Leukste bezienswaardigheden van Ierland

Carrick a Rede aan de Antrim coast bij Belfast
Carrick a Rede aan de Antrim coast bij Belfast

Het plannen van een reis naar Ierland kan een ontmoedigende taak zijn, want wat mag je niet missen? Iedereen heeft zijn eigen favoriete bezienswaardigheden en plaatsen. Desondanks zijn er toch een aantal plekken die elke bezoeker gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Ierland. Om de variëteit van het land optimaal te ontdekken, is het interessant om de 10 hieronder genoemde bezienswaardigheden te bezoeken. Op deze manier weet je zeker dat je niets van al het moois zal missen dat het tamelijk kleine eiland te bieden heeft.

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Brú na Boinne

Erg mooi is het historische landschap aan de oever van de Boyne dat bezaaid is met prehistorische monumenten. De grootste monumenten zijn Dowth, Knowth en Newgrange. De laatste 2 zijn enkel te bezoeken met een tour die georganiseerd worden door het moderne bezoekerscentrum. Wees er snel bij en plan een tour voor minstens een halve dag om zo alles te kunnen beleven.

2. De Burren

Tussen de ruige schoonheid van de Aran-eilanden en de bruisende universiteitsstad Galway en nabij de verlaten kalkstenenplateaus liggen de Burren. Het gebied heeft iets weg van een maanlandschap en er zijn oude monumenten en bizarre rotsformaties in overvloed. Enkele spectaculaire bezienswaardigheden kunnen worden waargenomen door langs de Galway Bay te rijden.
Vraag gratis een offerte aan

3. Hill of Tara

Waar vroeger de oude zetel was gevestigd van de belangrijke koningen van Ierland, is vandaag de dag niets meer dan een immens grondwerk bedekt met gras. De uitstekende audiovisuele show in de voormalige kerk zal je doen begrijpen wat het belang is van deze plek.

4. Dublin

Dublin kan het best worden verkend aan boord van één van de vele tourbussen of te voet. Dublin mag dan een relatief kleine stad zijn, maar de stad is rijk aan geschiedenis en bezienswaardigheden. In Dublin kun je jezelf prima vermaken gedurende een week. Het best is om het stadscentrum op zaterdag te vermijden, omdat de helft van de Ierse bevolking dan gaat winkelen.

Dublin, hoofdstad Ierland
Dublin, hoofdstad Ierland

5. Glendalough bij de Wicklow Mountains 

In deze stad zul je één van de belangrijkste christelijke bezienswaardigheden aantreffen. De omgeving ervan is gewoonweg prachtig; het ligt in een dal tussen rustige meren. Liefhebbers van geschiedenis en/of architectuur kunnen hun hart ophalen in de 2 ronde torens van de St. Kevin's Kitchen en de kathedraal. Als natuurliefhebber zul je zonder twijfel genieten van een wandeling langs de meren. De Wicklow mountains is een prachtig wandelgebied wat decor stond voor de film Braveheart. 

Glendalough in de Wicklow mountains
Glendalough in de Wicklow mountains

6. De meren van Killarney en Ring of Kerry

Dit is de ultieme plek voor degenen die in zijn voor een spectaculair kustlandschap, adembenemende berglandschappen, kastelen, oude monumenten, traditionele huizen en de charme van de oude wereld van de Killarney meren. Houd er wel rekening mee dat duizenden andere toeristen hetzelfde idee hebben. Wat betreft de temperatuur zijn de zomermaanden het meest geschikt voor een bezoek.

7. De Giant's Causeway en de touwbrug van Carrick-a-Rede 

Dit is de meest bijzondere bezienswaardigheid van Noord-Ierland welke bereikbaar is met de auto en shuttlebus. De Giants Causeway is een bijzondere baai met een enorme verzameling van basaltkeien. Er zijn echter veel mensen die de steile hellingen te ontmoedigend vinden voor dit soort vervoer. Reizigers die alle tijd hebben, kunnen beter naar de nabijgelegen Old Bushmills Distillery gaan. Vanaf hier kun je met de stoomtrein verder. Carrick-A-rede is een touwbrug die tussen het vaste land en een eiland hangt waar je overheen kunt wandelen met een schitterend uitzicht over de kliffen. 

Carrick a Rede touwbrug
Carrick a Rede touwbrug

8. Cliffs of Moher

Een golvend landschap eindigt plotseling in een steile daling van meer dan 650 meter, recht naar beneden in de Atlantische Oceaan. Het is één van de meest spectaculaire kustgebieden van Europa. Het bezoekerscentrum is bijna volledig hersteld waardoor de prijzen hoog zijn.

9. Sligo en Knockarea

De stad Sligo is op zichzelf niet overweldigend, maar de omgeving maakt het meer dan goed. Knockarea beschikt over het (vermoedelijke) graf van koningin Maeve en telt een aantal spectaculaire bezienswaardigheden die te zien zijn na een steile klim. Daarnaast is Carrowmore de grootste begraafplaats van Ierland uit het stenen tijdperk. Verder zijn pal naast de indrukwekkende tafelberg van Ben Bulben een mooie ronde toren, een middeleeuws hoogkruis en het graf van W.B. Yeats te vinden.

10. Bunratty Castle en Folk Park

Het torenhuis van Bunratty werd in het jaar 1467 gebouwd door familie O'Brien en is volledig kosteloos gerenoveerd. Een middeleeuws feestmaal wordt in de avond aangeboden, compleet met entertainment. Gedurende de dag biedt het Folk Park van Bunratty de mogelijkheid om een blik te werpen in de historie van Ierland.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,8

Gerelateerde artikelen