komt nu al snel de vraag naar boven waarom het Panamahoeden worden genoemd. Door de eeuwen heen werden deze hoeden in Ecuador gemaakt maar vervolgens in het begin veelvuldig naar Panama geëxporteerd. Hier heeft de hoed zijn succes een beetje aan te danken en dus uiteindelijk ook de naam. Om verwarring te voorkomen, de hoed wordt echt alleen in Ecuador gemaakt.

Wil je typisch Ecuadoriaans eten, dan moet je zeker de Locro de queso (aardappel-kaassoep) proberen. Dit kun je in bijna elk restaurant bestellen. Ook de cavia is een Ecuadoriaanse delicatesse.
 

* Ken je een leuke anekdote over Ecuador?

Een keer in de zoveel jaar wordt er een volkstelling gehouden in Ecuador. Afgelopen jaar was dit op zondag 28 november. Dit betekende dat het hele land een hele dag plat lag. Iedereen, inclusief toeristen, mochten die dag tussen 07.00 uur en 17.00 uur niet de straat op en moesten binnen blijven op de plek waar ze waren (voor een toerist: het hotel). Als je wel de straat op zou zijn gegaan, dan kreeg je een boete van $240 en loop je de kans om 10 dagen in de gevangenis te zitten. Alle nationale vluchten waren geannuleerd en de kans dat bussen rijden was nihil. Alleen mensen met een speciaal certificaat mochten de straat op, ambulances en de mensen die de huizen afgaan om te tellen. Ja, echt waar, het is geen grapje. Zo werkt het in Ecuador.

* Tot slot, waarom zou iedereen Ecuador moeten bezoeken?

Het is misschien het kleinste maar wel een van de meest veelzijdige landen van Zuid-Amerika. ’s Morgens zie je de zon opkomen in de jungle, reis je langs de witte Andestoppen om de zon onder te zien gaan aan de tropische kust. Ervaar tijdens je individuele Ecuador reis ook het oergevoel op de afgelegen Galápagos Eilanden. Nergens ter wereld kun je zó dicht bij de reuzenschildpadden, blauwvoet jan-van-genten en zeeleeuwen komen, dat je ze bijna aan kunt raken.

Heeft u interesse in een reis naar Ecuador? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen