Mooiste plekken Noord-Ierland

Carrick a Rede aan de Antrim coast bij Belfast
Carrick a Rede aan de Antrim coast bij Belfast

De wonderlijke natuur, sprookjesachtige kastelen en statige landhuizen maken Noord-Ierland tot een ideale bestemming voor - bijvoorbeeld - een autovakantie. Het UNESCO werelderfgoed, de hoge kliffen en adembenemende vergezichten zorgen voor prachtige bezienswaardigheden. Bekijk hier onze selectie van de allermooiste plekken in Noord-Ierland!

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Giant's Causeway (UNESCO Werelderfgoed)

De kustlijn van Antrim telt verschillende prachtige plaatsen, zoals de ruïne van het Dunluce Castle en het strand van Whiterocks Beach. Slingerend over deze kustroute kom je ook langs de Giant's Causeway: duizenden basalten pilaren die uitlopen in de Atlantische Oceaan. Deze 40.000 pilaren zijn gevormd tijdens een vulkanisch tijdperk, zo'n 60 miljoen jaar geleden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze mysterieuze plaats tot de verbeelding spreekt en de basis vormt van vele mythen en legendes. Stap het bezoekersmuseum binnen en maak kennis met het verleden van deze plaats: van ruziënde reuzen tot de raadselachtige geologie van de aarde.

Giant's Causeway
Giant's Causeway

Dunluce Castle

Van het eens zo statige kasteel is tegenwoordig niet veel meer over. Dunluce Castle is vergane glorie uit de middeleeuwen, maar dit maakt het niet minder indrukwekkend. Het kasteel is omringd door diepe afgronden en balanceert op een rotsachtige landtong. Rond 1640 werd het verlaten, nadat een deel van het gebouw tijdens een stormachtige avond in zee stortte. Vandaag de dag is er nog steeds sprake van 'the lost town of Dunluce': een stad in de buurt van het kasteel die in de grond verdwenen zou zijn na de Irish uprising in 1641.

Dunluce Castle
Dunluce Castle
Vraag gratis een offerte aan

Carrick-a-Rede touwbrug

De touwbrug van Carrick-a-Rede zorgt voor knikkende knieën en bloed dat razendsnel door je aderen pompt. De smalle vissersbrug schommelt 30 meter boven de kolkende Atlantische Oceaan en brengt je van het vasteland naar het eilandje Carrick Island. Uiterlijk begin november wordt de brug weggehaald en (afhankelijk van de weersomstandigheden) begin maart weer opgehangen. Durf jij het aan om deze 20 meter lange touwbrug met een dubbele handrail over te steken? Om je iets meer vertrouwen te geven: vroeger bestond de brug uit een touw en een enkele handrail.

Carrick-a-Rede
Carrick-a-Rede

The Dark Hedges

The Dark Hedges vormen een indrukwekkende laan van beuken. Deze bomen zijn al in de achttiende eeuw geplant door de familie Stuart, die hun bezoekers wilden imponeren wanneer deze over de oprijlaan naar hun herenhuis reden. Dit sprookjesachtige beeld wordt ontzettend veel gefotografeerd en ook wordt het gebruikt als decor in verschillende films en series, waaronder Game of Thrones.

The Dark Hedges
The Dark Hedges

Gobbins klifpad

Slingerend om de klippen boven de Ierse zee kun je kennismaken met het pad van De Gobbins. Dit is al meer dan 100 jaar een indrukwekkende architectonische prestatie. In 1902 werd De Gobbins ontworpen door Berkeley Deane Wise, een spoorwegingenieur. In 1954 werd dit pad echter gesloten door het gebrek aan materialen na de Tweede Wereldoorlog en de bezuinigingen van de jaren 30. Inmiddels is De Gobbins heropend en een populaire stop langs de Causeway Coastal Route.

Gobbins klifpad
Gobbins klifpad


1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

5,0

Gerelateerde artikelen