Taba

Golfbaan Taba, Egyptische badplaats
Golfbaan Taba, Egyptische badplaats

Taba is de laatste jaren uitgegroeid tot een smaakvolle badplaats waar nog geen massatoerisme aanwezig is. Belangrijkste kenmerken van Taba zijn de koraalriffen voor de kust en de ongereptheid van de nabijgelegen woestijn. Taba bevindt zich op het meest noordelijke punt van de Golf van Aqaba, een uitloper van de Rode Zee, en aan de oostelijke grens van het Sinaï-schiereiland. Op dit schiereiland ligt één van de meest onherbergzame regio's ter wereld, de Sinaï-woestijn.

Landkaart Taba

Ervaringen

T. Kok op 24 oktober 2014 plaats: Taba, reisperiode: april 2012

De ligging van Taba, is woestijnachtig, maar bijzonder om ons hotel lagen, heel veel bergen, en dat zie in de meer toeristische gedeeltes van Egypte helemaal niet! Het geeft een echt arabisch gevoel, maar dat vonden wij mooi! En ja, de natuurschatten in de rode zee zijn ook hier weer het mooiste van Egypte! PRACHTIG!

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 7
  • Restaurants 9
  • Ligging 8
Roel op 1 oktober 2011 plaats: Taba, reisperiode: december 2010

Heerlijk gelegen aan de golf van Aquaba. Mooi lang strand, super schoon en een heel mooie onderwater wereld. Egyptenaren zijn allemaal heel erg vriendelijk en gastvrij. Stel je niet te veel voor van het (Shopping) centre bij het Three Corners hotel. Dit is het enige shoppingentre van Taba met een paar winkels, restaurants en terrasjes.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 5
  • Inwoners 10

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Taba

Kasteel Zaman
Kasteel Zaman

Tussen de steden Taba en Nuweiba in ligt het kasteel Zaman. Dit moderne kasteel is recent gebouwd en lijkt op een middeleeuws kasteel. Vanaf de klif waar dit kasteel op ligt, heb je een prachtig uitzicht. In dit kasteel kun je genieten van yoga en een massage of heerlijk zwemmen en duiken. Kasteel Zaman beschikt ook over een sauna waar je naartoe kunt gaan. Daarnaast kun je genieten van je eigen privéstrand.

Pharaoh Island
Pharaoh Island

Vanuit Taba kun je met de ferry varen naar Pharaoh Island. Na een korte overtocht kom je aan op dit kleine granieten eiland, dat wordt omgeven door de prachtigste koraalriffen waar de mooiste vissen zwemmen. Op dit eiland ligt het Saladin fort. Dit fort is gebouwd in de 12e eeuw. Hier waren soldaten gestationeerd op bevel van Salah El-Din. Deze soldaten controleerden de handel en vroegen tol aan de voorbijtrekkende schepen. Vanaf dit eiland heb je een prachtig uitzicht.

Taba museum
Taba museum

Taba heeft één museum, genaamd The Taba Museum. Dit kleine museum heeft drie hallen, die gevuld zijn met een interessante collectie. De collectie bestaat uit ongeveer zevenhonderd artefacten. In dit museum leer je de geschiedenis van de inwoners van Zuid-Sinaï kennen vanaf de prehistorie. Het museum is dagelijks geopend vanaf 09.00 uur tot 16.00 uur.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Egypte bekijken.

Vervoer

Taba heeft een eigen internationale luchthaven op 20 km van het centrum wat nog vrij nieuw is. De luchthaven van Sharm el-Sheik ligt op 2 uur rijden en wordt ook vaak gebruikt. Er is een ferryverbinding tussen Taba en Akaba in Jordanië.

Geschiedenis

Taba is na het vredesverdrag met Israël nog jaren in handen geweest van de Israëli. Pas in 1988 werd het Egyptisch grondgebied.

Weer

In Taba heerst een woestijnklimaat met extreem warme zomers en aangename winters.

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Taba