Tokaj

Wijngaard in wijnbouwgebied Tokaj, Hongarije
Wijngaard in wijnbouwgebied Tokaj, Hongarije

Tokaj is een stadje in het oosten van Hongarije. Het ligt op 44 km ten oosten van Miskolc en slechts 65 km van de grens met Oekraïne. Tokaj staat bekend om zijn wijnen. De plaats ligt als het ware ingeklemd tussen de rivieren en de wijngaarden. De beide rivieren zijn tot aan de waterkant begroeid, zodat afmeren bijna onmogelijk is. Weliswaar heeft Tokaj een aanlegkade voor de weinige binnenvaart. De stad zelf is niet aantrekkelijk. Als er niet al vele eeuwen beroemde wijnen vandaan kwamen zou waarschijnlijk niemand buiten Hongarije ooit van het stadje hebben gehoord.

Heb je weinig kennis van Hongarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tokaj
Plaatsen in de buurt van Tokaj (Hongarije) :
 • Miskolc (46 km)
 • Debrecen (67 km)
 • Eger (81 km)
 • Kecskemét (187 km)
 • Boedapest (188 km)
 • Esztergom (202 km)
 • Szeged (228 km)
 • Gyor (286 km)
 • Siófok (286 km)
 • Balatonfüred (295 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tokaj

  Grieks-orthodoxe kerk (Tokaj)

  In Tokaj en haar nabije omgeving vind je verschillende kerken. Dit zijn kerken uit verschillende stromingen. Een van die kerken is de Grieks-orthodoxe kerk. De kerk is gesticht door de Griekse en Russische kooplieden. De bouw van de kerk vond plaats in de 18e eeuw. De bouw van deze Grieks-orthodoxe kerk was al snel voltooid. De bouw vond namelijk plaats tussen 1788 en 1790.

  Rákóczi Dessewffy (Tokaj)

  Een van de bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen in Tokaj is Rákóczi Dessewffy. Rákóczi Dessewffy is het voormalige kasteel van de plaats. Het kasteel ligt tegenover de overgebleven ruïnes van de burcht van Tokaj. Het kasteel ligt aan de over van de Bodrog. De bouw van het kasteel vond plaats in de 18e eeuw. Het kasteel is gebouwd in een Barokke stijl. Rákóczi Dessewffy is in particuliere handen, waardoor het niet toegankelijk is voor publiek.

  Tokaj Museum (Tokaj)

  Tokaj Museum
  Tokaj Museum
  Kaart met locatie Tokaj Museum

  In Tokaj vind je het Tokaj Museum. In het museum staan wijn en de druiven uit de regio centraal. Daarnaast is er een etnografische tentoonstelling. Het Tokaj Museum heeft tevens wisselende exposities. Het museum staat aan het centrale plein van Tokaj. Het gebouw is rond 1790 gebouwd en diende vroeger als residentie van de Griekse kooplieden. Vandaag de dag kun je het dus bezoeken en iets van de wijnen opsteken. Het museum is op maandag gesloten. De overige dagen is het van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Hongarije bekijken.

  Geschiedenis

  Rákóczi maakte de tokayerwijnen in de 18e eeuw in Frankrijk bekend en de zonnekoning Lodewijk XIV zou hem 'de wijn van de koning en de koning onder de wijnen' genoemd hebben. Klinkt leuk maar dit is waarschijnlijk door Rákóczi zelf verzonnen. In 1848-1849 werd hier in Tokaj een succesvolle slag geleverd om het bezit van het gebied "aan de andere kant van de Tisza".

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Tokaj