Authentieke Ierse pubs en Irish coffee

een pub in Temple bar district Dublin
een pub in Temple bar district Dublin

De Ierse pubs zijn een welbekend fenomeen. Ierland staat namelijk bekend om de gezellige pubs met toepasselijke namen als O’Sheas en McCarthys. In de Ierse cultuur neem de pub een belangrijke plaats in, want het is een plek waar jong en oud samenkomen en vrienden en familie spreken hier af om gezellig bij elkaar te zijn.
De beste Ierse pubs vind je toch wel in en rondom de hoofdstad Dublin in de wijk Temple bar met de gelijknamige Temple bar die inmiddels wereld beroemd is. In deze stad zijn vele verschillende soorten pubs te vinden: van ouderwetse Ierse kroegen tot hippe, moderne cafés. Er is een spreekwoord waarin gezegd wordt dat je Dublin niet kunt doorkruisen zonder langs een pub te komen, dus een rondje langs enkele leuke pubs is zeker een aanrader bij een bezoek aan Dublin!

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Mulligans Pub

Vlakbij het station, midden in het centrum van Dublin, ligt Mulligans, één van de bekendste pubs van Dublin. Mulligans Pub is opgericht in 1782 en is een echte traditionele Ierse pub: het café heeft een Victoriaans decor, met houten meubels en zelfs de bar is volledig uit hout gemaakt. In de pub hangt overal de geur van het heerlijke Guinness bier en de banken worden vooral bevolkt door de oudere lokale Ieren. Maar achterin de pub is nog een soort van loungezaal en daar zit het jongere volk te chillen.


Aanvankelijk is het moeilijk in te denken dat Mulligans Pub dé hotspot van Dublin is, want in de pub zit iedereen alleen een beetje met elkaar te praten en er klinkt geen muziek. Maar als dan iemand achter in de kroeg een lied inzet, haakt de hele pub in en zingt iedereen uit volle borst mee. Die liedjes behoren tot de Ierse Folk, een traditionele muziekstijl waarbij de liedjes gaan over de tijd dat Ierland nog een derdewereldland was. Vooral in die setting is het erg aanstekelijke muziek.

Temple Bar

Dit is de naam van het oudste deel van de stad en tevens van de bekendste uitgaanswijk van Dublin. In dit deel van de stad kun je al vroeg in de middag terecht voor amusement, want als je er doorheen wandelt, klinkt overal livemuziek. Behalve de beroemde pub Temple bar is een een grote wijk met alleen maar kleurrijke pubs met vlaggen en typische uithangborden van pubs met eigen logo en wapen. 

Vraag gratis een offerte aan

Ieren en Nederlanders

Er wordt wel eens gezegd dat er veel overeenkomsten zijn tussen Ieren en Nederlanders. Dat is dan niet op het gebied van uiterlijk: want alleen in Ierland kom je zoveel roodharige mensen met een gezicht vol sproeten tegen. Vooral de humor en de begeerte naar gezelligheid zijn overeenkomsten die Ieren en Nederlanders hebben.

Het leven na de pub

Alle pubs in Ierland sluiten om 23.00 uur en dat blijft toch een vreemde gewaarwording. Want dan sta je daar met z’n allen, de een al flink aangeschoten en de ander nog redelijk nuchter. Maar er zijn nog genoeg mogelijkheden om het feestje voort te zetten, want je kunt altijd terecht in één van de vele clubs die Dublin rijk is.
De volgende ochtend is het beste wapen tegen een kater een heerlijke wandeltocht door de natuur. Net buiten de stad liggen de Wicklow Mountains en in dit natuurgebied kun je uren wandelen en genieten van de schitterende natuur en frisse lucht. Een andere mogelijkheid is een wandeling over de kliffen van Howth die je per commuter /dart treintje vanuit Dublin kunt bereiken. Howth is een havenplaatsje met gezellige visrestaurants en een prachtig kliffenpad. Hier kun je even goed uitwaaien met een prachtig uitzicht over de kliffen. 

Wicklow mountains
Wicklow mountains

Irish coffee

Na zo’n lange dag in de buitenlucht is het natuurlijk heerlijk om ergens een lekkere Irish coffee te drinken. De legendarische pub Jonnie Fox is daar de ideale plek voor. Jonnie Fox Pub is de hoogste pub van Ierland en heeft de uitstraling van een oude boerderij, want overal waar je kijkt, hangt gereedschap dat vroeger op het land werd gebruikt. Op de muren zie je overal Ierse wijsheden en er is bijna altijd livemuziek. De pub wordt voornamelijk bezocht door mensen uit de omgeving, de inwoners van Dublin en natuurlijk door toeristen die dit Ierse spektakel voor geen goud willen missen!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen