Taba

Golfbaan Taba, Egyptische badplaats
Golfbaan Taba, Egyptische badplaats

Taba is een badplaats dichtbij de noordelijke grens met Israël en Jordanië. De stad is de laatste jaren uitgegroeid tot een smaakvolle badplaats waar nog geen massatoerisme aanwezig is. Voorheen waren er voornamelijk Egyptenaren zelf die hier een weekendje weg gingen, maar tegenwoordig komen er meer Europeanen. Belangrijkste kenmerken van Taba zijn de koraalriffen voor de kust en de ongereptheid van de nabijgelegen woestijn. Taba bevindt zich op het meest noordelijke punt van de Golf van Aqaba, een uitloper van de Rode Zee, en aan de oostelijke grens van het Sinaï-schiereiland. Op dit schiereiland ligt één van de meest onherbergzame regio's ter wereld, de Sinaï-woestijn.

Monica 'In december 2022 ben ik op studiereis geweest naar Egypte. Ik heb verschillende mooie resorts bezocht en help je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar dit land.', Monica - reisexpert Egypte gratis reisvoorstel >>

Landkaart Taba
Plaatsen in de buurt van Taba (Egypte) :
 • Dahab (61 km)
 • Sharm el-Sheikh (190 km)
 • El Gouna (261 km)
 • Hurghada (271 km)
 • Makadi Bay (278 km)
 • Port Said (318 km)
 • Safaga (318 km)
 • CaÔro (357 km)
 • Luxor (476 km)
 • Marsa Alam (492 km)
 • Ervaringen

  op 24 oktober 2014 plaats: Taba, reisperiode: april 2012

  De ligging van Taba, is woestijnachtig, maar bijzonder om ons hotel lagen, heel veel bergen, en dat zie in de meer toeristische gedeeltes van Egypte helemaal niet! Het geeft een echt arabisch gevoel, maar dat vonden wij mooi! En ja, de natuurschatten in de rode zee zijn ook hier weer het mooiste van Egypte! PRACHTIG!

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 7
  • Restaurants 9
  • Ligging 8
  op 1 oktober 2011 plaats: Taba, reisperiode: december 2010

  Heerlijk gelegen aan de golf van Aquaba. Mooi lang strand, super schoon en een heel mooie onderwater wereld. Egyptenaren zijn allemaal heel erg vriendelijk en gastvrij. Stel je niet te veel voor van het (Shopping) centre bij het Three Corners hotel. Dit is het enige shoppingentre van Taba met een paar winkels, restaurants en terrasjes.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 5
  • Inwoners 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Taba

  Kasteel Zaman (Taba)

  Kasteel Zaman
  Kasteel Zaman
  Kaart met locatie Kasteel Zaman

  Tussen de steden Taba en Nuweiba in ligt het kasteel Zaman. Dit moderne kasteel is recent gebouwd en lijkt op een middeleeuws kasteel. Vanaf de klif waar dit kasteel op ligt, heb je een prachtig uitzicht. In dit kasteel kun je genieten van yoga en een massage of heerlijk zwemmen en duiken. Kasteel Zaman beschikt ook over een sauna waar je naartoe kunt gaan. Daarnaast kun je genieten van je eigen privéstrand.

  Pharaoh Island (Taba)

  Pharaoh Island
  Pharaoh Island
  Kaart met locatie Pharaoh Island

  Vanuit Taba kun je met de ferry varen naar Pharaoh Island. Na een korte overtocht kom je aan op dit kleine granieten eiland, dat wordt omgeven door de prachtigste koraalriffen waar de mooiste vissen zwemmen. Op dit eiland ligt het Saladin fort. Dit fort is gebouwd in de 12e eeuw. Hier waren soldaten gestationeerd op bevel van Salah El-Din. Deze soldaten controleerden de handel en vroegen tol aan de voorbijtrekkende schepen. Vanaf dit eiland heb je een prachtig uitzicht.

  Taba museum (Taba)

  Taba museum
  Taba museum
  Kaart met locatie Taba museum

  Taba heeft één museum, genaamd The Taba Museum. Dit kleine museum heeft drie hallen, die gevuld zijn met een interessante collectie. De collectie bestaat uit ongeveer zevenhonderd artefacten. In dit museum leer je de geschiedenis van de inwoners van Zuid-Sinaï kennen vanaf de prehistorie. Het museum is dagelijks geopend vanaf 09.00 uur tot 16.00 uur.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Egypte bekijken.

  Vervoer

  Taba heeft een eigen internationale luchthaven op 20 km van het centrum die nog vrij nieuw is. De luchthaven van Sharm el-Sheik ligt op 2 uur rijden en wordt ook vaak gebruikt. Vaak moet je voor een vlucht vanuit Amsterdam. Er is daarnaast een ferryverbinding tussen Taba en Akaba in Jordanië. Ook Akaba heeft een eigen internationale luchthaven. Het kost 45 minuten om vanuit Akaba naar Taba te reizen.

  Geschiedenis

  Taba ligt op een kleine 30 kilometer van de grens met Israël en Jordanië. Hierdoor zijn er al langere tijd conflicten over welk land het recht heeft op de plaats. In 1956 liep het conflict voor de eerste keer echt uit de hand toen de Israëliërs Taba binnenvielen tijdens de Suezcrisis. Een jaar later trokken de Israëliërs zich terug, maar in 1967 bezetten ze opnieuw het Sinaï-schiereiland. Jarenlang claimde Israël dat Taba bij hun hoorde, maar in 1982 werd de stad opnieuw overgedragen aan Egypte. Om het conflict niet nog verder uit de hand te laten lopen begonnen andere landen over de hele wereld druk te zetten op het definitief toebedelen van Taba. In 1988 werd Taba officieel tot Egyptisch grondgebied verklaard, hoewel Israëlische delegaties nog steeds het onderwerp aankaarten op internationale gelegenheden.

  Weer

  Net zoals bekendere badplaatsen zoals Sharm el-Sheikh kent Taba een woestijnklimaat. Kenmerkend hiervoor zijn de extreem warme zomers en aangename winters. Het regent er bijna nooit, maar er staat wel een zeewind die de temperaturen drukt. Daardoor blijven de temperaturen in de zomer nog net onder de 40℃. 's Winters dalen de temperaturen tot een aangenamere 22℃.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Taba