Miskolc

Bovenaanzicht huizen Miskolc, Hongarije
Bovenaanzicht huizen Miskolc, Hongarije

In het noordoosten van Hongarije ligt de stad Miskolc. Dit is van het comitaat Borsod-Abaúj-Zemplén de hoofdstad. De plaats van 84 km² is qua grootte de derde stad van Hongarije. Miskolc staat voornamelijk als industriestad bekend en heeft ongeveer 170.000 inwoners. De stad ligt aan de voet van het Cserehát-, het Bükk en het Zempléngebergte die op de laagvlakte uitlopen en vormt van het industriegebied Borsos het middelpunt.

Heb je weinig kennis van Hongarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Miskolc
Plaatsen in de buurt van Miskolc (Hongarije) :
 • Eger (39 km)
 • Tokaj (46 km)
 • Debrecen (89 km)
 • Boedapest (145 km)
 • Esztergom (156 km)
 • Kecskemét (157 km)
 • Szeged (211 km)
 • Gyor (240 km)
 • Siófok (245 km)
 • Balatonfüred (253 km)
 • Ervaringen

  op 9 januari 2014 plaats: Miskolc, reisperiode: augustus 2013

  Miskolc is een zeer gezellige plaats waar veel te doen is voor toeristen. Gezellig centrum, uitkijkpunt, super mooi zwembad in de grotten, net buiten de stad hele mooie natuur/omgeving, bobsleebaan, kasteel, etc. Zeker de moeite waard zoals heel Noord-Oost Hongarije.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Miskolc

  Avas gereformeerde kerk (Miskolc)

  Avas gereformeerde kerk
  Avas gereformeerde kerk
  Kaart met locatie Avas gereformeerde kerk

  Boven het stadscentrum, tegen de Avas Heuvel aan, vind je de Avas gereformeerde kerk. De kerk wordt ook wel de St. Stephen (Sint Stevenskerk) genoemd. De kerk stamt uit de 14e eeuw. In de 15e eeuw, rond 1411, werd de kerk uitgebreid. De kerk is het oudste gebouw van Miscolk en het is gebouwd in gotische stijl. De kerk staat bekend om de uitstekende akoestiek en haar orgel uit 1895. Ieder jaar komen er prominente orgelspelers om er het orgel te laten klinken.

  Diosgyor (Miskolc)

  Diosgyor
  Diosgyor
  Kaart met locatie Diosgyor

  Diosgyor is een historisch kasteel uit de 12e eeuw. Het is gelegen in het gelijknamige oude stadje Diosgyor. Dit is tegenwoordig een deel van Miskolc. Vroeger was dit kasteel het favoriete vakantieverblijf van de Hongaarse koningen en koninginnen. Tegenwoordig is het kasteel Diosgyor een echte toeristische trekpleister. Het kasteel heeft veel invasies en vernietigingen gekend. In 2014 is het kasteel volledig gerenoveerd. De gereconstrueerde vertrekken zijn opnieuw ingericht in middeleeuwse stijl.

  Nationaal Theater van Miskolc (Miskolc)

  Nationaal Theater van Miskolc
  Nationaal Theater van Miskolc
  Kaart met locatie Nationaal Theater van Miskolc

  In Miskolc vind je het Nationaal Theater van Miskolc. Dit is het oudste theater van Hongarije. De huidige classicistische en nieuw barokke stijl van het theater dateert uit 1847-1857. Dit bijzondere theater staat in het centrum van Miskolc, in de straat Széchenyi. Het theater beschikt over verschillende zalen. In het theater worden niet alleen toneelstukken en concerten gegeven, er worden ook enkele grote evenementen gehouden. Een van de grootste en bekendste evenementen is het International Opera Festival of Miskolc.

  Ottó Herman Museum (Miskolc)

  Ottó Herman Museum
  Ottó Herman Museum
  Kaart met locatie Ottó Herman Museum

  In Miskolc vind je veel musea, waaronder het Ottó Herman Museum. Dit is ook het grootse museum van Miskolc. Het gebouw waarin het museum is gehuisvest was oorspronkelijk een school van de hervormde kerk, dat uit de 15e eeuw dateert. Het museum beschikt over een totale collectie van meer dan 600.000 voorwerpen. Het museum doet het hiermee op landelijk niveau erg goed. In het museum vind je onder andere de vaste expositie, welke de geschiedenis van de Hongaarse fijne kunst laat zien. Daarnaast zijn er wisselende exposities te vinden. In het museum worden verschillende interactieve activiteiten georganiseerd, welke leuk voor de kinderen zijn.

  University of Miskolc (Miskolc)

  University of Miskolc
  University of Miskolc
  Kaart met locatie University of Miskolc

  In Miskolc vind je een van de grootste universiteiten van Hongarije. Deze grote universiteit heet University of Miskolc, maar droeg voor 1990 nog de naam Technical University of Heavy Industry. Het is de grootste universiteit van het noorden van Hongarije. De universiteit van Miskolc is door het Hongaarse parlement opgericht in 1949. De universiteit is de opvolger van de Universiteit voor mijnbouw en metallurgie, welke al in 1735 werd opgericht.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Hongarije bekijken.

  Vervoer

  Miskolc is met de auto te bereiken vanuit Nederland, al is het een lange rit. Vanuit Amsterdam is het bijna 1.600 kilometer rijden en ben je, zonder files, ongeveer 15 uur onderweg. De weg die je rijdt is via Duitsland naar Oostenrijk en bij Oostenrijk de grens over naar Hongarije. Vervolgens neem je de weg richting Boedapest volgt en kies je voor de snelweg naar Miskolc. Vanuit Boedapest is het ongeveer nog 2 tot 3 uur rijden. Het vliegtuig is vaak de goedkoopste manier om te reizen. Een optie is om vanuit Dortmunt of Weeze in Duitsland of Eindhoven te vertrekken. Het vliegtuig zal landen in Boedapest, op Ferihegy luchthaven. Vanuit daar gaan er treinen naar Miskolc. Deze treinreizen duren ongeveer nog 3 uur. Ook per trein kun je naar deze stad reizen, maar hiervoor zal wel een paar keer overgestapt moeten worden. Met de trein is er een erg lange reistijd, namelijk ongeveer 24 uur. Dit is tevens ook de duurste manier om naar Miskolc te reizen.

  Geschiedenis

  Miskolc kreeg in 1365 al stadsrechten en kan terugzien op een lange historie als centrum van nijverheid. Toch is de plaats voornamelijk een stad uit de 20e eeuw. In 1945 werd het voormalige Miskolc met het aanliggende Diósgyor samengevoegd en later met andere kleinere plaatsen. Hierdoor kwam het actuele Groot-Miskolc tot stand. De verdere ontwikkeling van de zware industrie kreeg na de Tweede Wereldoorlog prioriteit. Miskolc is sinds 1954 een stad met comitaatsrecht.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Miskolc