Vissen in Ierland

Visser met hengels in Ierland
Visser met hengels in Ierland

Ierland is een paradijs voor mensen met een passie voor het vissen, zowel voor de gewone visser als de sportvisser. Ierland beschikt over een uitgebreid netwerk aan kanalen, rivieren en meren. En natuurlijk is er ook nog de zee. Dit maakt het mogelijk dat er in Ierland diverse vormen van visserij mogelijk zijn, namelijk vissen op roofvis, witvis, forel en zalm, vliegvissen en zeevissen. Er wordt wel eens gezegd dat Ierland beschikt over de beste viswateren van Europa!

Dit alles maakt Ierland een erg populair vakantieland onder de vissers. Er zijn veel toplocaties om te vissen waar gigantisch veel verschillende soorten vissen gevangen kunnen worden. Ook zijn er in Ierland veel centra gespecialiseerd op het vissen. Daar is ook allerlei materiaal te huur om mee te vissen. Vanuit de zeehavens is het mogelijk om zelfstandig of onder leiding van deskundige de zee op te gaan om te vis te vangen. Er kan dan bijvoorbeeld gevist worden op haaien, roggen en zeepalingen. Enkele belangrijke centra voor het sportvissen in Ierland zijn: Killarney, Kinsale, Waterville en Westport.

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Aktes en vergunningen

Op het gebied van vergunningen zijn er in Ierland wel een aantal regels en verschillen. In de meeste gevallen is er voor het vissen op witvis, roofvis, forel, snoek en andere zoetwatervis geen speciale akte of vergunning nodig. Echter is er voor het vissen op zalm of zeeforel wel een vergunning en een akte nodig. Je kunt zulke vergunningen verkrijgen voor diverse perioden, bijvoorbeeld voor één dag of voor de hele periode van verblijf.

In Noord-Ierland zijn de regels nog weer anders. Hier heb je namelijk voor het vissen op de binnenwateren altijd een akte nodig. Je kunt deze papieren op diverse locaties kopen. Ook kun je hier informatie krijgen over bijbehorende vergunningen. Voor sportvissen op zee is er hier echter geen speciale vergunning nodig.

Daarnaast gelden er in Ierland speciale milieu-regels voor het vissen op zalm, snoek, forel, zeeforel en zeebaars. Er kunnen natuurlijk altijd regels aangepast worden en nieuwe regels worden ingevoerd, als visser moet je hier rekening mee houden. Daarom is het verstandig voordat je gaat vissen in Ierland voldoende informatie te verschaffen over aktes en vergunningen.

Zoetwatervissen

Zoetwatervissen kan in Ierland zonder in het bezit te zijn van een vergunning. Ook is het toegestaan om het gehele jaar in de wateren van Ierland te vissen. Op het gebied van water heeft Ierland genoeg te bieden, want er zijn namelijk voldoende meren, plassen, rivieren en kanalen. Hier kunnen vissers mooie uurtjes langs de waterkant beleven. Er is zoveel ruimte langs de wateren dat vissers elkaar onmogelijk in de weg kunnen zitten. Enkele mooie plekken om te te zoetwatervissen in Ierland zijn:
- De rivieren Shannon en Erne bij Fermanagh
- De rivier Lower Bann bij Londonderry
- Het meer Logh Ree bij Westmeath
- Het meer Inniscarra Lake bij Cork Vraag gratis een offerte aan

Zeevissen

Naast vissen in de binnenwateren van Ierland is er natuurlijk ook ruim de gelegenheid om te gaan vissen op zee. En die zee rondom Ierland is rijk gevuld met vis. Zo kun je er bijvoorbeeld kleine slijmvissen vangen, maar ook grote tonijnen van een flink aantal kilo's! Bij de zuid- en westkust rond Ierland is er een mengeling van koud en warm water. Daardoor is er een grote diversiteit aan vissoorten. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat je een subtropische zeebarbeel of een koudwatersoort als de kabeljauw aan de haak krijgt. Ook bij de noordkust zijn er grote aantallen soorten vis te vinden. Zo leven er koudwatersoorten als de zeebaars, de ruwe haai, pollack en de rog.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen